Vasi foci

2011.06.24. 13:42

Drasztikusan csökkenhetnek az amatőr futballklubok költségei

A látványsportokat segítő társasági adókedvezmény várható bevezetésével az amatőr labdarúgásban drasztikusan csökkenhetnek a klubokat terhelő versenyeztetési költségek.

MTI

Roskó Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) operatív igazgatója az MTI-nek adott pénteki interjújában elmondta: az NB III-ban, valamint a megyei bajnokságban induló egyesületeknél ősztől akár egyötödére leapadhatnak az MLSZ-nek fizetendő díjak, éppen ezért a bajnokságban való indulásra buzdít minden csapatot.

Hozzátette: a jogszabályok júliusi hatálybalépését követő 60 napon belül juthat hozzá az MLSZ ahhoz a támogatáshoz, amelynek terhére a versenykiírásban meghatározott díjak jelentős részét elengedi a klubok felé. A forgatókönyv szerint a versenyeztetési kiadások (játékvezetői díj) szeptemberben esedékes első részleténél már a csökkentett díjakat kell fizetni az egyesületeknek, sőt a díjcsökkentés visszamenőleges hatályú lesz és a már befizetett nevezési díjakra is kiterjed majd.

Az MLSZ elnöksége már májusi határozatában elkötelezte magát a díjcsökkentés mellett. A szövetség szerint a költségcsökkentés jelentősen hozzájárulhat ahhoz a hosszú távú célhoz, hogy az igazolt játékosok száma a jelenlegi 100 ezerről ennek duplájára emelkedjen. Roskó Zoltán hozzátette: az egyesületek, csapatok száma az elmúlt években folyamatosan csökkent, ám ezzel a drasztikus változással szeretnék megállítani, három éven belül pedig a visszájára fordítani a folyamatot. Számítások szerint ezzel a lépéssel az MLSZ összességében közel 1,5 milliárd forintos kiadást vállal át az érintett kluboktól.

Az amatőr kluboknak július 8-ig kell leadniuk nevezésüket a soron következő szezonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!