Vasi foci

2014.07.05. 16:36

Remekül focizott a Vastyúkok női csapata, a bronzéremig jutottak

Értékes bronzéremmel tért haza egy országos kispályás tornáról a sárvári Aranylábú Vastyúkok női futballcsapata.

Tóth Gábor

Immár harmadik alkalommal rendezték meg az országos méreteket öltő kétnapos női labdarúgótornát Dunakilitin. Vas megyét a sárvári Aranylábú Vastyúkok Sportegyesület tagjai képviselték, akik a nagyon erős, 18 csapatos mezőnyből végül az előkelő harmadik helyet szerezték meg.

A dobogó harmadik fokán végző sárvári női labdarúgócsapat. FOTÓ: ARANYLÁBÚ VASTYÚKOK SE

A küzdelmek a csoportmérkőzésekkel kezdődtek, ahol a Vastyúkok legyőzték a Zirc, a Veréb FC és a Dunakiliti hölgyeit, az InTeam gárdájával pedig döntetlenre végeztek. Így a vasi csapat veretlenül nyerte csoportját és lépett a felsőházi rájátszásba. A felsőházban két hatos csoportban zajlott a játék, a Vastyúkok három győzelemmel (Hidegkúti Angyalok, Veréb FC, MFK) és két vereséggel (Tatárszentgyörgy, Rábatamási), a második és egyben elődöntőt érő helyre futottak be. Az elődöntőben a másik csoportot megnyerő Fortuna csapata frissebbnek bizonyult, 2:0 arányban nyert – így a Vastyúkok végül a bronzéremért játszhattak. A harmadik helyért vívott meccsen a sárvári lányok nagy csatában, a rendes játékidő utolsó pillanatában szerzett találattal 2:1-re legyőzték az InTeam csapatát, így a dobogó harmadik fokára állhattak.

A torna végeredménye: 1. Tatárszentgyörgy, 2. Fortuna, 3. Aranylábú Vastyúkok (Boros Gabriella, Fogl Ildikó, Jobb Szilvia, Kancsár Evelin, Keresi Szimonetta, Lukács Kinga, Pulai Lilla, Reider Natália, Szilasi Edina), 4. InTeam, 5. Veréb FC, 6. Dabas-Gyón, 7. Fekete Démonok, 8. Hidegkúti Angyalok, 9. Győrszent-iván, 10. Rábatamási, 11. NapkELTE, 12. MFK, 13. Kópháza, 14. Dunakiliti, 15. Erdőkertesi Csillagok, 16. MITE, 17. Híd-Unió, 18. Zirc.

 

A sárvári lányok remek napot fogtak ki, igazán jól fociztak. Ugyanakkor összeszokott, motivált társaság benyomását keltették, ezért is érhettek el ilyen jó eredményt, ezért is utasíthattak maguk mögé erősebb, képzettebb kerettel rendelkező együtteseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!