Vasi foci

2014.03.24. 14:10

Megyei I.: Az élen a helyzet változatlan

Vas megye - Maradt minden a régiben a megyei I-ben: az éllovasok magabiztosan hozták a meccseiket a 19. fordulóban.

Török Tibor

Kőszeg–Magyarszecsőd 1-0 (0-0)

Kőszeg, 100 néző, vezette: Boda Gy.

Gól: Fehér 60.p.

Kőszeg: TÁNCSICS A. – LINTNER, FEHÉR, KERESZTES, ŐRY (Horváth Á.) – Molnár Z., MOLNÁR CS., Kovács A. (Kovács Zs.), Varga B. – POP, Korényi (Hock Sirson). Edző: Neudl Gábor.

Magyarszecsőd: Marton. – Vass D., Sátori, NAGY R., Takács Á. – Nagy B, Hegedűs, Boldizsár (Horváth M.), Zsigmond, Takács M. – Vass R. (Horváth N.). Játékos-edző: Sátori Barnabás.

A vendégek két helyzettel nyitottak, aztán kiegyenlített lett a játék és a hazai csapatnak is adódtak lehetőségei. A második félidőben rengeteg gólszerzési alkalmat szalasztott el a hazai csapat, többször is betalálhattak volna a vendégek kapujába. A mindent eldöntő találatot Fehér szerezte meg, saját kapuja elől indulva végigvitte a pályán a labdát, 18 méterről lőtt, a lecsapódó, megpattanó labda a léc alá vágódott. A kőszegi győzelem nagyobb arányú is lehetett volna, ha a hazaiak jobban koncentrálnak a második 45 percben.

– Jobban akarta a Kőszeg a három pontot – értékelte Sátori Barnabás a vendégek trénere –, agresszívebbek voltak, csúsztak-másztak a sikerért.

Répcelak–Vép 2-0 (1-0)

Répcelak, 200 néző, vezette: Tóth R.

Gól: Balassa 29.p., Csordás 90.p.

Répcelak: Kovács V. – Baranyai, KONCZ, Balassa, PADOS – TÓTH D., Kovács Zs., Devecsery – Tamási, Pungor N. (Pungor P.), CSORDÁS. Játékos-edző: Balassa Péter

Vép: Bezdi – BEKE P., JOÓ, WÁGNER, Gombos – Dancs, Balikó (Balázs) – Pintér (Beke K.), Illés (Szalai), Szemes – Czeglédi. Edző: Marton Róbert.

A viharos erejű szél összevissza fújt a küzdőtéren, és ez teljesen meghatározta a mérkőzés képét. Ennek ellenére az 1. percben egy sakk-mattig kijátszott helyzetben Pungor Norbert egy méterről nem tudta az üres kapuba passzolni a labdát. A szervezetten védekező és a játékot lassító vendégcsapat ellen több helyzetet kidolgozott a Répcelak, végül csaknem fél óra elteltével szereztek vezetést a hazaiak Balassa góljával.

A második játékrész meddő mezőnyfölénnyel telt, ritkán forgott veszélyben a vendégek kapuja, nem tudott folyamatos játék kialakulni. A lefújás előtt egy szép támadás a végén Csordáshoz került a labda, a támadó becselezte magát a tizenhatoson belülre, és kirúgta a jobb hosszú, alsó sarkot.

A hazai győzelem egy pillanatig nem forgott veszélyben, de házigazdának a Vép mellett az elemeket is le kellett győzni.

Jánosháza–Kemenesmagasi 3-0 (2-0)

Jánosháza, 200 néző, vezette: Gaál Á.

Gól: Vágusz 2 (17., 55.p), Balhási Á. 39.p.

Jánosháza: Tóth A. – Mészáros, Tóth L., Nagy K., SZABÓ – Horváth A. (Ruzsa), OROSZ (Fenyő), PINTÉR (Kiss T.), Balhási Á. (Balhási Sz.) – VÁNKOS, VÁGUSZ (Smidéliusz). Edző: Kelemen Kornél.

