Vasi foci

2014.06.18. 17:30

Megyei I.: 16 edző értékelte a bajnoki szezont

Megyei körkép - Érdekes éven van túl a megyei I. osztály, a 16 edző értékelte felkérésünkre a bajnoki szezont.

Török Tibor

1. SÁRVÁR

- Amikor kiderült, hogy az MLSZ átszervezte a bajnokságot, és a Répcelakkal együtt a megyeiben folytatjuk, egyértelműen kimondtuk a vezetőséggel, hogy csak a felkerülés lehet a célunk - kezdte az értékelést Németh József, a Sárvár mestere. - A csapat egyben maradt, a játékosok is vevők voltak az elképzelésünkre, a klub és az önkormányzat megteremtette a feltételeket, így reális esély volt arra, hogy azonnal visszajutunk a harmadosztályba. Sem az őszt, sem a tavaszt nem kezdtük jól, de aztán fokozatosan belelendültünk, a támadófutballunk is sokat javult, ahogy jöttek a győzelmek. Hátul is stabilak maradtunk, kevés gólt kaptunk, kevés ellenfelünk talált be kétszer a hálónkba. Amikor tavasszal hátrányba kerültünk a rivális Répcelakkal szemben, akkor sem változtattunk a céljainkon, csakis a bajnoki címre koncentráltunk, és el is értük az álmainkat. Büszke vagyok a csapatra, remélem, hogy együtt maradt társaság, és a srácok vállalják az NB III-as megmérettetést is. Távozónk egyelőre nincsen, a régi játékosokkal és az érkezőkkel folyamatosan tárgyalunk. A felkészülést július közepén kezdjük, ennek része lesz a Mitropa-kupa is.

2. RÉPCELAK

- Az NB III-as átszervezés legnagyobb vesztesei mi voltunk a Sárvárral együtt - mondta a Naplónak Balassa Péter, a Répcelak játékos-edzője -, mindkét csapatnak harmadik vonalban lenne a helye. - Sajnos, csak egy juthatott fel, így egyszerre vagyok csalódott és büszke. A bajnokságot mi veszítettük el, és nem a Sárvár nyerte meg, a csapatom teljesítményével ennek ellenére elégedett vagyok. Ami a szakmai részt illeti, a kispadunk nem volt elég hosszú, az alapcsapatba csak nehezen tudtam belenyúlni. A másik, hogy nálunk nem volt arra pénz, hogy riválisunk soros ellenfeleit akár egy pohár vízzel is motiváljuk. Mindent egybe vetve, a Répcelak, ahogy korábban, úgy most is meghatározó együttes volt a megyei futballban. Ezt mi sem jelzi jobban, hogy komoly érdeklődés mutatkozik a futballistáink iránt, Tóth Dominikra akár komoly NB-s karrier is várhat. A bajnokot oda-vissza megvertük, a kupában, az adminisztratív hiba ellenére főtáblára jutottunk. A folytatás egyelőre képlékeny, ahogy említettem, sok embert vinnének, ha mindenki elmenne, hárman maradnánk kezdőből nekünk pedig az a célunk, hogy stabil és erős csapatunk legyen. Nyugodt körülmények között dolgozhattunk, bízom abban, a következő szezonnak is hasonló feltételekkel vághatunk neki.

3. CELLDÖMÖLK

- Új csapatot kellett építeni az őszi rajtra - összegezte az évet Hegyi László, a Celldömölk trénere -, szerencsére a vezetők, az edző-kollégák és a játékosok is rendkívül pozitívan álltak hozzá a munkához. A nyári és téli felkészülésünk is jól sikerült, az eredmények is jöttek, ha 2-3 héttel többet tudtunk volna edzeni, egy helyet még léphettünk volna feljebb, ám mind az eredménnyel, mind a hozzáállással elégedett vagyok. A bronzéremmel együtt igazi csapat alakult ki Celldömölkön, ami külön öröm számomra. A szezon végén bejelentettem, hogy nem tudom folytatni a szakmai munkát, mivel Ausztriában játszom, illetve a Haladás utánpótlásában is dolgozom. Négy meccsen nem voltam, ezek közül kettőn kikapott csapat, úgy döntöttem, úgy fair, ha ez a posztot adom fel, nyitva hagyva a későbbi visszatérés lehetőségét.

