Vasi foci

2014.10.05. 16:35

A hosszabbításban két gólt lőtt a Viktória

Budapest - A női labdarúgó NB I-ben a 92. percben még kétgólos hátrányban volt, ám végül 2-2-re végzett Újpesten a Viktória.

Pum András

Újpesti TE–Viktória-Trend Optika FC 2-2 (2-0). – Budapest, Bánka Kristóf Sportközpont, 50 néző, műfű, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Gelb.

Újpest: BÍRÓ (a mezőny legjobbja) – Olasz, DURKÓ, Nagy Sz., Szabó I. (Nagy B., 74.) – Kiss K. (Bukor, 68.), Dohány (Gálik, 74.), Kiss F., Szennai – VÁRKONYI, Vígh. Edző: Oroszi Sándor.

Viktória: Földes – Kun, Manhart, Marsai, VÖRÖS – Széles, Harsányi, MAGYARICS, Szakonyi – Dénes, Magyar (Kiss Zs., 76.). Edző: Mitterstiller Csaba.

Az 5. percben Várkonyi a kaputól 50 méterről, a jobb oldalról kapura ívelt, a kint álló Földes felett labda a hálóban landolt (1-0). A vezetés megsokszorozta a hazaiak erejét, foggal-körömmel őrizték előnyüket. A vasiaknál Széles háromszor állt a kapussal szemben, Szakonyi és Magyar is ziccert hibázott. A 24. percben egy hazai akció végén Szennai 16 méteres emelése után a labda hulló falevélként vágódott a kapuba (2-0).

Magyarics Zoé sokat dolgozott, az U17-es válogatott a Viktória egyik legjobbjának bizonyult. Fotó: Unger Tamás

A 38. percben Manhart rosszul helyezett büntetőjét Bíró hárította. Szünet után még nagyobb nyomás alá helyezték az újpesti kaput a vasiak, a hazaiak tíz emberrel védekeztek, Bíró pedig több bravúrt is bemutatott. A 82. percben Harsányit második sárga lappal kiállította a bíró. A 92. percben egy védők mögé belőtt szabadrúgást Manhart először a kapufára emelt, a kipattanót öt méterről a hálóba fejelte (2-1).

A középkezdés után Kunt, majd Manhartot rúgták le a hazaiak, utóbbiért Gálik piros lapot kapott. Mindkét Viktória-futballistát ápolni kellett az oldalvonal mellett, a 94. percben hét mezőnyjátékossal egyenlítettek a vendégek. Marsai szabadrúgására Dénes reagált a leggyorsabban, és a védők sűrűjéből nyolc méterről a jobb sarokba emelt (2-2). Az eredmény nem tükrözi a két csapat közötti tudásbeli különbséget, ezt az újpestiek szívvel-lélekkel ellensúlyozták.

Gólszerzők: Várkonyi (5.), Szennai (24.), illetve Manhart (92.), Dénes (94.). Kiállítva: Harsányi (88.), Gálik (92.).

Mitterstiller Csaba: – Az egyik szemem sír, a másik nevet. Sír, mert három pontért utaztunk. Nevet, mert az utolsó leheletünkig küzdöttünk.

További eredmények: Femina–Astra 0-0, Szeged– MTK 0-6, Dorog–FTC 2-6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!