Vasi foci

2014.07.22. 15:38

Elkezdte a felkészülést a Haladás futsal csapata

Szombathely - Megkezdte a felkészülést a 2014/2015-ös NB I-es futsalszezonra a Swietelsky-Haladás VSE. Az új spanyol tréner, Marcos Angulo nagy lendülettel vetette bele magát a munkába.

Tóth Gábor

A 2012/2013-as szezonban a Győri ETO gárdájával bajnoki címet és Magyar Kupát nyerő, tavaly pedig a fiatal MAFC-BME együttesével remek eredményeket elérő Marcos Angulo meglehetősen bő kerettel, közel 30 labdarúgóval futott neki az első edzésnek. Azért volt ilyen nagy a létszám, mert a Haladás VSE-től, illetve az Illés Akadémiától több fiatal is érkezett próbajátékra, valamint a klub saját utánpótláskorú futsalosai is csatasorba álltak. Ők bizonyíthatják a tudásukat, tehetségüket a spanyol mesternek, aki néhény nap múlva dönt a sorsukról.

 

A tavalyi keretből két olyan játékos távozott, aki kulcsembernek számított, Halmos Máté és Bánfalvi Balázs. Őket a vezetőség igyekezett pótolni: három új igazolása máris van a csapatnak. Gulyás Géza Székesfehérvárról érkezett, a válogatott kerettag Öreglaki Norbert pedig a BME gárdájától követte mesterét Szombathelyre. Sipos Norbertet nem kell bemutatni a szurkolóknak, a labdarúgás kedvelőinek, a korábbi Haladás-futballista, aki már futsalozott zöld-fehér mezben, visszatért a csapathoz. Némi változás történt a szakami stábban is. Bánfalvi Zsolt maradt másodedző, ám mint tolmács is segíti Marcos Angulót. A korábbi években elsőszámú kapusnak számító Németh Krisztián pedig kapusedzőként veszi ki a részét a munkából.

– Még koránt sincs kész a keretünk, több játékossal is tárgyalunk, de neveket majd csak akkor mondok, ha konkrétumokkal is tudok szolgálni – fogalmazott Bokor Zsolt, a HVSE futsal szakosztályának elnöke. – Elég erős munka kezdődött el, heti öt-hat foglalkozás vár a fiúkra. Az edzőmérkőzések menetrendje még nincs pontosan készen, kihasználva edzőnk kapcsolatait, igyekszünk több nemzetközi meccset is beiktatni. A bajnokság augusztus végén rajtol, de azt még nem tudjuk, hogy 10 vagy 12 csapattal, továbbá a lebonyolítás rendje sem ismert. A vezetőség, mint eddig is, igyekszik biztosítani a körülményeket, a többi a szakmai stábon, a játékosokon múlik.

– Nagy lelkesedéssel vetem bele magam a munkába – árulta el Marcos Angulo. – A konkrét célokról egyelőre még nem tudok nyilatkozni. Megnézzük, milyen lesz a keretünk, aztán majd ennek függvényében kijelöljük a célokat – de azt látatlanban is mondom, hogy azért a felsőházba oda kellene érnünk. Az egyik legfontosabb feladatom most az, hogy új csapatot építsek, hogy egy új, látványos stílust honosítsak meg. Természetesen a helyi értékekre támaszkodva. Örülök, hogy az utánpótlásképzésben is szerepet kaptam. Vagyis sokrétű munka vár rám Szombathelyen. Minden erőmmel azon leszek, hogy megháláljam a bizalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!