4. JÁNOSHÁZA

- Nagyon erős bajnokságon vagyunk - tekintett vissza Kelemen Kornél edző - , a két volt NB III-as csapat mögé, a dobogó környékére lőttük be magunkat. Előbbre akkor tudtunk volna lépni, ha többet gyakorlunk, képességek alapján több volt a csapatban, a lehetőségeinket tekintve reális a negyedik helyünk. Nem szeretnénk nagy játékosmozgást, egy-egy távozó vagy érkező várható. További cél, hogy a munkahelyi elfoglaltságok ellenére növeljük az edzéslátogatottságot, nyáron ez talán jobban megoldható. Július közepén kezdünk, heti 2-3 gyakorlással, edzőmeccsekkel.

5. KIRÁLY SZE

- Akár Ferenc József is mondhatná, amit én - értékelt Horváth Levente edző -, teljesen meg vagyok elégedve a csapattal. Öt-hat meghatározó játékosunk távozott, kevés futballistát tudtunk igazolni, így fiatalokból építettünk ütőképes, jó csapatot. A tavaszi szereplésünket csak az utolsó, a Sárvár elleni meccs árnyékolja be, addigra elfogytunk, azonban ez nem rontotta le az egész éves teljesítményünket. Öt éve játszik a Király a megyei I. osztályban, most szereztük a legtöbb pontot. Gólkirályunkat, a 24 találatot szerzett Pálfi Dávidot Ausztriából és magasabb osztályból keresik, őt nehéz lesz megtartani. Július 8-án kezdjük meg a felkészülést.

6. VASVÁR

- A hatodik hellyel maximálisan elégedett vagyok válaszolta lapunk érdeklődésre Konrád Péter edző , a bajnokságnak úgy vágtunk neki, hogy biztos legyen a megyei I-es tagságunk. Ez sikerült is, stabil csapat lett a Vasvár. Az utánpótlásunk is erős, egy-két év, mire a fiatal játékosok beérnek, utána tudunk profitálni belőlük. Nem lesz nagy mozgás a csapatnál, nem keresünk játékosokat, a meglévő keretet szeretnénk megtartani.

7. URAIÚJFALU

- Felemás volt az évünk - foglalta össze az évadot Csákvári Zsolt edző - , az ősz jól sikerült, 25 pontot szereztünk, ehhez képest a tavaszi 14 csalódás, még akkor is, ha a középmezőnyből így sem csúsztunk ki. Sajnos, kevesen voltunk edzésen, és meg is látszott a teljesítményünkön. Úgy számoltam, hogy öt csapat eleve jobb nálunk, a többiek vívott meccseken dőlt a helyezésünk. A csapatot szeretnénk együtt tartani, kapust kell igazolnunk, de mást posztra is jöhetnek játékosok. A cél jövőre is a középmezőny, július közepén kezdjük meg a felkészülést.

8. KEMENESALJA

- Kimondottan jó szezont zártunk - értékelt Haraszti Zsolt, aki tavasszal irányította a Kemenesalját -, kiegyensúlyozottá vált a teljesítményünk. A Kemenesmagasi elleni vereséget leszámítva taktikus és szervezett csapatként futballoztunk. Voltak kimondottan jó szériáink, amikor kevés gólt kaptunk, a támadójátékunkon kell javítani, mivel rengeteg helyzetet alakítottunk ki, ám elég rossz százalékkal használtuk ki azokat. Ami az edzéseket illeti: munka mellett dicséretes módon készültek a játékosok, ez látszott is a teljesítményükön. Szeretnénk mindenkit megtartani, az ifjúsági csapatból hoznánk fel pár tehetséges játékost, hogy a felnőttek is kipróbálhassák magukat. Július 10. körül kezdjük meg felkészülést az őszi szezonra.

