Vasi foci

2014.06.24. 11:00

Megyei foci: tisztul a kép, de még képlékeny a helyzet

A nevezési határidő (július 4.) még messze van, de azért tisztul a kép, hogy mely csapatok melyik bajnokságban állnak rajthoz az ősszel.

Tóth Gábor

A bajnok Bucsu támadója, Podani Gábor 28 góllal lett a megyei III. Szombathely-Dél gólkirálya. Ám a csapata nem vált osztályt

A mögöttünk hagyott szezon hetek óta véget ért, de még sok a nyitott kérdés a következő bajnokságot illetően.

- Az biztos, hogy a Sárvár az NB III-ban, a Körmend pedig a megyei I. osztályban kezdi meg a 2014/2015-ös szezont - fogalmazott Gerencsér Tibor, az MLSZ Vas Megyei Igazgatóság versenybizottságának az elnöke. A megyei I. mezőnyéből a Haladás VSE nem kért licencet, ezzel tulajdonképpen visszalépett a bajnokságtól, egyik osztályban sem indul. Információink szerint Magyarszecsődön problémát okoz az utánpótláscsapatok kiállítása, ezért elképzelhető, hogy a Szecsőd is visszalép a megyei I-től bár hangsúlyozom, hogy hivatalos anyagot erről még nem kaptunk a szecsődi klub vezetőitől. A megyei II-es bajnokok közül a Szombathelyi-csoportgyőztese, a Csepreg vállalja az osztályváltást. Ebben a csoportban érdekesség, hogy a kőszegi klub megszünteti a második számú csapatát, amely egyébként úgy is az utolsó helyen végzett. A Körmendi-csoport második helyén végző Rábatótfalu szintén feljebb lép. A Sárvári-csoportból viszont egyik élcsapat sem kért megyei I-es licencet, vagyis most már ha akar sem válthat senki sem osztályt. Így a megyei I. osztály két megüresedő helyére a Csepreg és a Rábatótfalu lép, vagyis nem lesz kieső a megyei I-ből - persze ez a helyzet rögtön változik, ha a Szecsőd mégis megoldja a problémáit. Egyelőre úgy néz ki, hogy a megyei II. csoportjaiból sem lesz kieső. Ugyanis a megyei III-as aranyérmesek közül csak a Szombathely-Dél győztese, a Püspökmolnári jelezte biztosan, hogy vállalja a megyei II-t. Körmendről az Ivánc, Sárvárról pedig az Egyházashetye még nem adott hivatalos választ arra, hogy hol áll majd rajthoz az ősszel. A Szombathely-Nyugat csoportból sem a bajnok Bucsu, sem az ezüstérmes Perenye nem vált osztályt. Érdekes, és talán új információ a csapatok vezetőinek, szurkolóinak, hogy szeretnénk átszervezeni a megyei III. osztály mezőnyét. Az elképzelések szerint a 2014/2015-ös szezonnak három harmadosztályú csoport futna neki. Persze a helyzet még képlékeny, a nevezési határidő, július 4-e után sokkal okosabbak leszünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!