Kemenesmagasi: Bíró T. – Csiszlér (Birkás), Verasztó, Dobány G., Kovács B. – Molnár Zs., Rosta, Döbrönte, Kalmár Zs. (Esztergályos) – Kalmár T., Velencei. Játékos-edző: Dobány Gábor.

A vendégek szervezett védekezésre rendezkedtek be, próbálták játékkal kihozni a megszerzett a labdákat, de a hazaiak letámadták őket és az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert. A második játékrészben is szervezetten futballozott a Kemenesmagasi, de a hazai kapura nem voltak igazán veszélyesek a vendégek. A hazaiak a pontos játékuk mellett ezúttal gólokat is tudtak szerezni, így a győzelmük megérdemelt.

Celldömölk–Bük 5-1 (3-1)

Celldömölk, 200 néző, vezette: Kovács Balázs

Gól: Németh József (3., 15., 44.p.), Klauzer Ádám (62., 84.p.), illetve Györe Roland (39.p.).

Celldömölk: Heiner – Vajda, Bodor (Megyesi), GYÖRKÖS, Virág (Lendvai) – Szuh, Enyingi Márk (Gaál), NÉMETH (Mógor), Enyingi Marcell (Baranyai) – Boda, KLAUZER. Edző: Hegyi László.

Bük: FABSITZ – Kovács, SÁNDOR, Somogyi, Varga (Baranyai) – CSONKA A., Csonka R., Kiss, Horváth M.– Erdélyi (Sárközi), Györe (Horváth Á.). Edző: Kovács Zoltán.

A hazai csapat hamar magához ragadta a kezdeményezést. A harmadik percben gólra is váltották mezőnyfölényüket. Az első játékrészben rengeteg helyzetig jutott a celli csapat, ám ezek közül sok ki is maradt. Nem úgy a büki oldalon, ahol egy védelmi hibát kihasználva szépíteni tudott a vendégegyüttes. Németh József mesterhármasának köszönhetően így is 3-1-es hazai vezetéssel fordultak a csapatok. A második félidőben is hasonló volt a játék képe: Klauzer két góljával alakult ki az 5-1-es végeredmény, mely így is hízelgő a vendégek számára. A Celldömölk megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Vasvár–Sárvár 0-4 (0-1)

Vasvár, 150 néző, vezette: Tuczai.

Gól: Szabó P. 15., Sinka 64., Nagy A. 2 (54., 66.)

Vasvár: SMOLCZER – Bíró, Schermann (Kaposi), Tausz (Unger), ROBÁN – Varga Á., HORVÁTH B., Bertók (Döbör), Réfi (Osvald) – PASICS (Danka), VARGA R. Edző: Konrád Péter.

Sárvár: Osvald Márkó – Csernák (Pupp), HORVÁTH A., VARGA J., Ambrus – Szemes (Nagy D.), Máthé, Csákvári (Likaj), Szabó P. (Osvald Márió) – SINKA, NAGY A. Edző: Németh József.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a hazaiak hibáját kihasználva a vendégek szerezték meg a vezetést, de a Vasvárnak is akadtak lehetőségei. A második félidőben nagyobb sebességre kapcsolt a Sárvár, a pálya közepén megszerzett labdákból formás támadásokat vezettek, és újabb találatokat értek el. Összességében a jó erőkből álló Sárvár megérdemelten nyerte meg a találkozót, azonban a becsülettel helytálló hazaiakat is dicséret illeti meg a teljesítményért.

 

Rábapaty–Uraiújfalu 1-0 (1-0)

Rábapaty, 150 néző, vezette: Takács Ryan.

Gól: dr. Tar.

Kiállítva: Nagy T. (Uraiújfalu) – második sárga lap után.

