Vasi foci

2012.11.16. 15:12

Lemondott Pintér Zoltán, a Haladás ügyvezetője

Szombathely - Lemondott tisztségéről Pintér Zoltán, a Haladás VSE ügyvezető elnöke.

Horváth Erika

A hírt megerősítette Kovács Előd, a HVSE elnöke.

- Pintér Zoltán ma átadott nekem egy levelet, amelyben december 31-ei hatállyal lemond. Döntését nem indokolta, de nyilván megfontolta. Én pedig elfogadtam a lemondást - árult el részleteket is Kovács Előd. - December végéig még dolgozik, addig viszont meg kell oldanunk a pótlását. Új ügyvezetőt kell választani, ez a küldöttgyűlés jogköre.

Jövő héten elnökségi ülést hívok össze, és előkészítjük a tisztújítást.



Pintér Zoltánt 2011 májusában választották meg a HVSE ügyvezető elnökének, jó kapcsolatokra, erős lobbikészségére hivatkozva a klub fellendítését tűzte zászlajára. Mindeddig ez nem sikerült, sőt súlyos adósságokkal küzd a patinás zöld-fehér egyesület. Pintér Zoltán időközben egy rendőrségi ügybe is belekeveredett, mivel tavaly októberben egy szombathelyi kaszinóban 600 ezer forintot fizetett ki az egyesület hitelkártyájával. Idén augusztusban úgy döntött a Szombathelyi Városi Ügyészség, hogy egy évre elhalasztja a vádemelést. Pintér Zoltán ugyan megvalósította a nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntettét, de rendkívüli enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy a pénzt a kamatokkal együtt visszafizette.

Pintér Zoltánt is meg szerettük volna kérdezni lemondása okáról, de nem értük el. 
 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!