Vasi foci

2014.02.26. 07:55

Liga értekezlet - Változások, előírások

Szombathely - Az MLSZ Vas Megyei igazgatóságának munkatársai által a keddi liga értekezleten sok érdekes, fontos információ elhangzott.

Tóth Gábor

Dobány Lajos, megyei igazgató elsősorban az új amatőr licencre hívta fel a megyei I-es klubvezetők figyelmét. A 2014/215-ös bajnokságban ugyanis már csak azok a csapatok vehetnek részt, amelyek tavasszal, május 15-ig megkapják a licencet. Több sarkallatos pontja is van ennek az előírásnak. Felelősen gazdálkodó, átlátható, ellenőrizhető pénzügyekkel rendelkező klubokat szeretne látni megyei I. osztályban is az MLSZ. Ennek megfelelően jövőre a kluboknak rendelkezniük kell megfelelő végzettséggel bíró, gazdaságért felelős szakemberrel, könyvelővel. Továbbá a licenc elfogadásához egy részteles üzleti tervet is el kell készíteni.

A licenc sportszakmai szinten is szigorú előírásokat tartalmaz: egy megyei I-es csapat edzőjének minimum B szintű edzői diplomával és az edzői továbbképzésen szerzett licenc kártyával kell rendelkeznie. Továbbá az utánpótláscsapatoknál is képzett szakembereket kell foglalkoztatni. A pályahitelesítési eljárás az mlsz.info ügyviteli rendszeren keresztül, elektronikus formában történik. Az eljárás időtartama március 10 április 10. Jó hír azonban, hogy az utánpótláscsapatok létszáma vélhetően nem emelkedik jövőre, vagyis egy megyei I-es klubnak U21-es, U18-as és U15-ös korosztállyal kell rendelkeznie, valamint a Bozsik-programban is részt kell vennie.

Vép-Répcelak derbi még az őszről. Jöhet a tavaszi folytatás!  (Fotó: Szendi Péter)

Minden klubot, minden osztályt érint viszont a regisztrációs kártya, amelyet szintén a következő szezontól vezetnek be. Ennek megfelelően a 2014/2015-ben csak azok a személyek ülhetnek le a kispadra legyen szó edzőről, technikai vezetőről, klubvezetőről, gyúróról akinek ki van váltva a regisztrációs kártyája. Szintén újdonság, hogy a következő szezontól nem csak rendőrök, hanem polgárőrök is biztosíthatják a mérkőzéseket és ha szükséges, el is járhatnak, mint hatóság. Az MLSZ ugyanis együttműködési megállapodást kötött az Országos Polgárőr Szövetséggel. Eddig a rendőrség fordulónként csak hat mérkőzésen volt ott, most a polgárőrök munkába állásával jóval több lesz hétvégente az ellenőrzött mérkőzés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!