Rábapaty: DERDÁK – Bíró Z., CSUPOR, HORVÁTH, Enzsöl – TŐKE (Fehér), DR. TAR, Toldi – Piros (Gosztolya), Király (Bíró O.), NÉMETH K. (Nagy Z.). Edző Ádám Endre.

Uraiújfalu: PAP – Varga Pál (Nagy T.), Sándor, VARGA G., BALHÁSI – Kiss (Lónai), Gallen A., Gallen I., Keszei R. (Gönczöl) – Tóth Zs. (Széles), Varga Péter. Edző: Csákvári Zsolt.

A szomszédvári rangadón nagy lendülettel estek egymásnak a csapatok. A tizenhatos közötti területen minden labdáért nagy küzdelem folyt, a széltől támogatott vendégek távoli lövésekkel veszélyeztettek. A félidő végén egy buktatásért megítélt büntetőt dr. Tar váltott gólra. A második félidő közepéig a Rábapay játszott mezőnyfölényben, aztán megfogyatkoztak a vendégek. Az Uraiújfalu ezután mindent egy lapra téve rohamozott az egyenlítésért, azonban a hazai kapus a legnagyobb lehetőségüket bravúrral hárította.

A nagyobb akarással játszó Rábapaty nagyon fontos győzelmet aratott.

Kemenesalja-Haladás VSE 3-0 (1-0)

Vönöck, 80 néző, vezette: Vass I.

Gól: Sebestyén, Károly, Dénes.

Kemenesalja: LAMPÉRT (Nagy Sz.) – BELEGRAI, Princzes (Fülöp), Veszprémi Á., Horváth Zs. (Németh P.) – KOVÁCS KRISTÓF, Horváth T. (Varga), KÓBOR T., DÉNES – KÁROLY M., Sebestyén (Veszprémi M.). Edző Haraszti Zsolt.

Haladás VSE: Horváth (Lechner) – Töreki Á. (Gáspár), Rózsa, Farsang, Balogh – Balikó (Campos), Szalay, Kun (Subicz) – Fritz., Takács (Baranyai), Ódor. Edző: Takács Gábor.

Már a 9. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, ám az előny a Haladást nyugtatta meg, mezőnyben szépen játszottak, azonban kapura nem jelentettek veszélyt. A játékrészben a hazaiak játékosa, Horváth Zsolt egy ütközés után kulcscsonttörést szenvedett, mentő vitte kórházba. A második félidő ismét hazai góllal kezdődött, a vendégek megint szépen járatták a labdát, de egy kapu előtti kavarodás végén a hazaiak bebiztosították a győzelmet, majd több lehetőséget elpuskázva megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Király SZE–Tabak 1 Szentgotthárd 1-2 (1-0)

Király Sportcentrum, 200 néző: vezette: Derdák

Gól: Pungor 16.p., illetve Bouti 72.p., Sipos 76.p.

Kiállítva: Nagy G. 76.p., Lődi 93.p. (Király)

Király: Nagy G. – Kiss K., Kiss B., Lődi, Soós (Bolfán) – Sásdi, Németh B. – PUNGOR (Táncsics P.), HAJMÁSI, Tóth M. – PÁLFI. Edző: Horváth Levente.

Szentgotthárd: Fábián – Balázs, BELLOVICS, Horváth Gy., Hercegh – Náricza, Kovács (Muszka) – POLLY, SIPOS (Csákvári), Támis – BOUTI (Merkli). Edző: Kovács Csaba.

A két csapat mellett harmadik szereplője is volt a mérkőzésnek: a pályán átlósan keresztben fújó szél alaposan meghatározta az eseményeket. Tíz percig ismerkedtek a körülményekkel a csapatok, ekkor Sipos beadását Polly próbálta elpöccinteni az ötösről Nagy mellett, de a hazai kapus leért a perdítésre. A vendéglátók főleg Pálfi révén veszélyeztettek, a gyors csatárral meggyűlt a bajuk a vendégcsapat védőinek. A vendégeket hideg zuhany érte a 16. percben: egy szépen kipasszolt támadás végén Pungor lőtt jobbról 15 méterről, a nem igazán erőteljes lövés kifogott Fábián kapuson és elkocogott a hosszú sarokig (1-0).

