Vasi foci

2011.06.10. 15:07

Az FTC-labdarúgók fele távozhat

Prukner László, a bronzérmes Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint várhatóan a keret jelentős része kicserélődik az átigazolási szezonban.

MTI

"A játékosok fele távozni fog, és ez nagyon nagy szám - nyilatkozta a szakember a DIGI Sport Reggeli Start című pénteki műsorában. - Tavaly is így volt, akkor tizenöt játékos távozott és tizennyolcan érkeztek a helyükre. Egy olyan csapatot örököltem meg, aminek igazából nem volt magja. Egy-két kivételtől eltekintve nem voltak olyan, a Ferencvároshoz évek óta kötődő játékosok, akik köré építkezni lehetett volna."

Prukner László elmondta azt is, hogy egyelőre még nem koncentrál az Európa Liga-selejtezőre, hiszen most a legfontosabb feladat a játékoskeret kialakítása, és csak ezután kezdődhet meg a tényleges felkészülés. Ugyanakkor a trénernek már nincs sok ideje a keret kialakítására, hiszen a Ferencváros már a selejtező első fordulójában érdekelt lesz a második számú európai kupában, ami azt jelenti, hogy már három hét múlva, június 30-án pályára kell lépnie.

"Az elmúlt két hétben körülbelül 250-300 játékost néztem meg. Anélkül nem igazolunk senkit, hogy ne látnánk a játékát vagy ne beszélnénk vele személyesen. Próbálunk tájékozódni a játékosok karakteréről, személyes benyomást szeretnénk kialakítani, mert az embernek ritkán adatik meg, hogy másodszor első benyomást keltsen. Tapasztalatom szerint, ahogy egy játékos tárgyal, ahogy megpróbálja magát eladni, abból sok mindenre lehet következtetni, például arra is, hogy miként fog majd viselkedni az öltözőben illetve a pályán." - tette hozzá Prukner.

 Prukner elmondta azt is, hogy a napokban a Ferencváros kapcsán hírbe hozott játékosoknak még nincs szerződésük, egyedül a kaposvári Grúz Tamás edz a csapattal, de ő is szerződés nélkül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!