Vasi foci

2014.10.09. 14:45

Futsal: Feltűnően remekül kezdte a szezont a Haladás VSE NB I-es csapata

Szombathely - Parádésan teljesít eddig a Swieteleksy-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata: hat forduló után a 2. a tabellán, ráadásul ontja a gólokat.

Tóth Gábor

A legvérmesebb szurkolók – és talán a klubvezetők – sem számítottak ilyen rajtra a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapatától. A nyáron érkezett spanyol tréner, Marcos Angulo által irányított zöld-fehér gárda csak a bajnoki címért különmeccset vívó két profi együttestől, a Berettyóújfalutól és a Győrtől kapott ki (ráadásul mindkettőtől idegenben), a Szegedet, a Békéscsabát, a Rubeolát és a Vasast biztosan verte meg. Hazai pályán különösen eredményes a társaság, a három szombathelyi meccsen 26 (!) gólt láthatott a közönség. Mi történt a csapattal?

A nyáron érkezett spanyol tréner, Marcos Angulo (állva) eddig remek, eredményes munkát végez. Fotó: Unger Tamás

– Nem tagadom, engem is meglepett a remek rajt, igaz, arra utaló jeleket azért láttam a felkészülés során, hogy van erő, lehetőség a társaságban – fogalmazott a zöld-fehérek spanyol mestere, Marcos Angulo. – A fiúk az első perctől becsülettel dolgoznak, teszik amit mondok. A korábbi magyarországi csapataimban több tudás volt. De itt Szombathelyen nagyobb tűz, nagyobb lelkesedés van a fiúkban. És ha szívvel játszol, ha harcolsz a pályán, az néha többet ér a technikai tudásnál. Továbbá a Haladásnál a hangulat is remek az öltözőben – ez is fontos tényező. Korábbról csak Gyurcsányit, Tyukászt és Öreglakit ismertem a keretből. De egy hét sem kellett, és máris minden játékossal baráti volt a viszonyom. És természetesen az új igazolások is zökkenőmenetesen be tudtak illeszkedni.

A nézők talán már látják, hogy új csapat formálódik, új stílust igyekszünk meghonosítani az Arena Savariában. De még koránt sem azt a csapatot, azt a játékot látom, amit látni szeretnék. Persze az eredmények jönnek, de ettől függetlenül tudnia kell mindenkinek, hogy még tanulunk, csak az út elején járunk – de jó irányba haladunk. Már hat forduló lement a bajnokságból. Figyeltem az ellenfeleket, felmértem a mi lehetőségeinket. Úgy vélem, hogy reálisan a harmadik, ötödik hely között van a helyünk. Most jó formában vagyunk, nem lenne baj, ha ez a nyerő széria még sokáig kitartana. Ez már a negyedik évem Magyarországon – tért át másik, személyesebb témára Marcos Angulo.

– Szeretem az országot, remekül éreztem magam Budapesten, és tetszik Szombathely is. Szinte minden nyáron csábítanak más országból is, de nem tudom elhagyni az országot. És még jó ideig nem is akarom. Szombathelyt még nem ismerem túlságosan, hiszen a szlovák felnőtt és utánpótlás-válogatott mellett is dolgozom, így sokat utazom, és sok időt kell a számítógép előtt töltenem a szobámban. Ugyanakkor, amit eddig láttam, tapasztaltam, az nagyon tetszik. De természetesen bízom benne, hogy lesz időm még megismerkedni a várossal.

A Haladásban Gyurcsányi Zsolt és Öreglaki Norbert személyében két válogatott játékos futballozik. Németh Péter nevét pedig azért érdemes kiemelni, mert 10 góljával jelenleg a 2. helyen áll az NB I. góllövőlistáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!