Vasi foci

2011.06.16. 13:03

Kiprich és Vincze újra együtt - Grosicsról nevezik el a tatabányai stadiont

A klub két korábbi válogatott játékosa, Vincze István szakmai igazgatóként, Kiprich József pedig vezetőedzőként tér vissza az NB II Nyugati csoportjában szereplő Tatabánya labdarúgócsapatához, amelynek neve Duna FC Tatabányára változik. A tervek szerint a csapat stadionját Grosics Gyuláról, az Aranycsapat legendás kapusáról szeretnék elnevezni, erre várhatóan augusztusban, egy gálamérkőzés keretein belül kerül sor.

MTI

A klub csütörtöki sajtótájékoztatóján Vincze azt mondta, minden játékossal tárgyaltak már a folytatásról, közülük tízen biztosan maradnak az együttesben, többen gondolkodási időt kértek, ugyanakkor az új vezetés három futballistára nem tartott igényt.

A tatabányai csapat főtámogatója a Mészáros és Mészáros Kft. lesz, amely május végén megvásárolta a gárda tulajdonjogának 50 százalékát, s évi 50 millió forinttal segíti az egyesületet.

"A csapat neve azért változik meg, mert a Dunaaszfalt cégcsoport név- és mezszponzorként évi 25 millió forinttal támogatja az együttest" - mondta Mészáros Lőrinc, a főszponzor tulajdonosa, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) kuratóriumának elnöke, aki hozzátette, az önkormányzat évi 36 millió forinttal és a létesítmény-használattal támogatja a tatabányai futballklubot.
 

A Duna FC Tatabányánál folyó szakmai munkát a PFLA felügyeli, a sportigazgató a korábban Tatabányán futballozott Jakab János, a kapusedző pedig Kiss Imre lesz. Létrehoztak egy szakmai tanácsadó testületet is, amelyben a klub korábbi játékosai, így például Csapó Károly és Szabó György is helyet kaptak. 

A tatabányai egyesületből március elején lépett ki a negyvenkilenc százalékos tulajdonrésszel rendelkező Esti Reklám Kft., mert nem tudta finanszírozni a csapat fenntartását.

A Tatabánya hetedikként zárt az NB II Nyugati csoportjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!