Vasi foci

2014.02.27. 15:45

Rajtol az NB III.: pályán a Haladás II. és a Körmend

Vas megye - A 17. fordulóval megkezdődik az NB III-as labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonja. A Haladás II. szombaton (14.00) a Csepelt fogadja, a Körmend vasárnap (14.30) Győri ETO II. vendégeként lép pályára.

A fiatal Haladás II. stabil középcsapat, a 16 gárdát felvonultató tabella 10. helyéről fut neki a tavasznak. Míg a Körmend FC az utolsó előtti, 15. helyen áll, a kiesés elkerülésért kell küzdenie.

– Az edzőmeccseken nem az eredményességen volt a hangsúly, elsősorban a gyakorlás volt a cél – mondta Tóth László, a Haladás II. edzője. – Azok, akik ősszel kevesebbet játszottak, tavasszal több szerephez jutnak. Bízom benne, a meccsterhelés hatására tovább fejlődnek a fiatalok, és olyan teljesítményt nyújtanak, amellyel az első csapat közelébe férkőzhetnek. Mellettük pedig olyanok lépnek pályára, akik felnőtt és – korosztályos válogatottságukból kifolyólag – nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek. Számunkra az NB III-as és az U21es bajnokság közül utóbbi a fontosabb, de természetesen a harmadosztály is kitüntetett figyelmet élvez. Az első nyolc hely valamelyikén szeretnénk zárni, fiatal csapatunktól ez dicséretes teljesítmény lenne.

Haladás II., távozó játékosok: Merk Milán (Ajka), Kaiser László (Oberwart), Tóth László (ZTE), Jagodics Bence (Lombard Pápa). Érkezők: Ikotin Gábor (Kecskemét), Farkas Tamás (Kaposvár), Gabura Alexander (Airenergy FC), Fenyvesi Ádám (Eger), Vincze Viktor (Felcsút).

– Mozgalmas tél van mögöttünk, komoly játékosmozgás volt nálunk, tulajdonképpen egy új csapatot építünk – fogalmazott ifj. Molnár Károly, a Körmendi FC trénere. – Tisztában vagyunk a helyzetünkkel, a lehetőségeinkkel, a képességeinkkel. Ennek megfelelően nem helyezésben gondolkodunk, hanem megpróbáljuk tisztességgel, becsülettel végigfutballozni a tavaszt. Eközben igyekszünk egy olyan csapatot kialakítani, amelyre hosszú távon lehet építkezni. Aztán majd meglátjuk, hogy mindebből mi sül ki. Azt megígérhetem, hogy a hozzáállással, az akarással nem lesz baj. Tudjuk, hogy nálunk erősebb csapatok is küzdenek a bentmaradásért, de mi is megpróbáljuk a szinte lehetetlent.

Körmendi FC, távozó játékosok: Sásdi Bálint (Ausztria), Bezdi Dominik (Ausztria), Szalai Roland (Swietelsky-Haladás VSE futsal), Kajtár Máté (Ausztria), Baranyai Martin (Ausztria), Csenterics János (Molnaszecsőd), Nagy Krisztián (Táplánszentkereszt), Czafit Richárd (Haladás kölcsönből vissza), Varga Zoltán (Nyúl). Érkezők: Bódis Tamás (Molnaszecsőd), Kurucz Ádám (Molnaszecsőd), Cser Dániel (Molnaszecsőd), Osvald Milán (Ausztria), Ambrus Zoltán (Rábahídvég), Vaspöri Zoltán (Zalalövő), Wágner Bálint (Haladás), Burka Balázs (Ausztria), Tóth Zsolt, Lengyel Bence, László Dániel, Balogh Bence, Hatejer János (mind az utánpótlásból).

Kapcsolódó cikkek:

A hétvégén folytatódik a megyei I. és II. osztályú bajnokság

Megye I.: a Répcelakot fogadja a Sárvár FC

Megye II.: rangadót rendeznek Csepregen és Körmenden is

Mind a három megyei II. osztályú bajnokságban kiélezett a pontvadászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!