Vasi foci

2014.02.08. 16:54

Szurkolók Kupája hetedszer

Szombathely - A Haladás drukkerei már 7. alkalommal rendezték meg szombaton a Szurkolók Kupája elnevezésű kispályás focitornát. A szimpatizánsok csatájából az ezüstérem itthon maradt.

Tóth Gábor

A népszerű erőpróbán 10 csapat kezdte meg a küzdelmet. Érkeztek szurkolók a fővárosból (Bp. Honvéd), Kecskemétről, Paksról és Kaposvárról is. De a mezőny felét az öt szombathelyi csapat adta: Green Keyers Gents, Hali Fans, Iron Youngs, Green White Army, Haladás Szurkolói Kör. Maratoni csatára vállalkoztak a futballdrukkerek, ugyanis a HVSE Rohonci úti munkacsarnokában 8 órakor indult útjára a labda, a rendezvény pedig 16 óra körül ért véget. A szervezők kitettek magukért, hivatásos játékvezetők (Kovács Zsolt, Bereczki Csaba) fújták a meccseket, és percre pontos menetrend szerint zajlott a torna.

A folyamatosan frissülő eredményeket, a csoportok állását is nyomon követhették a résztvevők – a büfében pedig mindent meg is beszélhettek a drukkerek. Délután nem marad el a közös, meglehetősen jó hangulatban elfogyasztott vacsora. A helyszínen elkészített vaddisznópörkölt minden kifáradt drukkernek nagyon ízlett a nap végén.

Az első helyezett Paks csapata

A 7. Szurkolók Kupája kispályás focitornán második helyen végző szombathelyi Hali Fans együttese. Fotó: Keringer Zsolt

Eredmények, a Zöld-csoport végeredménye: 1. Alföldi Brigád, 2. Green Keyers Gents, 3. Nuova Guardia, 4. Alföldi Brigád, 5. Iron Youngs.

A Fehér-csoport végeredménye: 1. PSE Fans, 2. Nuova Guardia Campione, 3. Green White Army, 4. Haladás Szurkolói Kör, 5. White Wolves.

Helyosztók, a 9. helyért: Iron Youngs–White Wolves 3:2. A 7. helyért: Alföldi Brigád– Haladás Szurkolói Kör 0:3. Az 5. helyért: Nuova Guardia–Green White Army 1:1, hetesekkel 4:2. Elődöntők: Nuova Guardia Campione– Hali Fans 0:1, PSE–Green Keyers Gents 1:1, hetesekkel 4:3. Bronzmérkőzés: Nuova Guardia–Green Keyers Gents 1:1, hetesekkel 4:2. Döntő: Hali Fans–PSE 0:2.

Végeredmény: 1. PSE Fans (Paks), 2. Hali Fans, 3. Nuova Guardia Campione (Bp. Honvéd), 4. Green Keyers Gents, 5. Nuova Guradia (Bp. Honvéd), 6. Green White Army, 7. Haladás Szurkolói Kör, 8. Alföldi Brigád (Kecskemét), 9. Iron Youngs, 10. White Wolves (Kaposvár).

Az ezüstérmes Hali Fans névsora: Hujber Ferenc, Hujber Zsolt, Horváth Norbert, Molnár József, Varga Gábor, Horváth Róbert, Pálfi Miklós, Nagy Csaba, Molnár Róbert Boda Bence játékosok, Buza Gáspár edző.

A torna gólkirálya a Hali Fans játékosa, Hujber Ferenc lett 6 találattal.

Az eredményekből kitűnik, hogy hazai pályán sem könnyű begyűjteni az érmeket – a dobogó első és harmadik fokára is vendégek állhattak fel. Érdekesség, hogy a paksiak már második győzelmüket aratták a kupán. A Green Keyers Gents játékosaink a jövőre jobban fel kel készülniük a hetesekre, hiszen ezúttal az elődöntőt és a bronzmeccset is büntetőkkel bukták el.

A mérkőzésekre a Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgócsapatának a vezetőedzője, Artner Tamás is kilátogatott, és elbeszélgetett a drukkerekkel.

A szurkolói torna jótékony célt is szolgált, a résztvevők 30 ezer forintot gyűjtöttek össze Erdélyi Roland gyógykezelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!