Vasi foci

2014.09.16. 08:25

Megye II.: 10 gólt lőtt a listavezető

A megyei II. osztály Sárvári-csoportjának 5. fordulójában az eső, és a Rába áradása miatt nem kellett elhalasztani egy mérkőzést sem.

Kelemen Attila

Szergény - Ikervár 1-3-nál félbeszakadt. Szergény, 35 néző, vezette: Mórocz Gyula.

Gól: Mórocz Tamás (71. p.), illetve Papp Barnabás (40.), Vincze Tamás (52.), Pap István (73.).

Kiállítva: Nyári Norbert (20.).

Szergény: Papp Piri, MEZŐ K., MÁRKUS, Nyári Verasztó, Gergely (Barabás), Böcskör, Mező M. MÓROCZ, Németh. Edző: Buzás Imre, Szép Tamás.

Mind a két csapat győzelemre törekedett, így kemény, küzdelmes és jó játék alakult ki a mérkőzés első húsz percében. Majd a játékvezető belenyúlt a mérkőzésbe. A szervezetten játszó vendégek a negyvennegyedik percben egy jól eltalált lövéssel vezetést szereztek. A második félidőben az ikervári találat után az emberhátrányban jól küzdő hazaiak még felzárkóztak, de a hajrában bebiztosították győzelmüket a vendégek. A 82. percben villámlás és heves vihar miatt a mérkőzés félbe szakadt. Fél óra várakozást követően sem lettek jobbak a körülmények, így a fennmaradő szűk 10 percre már nem vonultak ki a játékosok a vízzel borított pályára.

Ikervár: Biró Horváth, Naszádos, Papp, Fülöp Vincze, Tóth, Kosztolánczi (Németh), Toldi (Bejczi) Baumgartner (Kovács), Schimmer (Pap). Játékos-edző: Schimmer Zoltán.

Gérce-Vásárosmiske - Sitke 2-1 (1-0)

Gérce, 100 néző, vezette: Kondor Tamás.

Gól: Sali Gábor (23.), Major Márkus (60.), illetve Glavánovics István (52.).

Gérce-Vásárosmiske: KOMÁROMI TÓTH, NÉMETH, Farkas, Horváth MAJOR, Sali G. (Hompok), SALI Z., MÓROCZ (Poós) RÁCZ, Bagoly (Kovács). Edző: Haraszti István.

Sitke: VICZMÁNDI Toldi, Magyar, Papp, PENCZ GLAVÁNOVICS, Gondos, Németh, Döbröntei Kelemen, SZALAI. Edző: Németh Attila.

Mély talajon, víztócsákkal tarkított pályán próbálta a két csapat alkalmazkodni a körülményekhez. A Gérce végig uralta a mérkőzést, ám a vendégek kontrái sem voltak veszélytelenek. Az eredmény csalóka, hiszen több lehetőség adódott a hazaiak előtt, ám a vendégek kapusa elképesztően védett. Ilyen körülmények között nem szabadott volna engedni a játékvezetőnek a játékot, sok esetben csak a szerencsén múlott, hogy nem lett komolyabb sérülés egy-egy becsúszást követően.

Ölbő - Püspökmolnári 3-1 (1-1)

Ölbő, 50 néző, vezette: Horváth Zoltán.

Gól: Horváth Gábor (36.), Szele Gábor (67.), Kovács Tibor (92.), illetve Sziffer István (45.).

Ölbő: Szentgyörgyvári Tóth, Sipos (Ódor), KOKSA, Szele Z. Nardai, Varga, Balázs (KOVÁCS), Szele G. Elekes, HORVÁTH (Sági Kiss). Játékos-edző: Lakner Péter.

Püspökmolnári: TÓTH KISS, VARGA M., Horváth Á., Amatics Horváth Sz. I., Sziffer, HORVÁTH SZ. II., Simon Varga Á., Horváth R. (Bajnok). Játékos-edző: Sziffer István.

Nehéz talajú pályán a vendégek előbb alkalmazkodtak a körülményekhez, jobban is kezdték a mérkőzést. Ennek ellenére a lelkesen játszó hazaiak lőtték az első találatot, majd a szünet előtt egy szabadrúgásból egyenlített a Molnári. A második játékrészben a saját formájukhoz képest a gyengébben játszó Ölbő végül bebiztosította a győzelmet.

Csénye - Jákfa 0-0

Csénye, 20 néző, vezette: Bagoly Gábor.

Csénye: Simon Vajda, Géczi, Dénes, Pendli Tóbiás, Soós (Barkovics), Vass, Szabó K. Pankaczi (Szabó B), Birkás (Horváth). Edző: Pankaczi Zoltán.

Jákfa: SEPER Böröndy T., TAMÁS, Szabó D. (Joó), Gyürü Vörös, Fehér, Rövid (Bertha), Böröndy M. BIRÓ, Szabó A. Edző: Horváth István.

Az első félidőben egyformán teljesítettek a csapatok, a második játékrészben a hazaiak jobban támadtak, kapufáig is jutottak. A tipikus egygólos mérkőzésen végülis a döntetlen reális eredménynek számít. A pálya Csényében is veszélyes volt, egy-egy becsúszást követően kisebb sérülésekkel megúszták a játékosok a találkozókat.

