Vasi foci

2011.06.21. 13:41

Argentin sztárral, Hernán Crespóval erősítene a Videoton

Olasz lapértesülések szerint a magyar bajnok Videoton szeretné leigazolni Hernán Crespót, a Parma 64-szeres argentin válogatott futballistáját.

MTI

Az itáliai tuttomercatoweb.com a Gazetta di Parmára hivatkozva arról adott hírt, hogy a 35 éves támadóért már ajánlatot is tett a székesfehérvári klub.    

Crespo a River Plate-ben kezdte pályafutását, majd 1996 és 2000 között a Parmában lett ismert játékos, 1999-ben UEFA Kupát nyert az együttessel. 2000-ben - akkor világcsúcsot jelentő - 35 millió font ellenében igazolt a Lazióhoz, majd az Internazionale, a Chelsea, valamint a Milan csapataiban szerepelt. A piros-feketékkel ott volt a FC Liverpoollal vívott 2005-ös Bajnokok Ligája-döntőben, az emlékezetes összecsapáson két gólt is szerzett, ám 3-0-ás olasz vezetés után az angolok egyenlítettek és büntetőket követően elhódították a kupát.    

Egy genovai kitérőt követően Crespo tavaly visszatért a Parmához, itt 42 mérkőzésen 10 gólt jegyzett.

Az argentin válogatottal három világbajnokságon vett részt, nyert angol és olasz bajnoki címet, utóbbiban gólkirály is volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!