A Szentgotthárdot sokkolta, a Királyt megnyugtatta a találat, a félidő hátralévő része az Elfújta a szél című remekmű jegyében telt, és nem tömték tele eseményekkel a cselekményt a felek.

A szünet után aztán megélénkült a játék, a hazaiak széltől támogatva messzi szabadrúgásokból (Hajmási), átlövésekből (Pungor) veszélyeztettek. A Gotthárd pontrúgásokra spekulált, és jó húsz perc után érződött, hogy két lehetséges forgatókönyv szerint folytatódhat a meccs: vagy a Király talál be egy kontrából, vagy a vendégek   fordítanak.  Az előbbire a 69. percben nyílt lehetőség, Tóth Milán azonban a döntő pillanatban hosszan szöktette magát. A 72. percben Sipos sokadik szabadrúgása veszélyesen csapódott a hazai ötösre, a fejest Nagy még bravúrral védte, de Bouti közeli duplázásával nem tudott mit kezdeni. (1-1). Négy minutummal később újabb gotthárdi ívelés után kezdődött komoly tolongás a Király ötösén, aminek az lett a vége, hogy Sipos elé került labda, az irányító pedig jobbról a kapu hosszú oldalába lőtt (1-2). Amíg a vendégek kicsi a rakást játszottak a félpályánál, addig Derdák játékvezető piros lappal leküldte Nagy kapust, aki mérgében úgy rúgta előre a hálóból kiperdülő labdát, hogy azzal hátba találta az egyik vendégjátékost.

A hazaiaknak a széltől támogatva a kapu elé ívelgették a labdát, de a lelkesen futballozó vendégek már nem engedték ki a kezükből a győzelmet. Sőt, még kétszer gólt is szerezhettek volna: Sipos szabadrúgását Táncsics nagy vetődéssel szedte ki a felsőből, majd Csákvári verekedte el magát a hazai tizenhatosig, de ott rosszul passzolt. Az akció végén a játékvezetőnek beszóló Lődi is pirosat kapott. A második félidőben lelkesen és koncentráltan futballozó vendégek megérdemelten nyertek az érthetetlen módon „eltűnő" hazaiak ellen.

Horváth Levente: – A második 45 percben magunkat vertük meg. Ahelyett, hogy játszottunk volna, ívelgettünk és felesleges faultokkal adtunk esélyt a jól fejelő vendégeknek. Egyedüli csapatként 18 forduló alatt egyetlen piros lapot sem kaptunk, most kettőt is összeszedtünk.

Kovács Csaba: – Nagyon jó ellenfelet sikerült lelkes játékkal legyőznünk. Köszönöm a játékosaimnak a hozzáállást, lelkesedést, vezetőinknek és szurkolóinknak a támogatást.

Még több vasi focihír itt!

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. Répcelak 19 17 1 1 73 – 10 52
2. Sárvár 19 16 1 2 73 – 11 49
3. Celldömölk 19 16 1 2 48 – 19 49
4. Jánosháza 19 12 2 5 42 – 19 38
5. Király SZE 19 12 0 7 46 – 26 36
6. Uraiújfalu 19 10 2 7 35 – 33 32
7. Magyarsz. 19 8 3 8 31 – 30 27
8. Vasvár 19 7 5 7 34 – 33 26
9. Rábapaty 19 6 3 10 25 – 43 21
10. Kemenesa 19 6 1 12 31 – 47 19
11. Vép. 19 5 3 11 30 – 40 18
12. Bük 19 5 1 13 25 – 65 16
13. Szentgott. 19 4 3 12  18 –42 15
14. Kőszeg 19 4 3 12 14 –52 15
15. Haladás. 19 4 2 13 22 – 43 14
16. Kemenesm. 19 1 7 11 17 – 51 10

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!