Szeleste-Pósfa - Mersevát 2-2 (0-0)

Szeleste, 70 néző, vezette: Máhr Péter.

Gól: Horváth Lajos (49., 82.), illetve Csite Dániel (58., 89.).

Szeleste-Pósfa: Simon Mersich, Németh, Trittremmel A., Burkon Rozmán (Szár), HORVÁTH, SZELE, (Barbalics Bence), Trittremmel Zs. Barbalics Bálint, Péntek (Séfer). Szakosztályvezető: Rozmán Róbert.

Mersevát: Tóth GYÖRVÁRI, Kövi, CSITE, Gáncs Molnár, Nagy Sz., NAGY B., Dénes (Fűzfa) Takács (Pethő), HORVÁTH. Edző: Nagy Csaba.

A hazaiak gyenge napot fogtak ki, a jól szervezett Mersevát megérdemelten gyűjtötte be Szelestén az egy pontot. Hiába vezettek kétszer is a vendéglátók, nem tudtak élni a lehetőséggel. Végeredményben a döntetlen megérdemelt.

Pecöl - Rábahídvég 10-3 (6-1)

Pecöl, 100 néző, vezette: Cser Ferenc.

Gól: Nagy István (3., 12., 28., 36., 72.), Horváth Ádám (16.), Szemes Ernő (61., 64., 80.), Kovács Zoltán (33.), illetve Nagy Gábor (25.), Vass József (49.), Vass Péter (51.).

Pecöl: Takács Horváth B. (Szabó, Nagy Sz.), Varga, Séfer, ISZAK Pálfi, Czibók, Horváth Á., KOVÁCS (HORVÁTH D.) NAGY I., S zemes D. (SZEMES E.). Edző: Radolics Norbert, Tudosított: Nagy István.

Rábahídvég: Góger Németh, Pap, Nagy, Magyar (Rózsás) Smolczer, Vass J., Tóth (Maraffai), Boda Rába, Horváth (Vass P.). Edző: Horváth Ernő.

Mélytalajú pályán, de napsütéses időben kezdődött a mérkőzés. A 3. percben a hazaiak kapura törő játékosát szerelték szabálytalanul 25 méterre a kaputól, de a vendégek játékosa az eset következtében súlyos sérülést szenvedett. A kiérkező mentő mintha cross pályán érezte volna magát, úgy rúgatta ki a füvet, az ellátás viszont szakszerű precíz volt. Fél óra elteltével folytatodott a mérkőzés a megitélt szabadrúgás után Nagy lőtte ki a jobb felső sarkot. Az első negyedóra végén már 3-0 volt az állás. Ezt követően szépítettek a vendégek, ám nem maradtunk sokáig hazai gól nélkül: egy kiugratás után Nagy passzolt a hálóba, majd Kovács mesteri tekerése talált utat a kapuba. A szünet előtt ismét Nagy pokhálózta ki a jobb felső sarkot. A félidő 5 perces szünet után szürkületben kezdődött, amelyben a hazaiak belealudtak: két gyors vendég gól következett. A 6-3-as állásnál a csereként beálló Szemes Ernő alig 20 perc alatt jegyzett három szépségdíjas gólt, majd Nagy is betalált ötödször. A sötétben befejeződő mérkőzésen kiszolgálta a hazai csapat a szurkolóit, megérdemelten nyert még ilyen arányban is!

Rum - Kenyeri 3-1 (1-1)

Rum, 100 néző, vezette: Bognár László.

Gól: Molnár Richárd (3.), Somogyi Gábor (52.), Szalay Dávid (78.), illetve Gábor Szabolcs (32.).

Kiállítva: Kóbor István (79.).

Rum: BUSI LEITGEB, KORONCZAI, ROSTA, KONTICS HORVÁTH R. (KRAFT), SZALAY, SZALAI, MOLNÁR (VARGA) SZÉKELY, SOMOGIY (HORVÁTH G.). Edzők: Somogyi Gábor, Pup András.

Kenyeri: Lakos Szabó, Császár, Csiszár (Szár), VARGA Németh A. (Kóbor I.), Szántó, Horváth, Kóbor G. (Pungor) Németh M. (Koronczai), GÁBOR. Játékos-edző: Pungor István.

A rumiak első gólját jegyző Molnár Richárd (jobbra) Németh Andor Jánost rázza le magáról

Jól kezdte a mérkőzést a hazai csapat, gyors gól után 20 percig irányította a játékot, de az első félidő második fele a Kenyerié volt: megérdemelten egyenlítettek. A második játékrészben viszont a Rum akarata érvényesült, és otthon tartotta a három pontot.

A forduló válogatottja: Viczmándi Ervin (Sitke) - Nagy Gábor (Rábahídvég), Tamás László (Jákfa), Csite Dániel (Mersevát), Koksa Csaba (Ölbő) - Major Márkus (Gérce-Vásárosmiske), Horváth Lajos (Szeleste-Pósfa), Molnár Richárd (Rum), Kovács Zoltán (Pecöl) - Horváth Gábor (Ölbő), Nagy István (Pecöl)/Szemes Ernő (Pecöl).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!