9. MAGYARSZECSŐD

- Az őszi teljesítményükkel teljes mértékben elégedett vagyok - mondta el Sátori Barnabás játékos-edző. - Tavaszra meggyengültünk, több emberünk eligazolt, éreztem, hogy nehéz lesz a folytatás, de arra azért nem számítottam, hogy nyolc meccset zsinórban elveszítünk, ráadásul eltiltás, sérülés is nehezítette a dolgunkat. Végül a kilencedik helyre értünk oda, ami vállalható egy újonctól, így összességében elégedett vagyok. A hogyan továbbról egyelőre nem nagyon tudok mit mondani, a megyei I-es szereplésünk veszélyben van az egyik korosztályos csapat miatt, amelyet eddig a Kék Süniktől kaptunk. Az ificsapatunkat is nehezen tudtuk összeszedni, így jelenleg nem tudom megmondani, melyik osztályban folytatjuk, ennek függvénye, kiket tudunk megtartani a gárdából, az én sorsom is kérdéses még.

10. SZENTGOTTHÁRD

- Rossz passzban lévő csapatot vettem át télen - tekintette át a szezont Kovács Csaba tréner -, abban az állapotában mindenre alkalmas volt a társaság, csak futballra nem. Fejben kellett rendet rakni, ez sikerült is, jöttek az eredmények. Aztán hullámvölgybe kerültünk, abból nehezen keveredtünk ki. De a csapat átérezte, hogy veszélyes zónában vagyunk, és nagy hajrával biztosította a megyei I-es tagságát. A célunkat a tavasszal szerzett 28 ponttal elértük, szeretnénk tovább lépni. Távozónk egyelőre nincsen, július 14-én kezdünk, heti 4-5 edzéssel és felkészülési találkozókkal.

11. RÁBAPATY

- Kaotikusan indult az évünk - kezdte a visszatekintést Ádám Endre, a Rábapaty trénere - nem tudtuk, melyik osztályban indulunk, meghatározó játékosok igazoltak el. Ennek ellenére a rajt jól sikerült, aztán az erősebb csapatok ellen nem bírtunk pontokat szerezni, ez pedig visszavetette a társaságot. A papíron könnyebb meccseken nem tudtuk megismételni az őszi szezon elején nyújtott teljesítményünket, így elég nehéz helyzetben zártuk az őszi kört. Télen tudtunk egy-két játékost igazolni, egységes lett a társaság, jó meccseink voltak, gondolok itt a Répcelak elleni döntetlenre. Aztán sérülések miatt ismét visszaestünk, megint hátrébb csúsztunk, azonban a végén bebiztosítottuk a megyei I-es tagságunkat. A játékosok mellett köszönet illeti csapat körül dolgozókat, szurkolókat, amiért a nehézségek közepette is kitartottak mellettünk. A folytatás még kérdéses, valószínűleg számolnunk kel távozókkal, július 4-től készülünk az új bajnokságra.

12. VÉP

- Nehéz évnek vágtunk neki - foglalta össze a Vépet 28 meccsen át edzőként irányító Marton Róbert a szereplést - , fiatalokat építettünk be a csapatba, sérültjeink voltak, így reálisan más célt nem is lehetett kitűzni, mint a bent maradást. Annak ellenére, hogy a csapatot meglegyintette a kiesés szele, sikerült megvalósítani az elképzelésünket. Úgy gondolom, az erősorrendnek megfelelő a helyezésünk, voltak nem várt győzelmeink, illetve vereségeink is.

- Az új szezont Garics György vezetésével kezdi meg a csapat - mondta Németh Attila, a Vép labdarúgó-szakosztályának a vezetője - , júliusban indul a felkészülés, heti 3 edzéssel, hétvégenként két meccsel. Távozónk egyelőre nincsen, a Vafától érkezhetnek játékosok.

