Vasi foci

2014.06.16. 18:05

Komoly, merész tervek a Haladásnál

Szombathely - A spanyol Marcos Angulo személyében ismert és elismert spanyol edző veszi át a szakmai munka irányítását a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapatánál.

Tóth Gábor

A tavalyi év nagyon nem jött össze a Haladásnak, csak nagy csatában őrizte meg NB I-es tagságát. A szezon közben edzőváltás is történt a csapatnál, az előző időszakban remek eredményeket elérő Horváth Leventét a régi tréner, Pálmay Tamás követte a kispadon. Aki nem is titkolta, csak ideiglenesen vállalta el ismét a vezetőedzői posztot. A bajnokság már hetekkel ezelőtt véget ért; a zöld-fehér klub vezetői nem pihentek, gőzerővel keresték az új edzőt. A munkát pedig siker koronázta, ugyanis Marcos Angulo személyében neves edzőt sikerült Szombathelyre csábítani a tréner tegnap a vasi megyeszékhelyen járt és aláírta a szezon végéig szóló szerződését.

A spanyol szakember nem ismeretlen a futsal honi kedvelői előtt, ugyanis a 2012/2013-as szezonban bajnoki címet és Magyar Kupát nyert a Győrrel, tavaly pedig remek szezont produkált a fiatal BME gárdájával. Nem mellesleg a szlovák felnőtt és U21-es válogatott szövetségi kapitánya is e két pozícióját szombathelyi munkája mellett is megtartja.

 

- Nagy megtiszteletetés, hogy a Haladásnál rám gondoltak, örömmel mondtam igent - fogamazott Marcos Angulo. - Hosszú távra tervezek, szeretnék egy olyan csapatot felépíteni, amely hamarosan szép eredményeket érhet el. Mindezt úgy, hogy szemre is tetszetős futballt játsszunk és a helyi tehetségekre is építsünk. Ellenfélként sokszor jártam már Szombathelyen. Az feltűnt, hogy a csapat fejlődőképes, tehetséges, a körülmények minden igényt kielégítenek. A háttér rendezett, a klub jól van felépítve és vannak szurkolók is. Leszögezem: én nem takarítani érkeztem. Igyekszem alkalmazkodni a körülményekhez, a csapat sajátosságait megtartva, a meglévő értékekre alapozva szeretnék építkezni. A vezetőség korrekt, teljesíthető célokat tűzött ki. Alig várom már a közös munkát.

- Megítélésem szerint az országban tevékenykedő egyik legjobb, legelismertebb futsal-edzőt sikerült szerződtetnünk - adott hangot véleményének a Swietelsky-HVSE elnöke, Bokor Zsolt. - Hosszú távra tervezünk, szeretnénk egy taktikailag képzett, eredményes csapatot felépíteni. De oda kell figyelnünk az eredményességre is, hiszen a következő szezonban négy kieső lesz az élvonalból a szövetség ugyanis tíz csapatra csökkenti az NB I. létszámát. Vagyis nagyon összetett munka vár Marcos Angulóra - akiben nagyon bízunk. A szakmai stáb összetétele, a játékoskeretünk egyelőre formálódik. Rövid időn belül pontos nevekkel, információkkal is szolgálhatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!