Vasi foci

2011.09.21. 18:50

Magyar Kupa: Haladás-továbbjutás Sopronban, sárvári búcsú Jánossomorján

A labdarúgó Magyar Kupa 4. fordulójában a Haladás 2:0-ra nyerte Sopronban, ezzel továbbjutott. A Sárvár viszont 3:1-re kikapott Jánossomorján, a Rába-partiak így kiestek a sorozatból.

Tóth Gábor

Soproni VSE-GYSEV-Goldschmit - Haladás Sopron Bank – (0-1). - Sopron, 800 néző, Magyar Kupa, labdarúgó-mérkőzés, vezette: Berke.

SVSE
: SIPOS - Csontos, FAZEKAS, Bozsoki, Horváth T. (Nagy Z., 31.) - Perics (Bognár, 58.), Tatai, Lazics, Szabó L. (Tamási, 77.) - Csordás, Bausz. Edző: Végh Tibor.

Haladás: Gőcze - Schimmer, Guzmics (Nagy II. G., 54.), KOROLOVSZKY, Tóth P. - Iszlai (Rajos, 76.) - SLUKA, Kovács I., Horváth A. (Oross, 54.), Halmosi - KENESEI. Edző: Aczél Zoltán.
Gólszerző: Kenesei a 18. és a 91. percben.
Sárga lap: Szabó L. a 29., Nagy Z. az 55., Tatai a 79., ill Oross a 82. percben.
Kiállítva: Nagy Z. (második sárga lappal) a 87. percben.

Pörgős iramban kezdték a meccset a csapatok. A Haladás kitámadott, igyekezett már a házigazda térfelén labdát szerezni. Ennek megfelelően a játékszer jobbára a soproni kapu előterében pattogott. Az SVSE már éppen kezdte túlélni a kritikus időszakot, amikor a 18. percben Kenesei kiharcolt egy szabadrúgást. A 18 méterre, kissé balra letett labdát maga a sértett csavarta gyönyörűen a kapu jobb oldalába - Sipos mozdulni sem tudott (0-1).

A gól megfogta az addig azért szervezetten, lelkesen védekező hazaiakat, a Haladás pedig nem lassított, nyomott tovább. Mégis a 30. percben majdnem egyenlített a Sopron: Iszlai rossz keresztlabdájára csapott le Csordás, egyedül törhetett kapura, ám jobbról 15 méterről a kirontó, elévetődő Gőczébe rúgta a labdát. A folytatásban is a szombathelyiek diktáltak, de 45 perc alatt nem tudták eldönteni a meccset.

Fordulás után kiegyenlítettebb lett a találkozó, ami nem is tetszett Aczél Zoltánnak, cserékkel igyekezett frissíteni csapatát. A Haladás pedig összekapta magát, ismétbenyomta saját térfelére a Sopront. Ám a percek csak teltek, de a megnyugtató második gólt nem tudták összehozni a szombathelyiek - pedig helyzet akadt bőven. A hajrában felvállalták a bátrabb futball a hazaiak, de lehetőség továbbra is csak a soproni kapu előtt adódott. Ám a szombathelyiek a legjobb lehetőségeket is elpuskázták.

A csattanó a végére maradt. A 90. percben egy remek soproni támadás végén Tamási már csak Gőczével állt szemben, ám a kapus védett. Szinte az ellentámadásból szerzett gólt a Haladás: Oross jobbról belőtt lapos passzából a második hullámban érkező Kenesei, 12 méterről, középről higgadtan helyzete a kapu jobb alsó sarkába a labdát (0-2).

 Összességében biztosan, és megérdemelten nyert a Haladás.

További Haladással kapcsolatos információkért látogasson el a szombathelyi klub hivatalos honlapjára.

Jánossomorja-Sárvár FC 3:1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!