13. HALADÁS

- Nem volt könnyű évünk - összegzett Takács Gábor, a tavalyi ezüstérmes trénere - , teljesen átalakult a csapat, ráadásul a megyei I. mellett a korosztályos bajnokságban is játszottunk. Kicsit kevesen voltunk a kettős helytálláshoz, de a srácok sokat fejlődtek mentálisan, fizikálisan és taktikailag is. Erővel bírtuk a meccseket, tapasztaltabb csapatok ellen azonban kijött a rutintalanságunk. Ősztől csak az országos bajnokságban szerepel a csapat, így egy meccsre tudnak koncentrálni a fiúk. Az idősebb játékosokra van kereslet, akik tavaly igazoltak el tőlünk Gyurácz, Devecsery, Kajtár az új klubjukban is jól szerepeltek. Bízom abban, hogy a megyei I-ben edződött fiatalok ugyanígy beérnek majd egy-két év múlva.

14. KŐSZEG

A tavalyi bajnoki cím után kapósak lettek a játékosaink értékelte az évet Őri Gábor megbízott edző több meghatározó játékosunk eligazolt, fiatalokat kellett beépíteni a helyükre. A rajtunk sem sikerült, a télen tudtunk 2-3 futballistát igazolni és az ifjak is kezdték felvenni a ritmust. Tavasszal aztán szereztünk 19 pontot, amivel elégedettek lehetünk, noha szerettünk volna előrébb végezni a tabellán. Sajnos, nem csak a futballról szólt az évünk, az egyesület és a szakosztály közötti problémák miatt mondott le Neudl Gábor is. Szeretnénk rendezni a sorokat házon belül is, az biztos, hogy én nem folytatom edzőként, így szakmai irányítót és játékosokat keresünk.

15. BÜK

- Az őszi hat forduló jól sikerült - vont mérleget a Büköt szezon közben átvevő Kovács Zoltán edző -, aztán télen jöttek a gondok. Nagyon sokan eligazoltak, helyükre nem tudtunk minőségi játékosokat igazolni. Ráadásul akik érkeztek, nem csak edzésekről, hanem meccsekről is hiányoztak, emiatt létszámgondjaink is voltak. Szakmailag nehéz értékelni, mivel a felkészülést időben kezdtük, de csak kevesen vettek rajta, ez aztán a teljesítményen is meglátszott. A vereségek pedig morálisan is tönkre vágták a csapatot, így nehéz tavaszunk volt. Gondot jelentett, hogy az önkormányzat és az sportegyesület között nincs meg az összhang. Az biztos, hogy Bükön ilyen háttérrel és létesítménnyel a megyei I. vagy az NB III. lenne a realitás. A folytatás erősen képlékeny, azt sem tudjuk, hogy kiestünk-e, vagy maradunk-e megyei I-ben, de ugyanúgy tisztázni kellene labdarúgó-szakosztály és az utánpótlás-képzés viszonyát. Szóval, sok a kérdőjel, még saját sorsomat sem ismerem.

16. KEMENESMAGASI

- Télen már szinte reménytelen helyzetben vettem át a csapatot - válaszolta kérdéseinkre Dobány Gábor, a Kemenesmagasi játékos-edzője -, már a nyáron sokan eligazoltak a csapattól. Tavaszra megpróbáltuk feltölteni a keretet, de hiába jöttek papíron játékosok, ha nem számíthattunk rájuk. Folyamatosan létszámgondjaink voltak, előfordult, hogy tízen maradtunk meccsen, arról nem is álmodhattam, hogy taktikailag változtathassak. Edzésre alig jártak, sokan tanulnak vagy máshol laknak, így pedig nem lehetettek vérmes céljaink. Mindezek ellenére is volt esélyünk, hogy bent maradjunk, sőt, még most sem biztos, hogy kiestünk. Ha maradunk megyei I-ben, akkor komoly erősítésre lesz szükség, hogy méltó módon tudjunk szerepelni.

A 30. forduló válogatottja: a Vas Népe minden héten összeállította az aktuális kör csapatát a legjobbakból (Grafika: Kelemen Attila)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!