Vasi foci

2014.10.05. 22:15

Megye I.Hatot vágott Rábapatyon a Vasvár

Megyei körkép - Fordulatos meccseket hozott a 8. forduló, először veszített pontokat a Király csapata.

Tihanyi Tamás

Bük–Vép 2-7 (1-6).

Bük, 50 néző, vezette: Kártyás K.

Gól: Tóth A. 2., Horváth T. 51. illetve Illés 2 (6., 29.), Szemes 13., Balikó 27., Versegi 2 (35., 42.), Ligeti 70. – öngól.

Bük: Ligeti – Sárközi, Somogyi, Kondor, Karvalits, Kocsis KOVÁCS R. – Tóth A., BÁRDOSI, NÉMETH M. – Horváth T. Edző: Stieber József.

Vép: Bezdi – Mester (Hóbor), Joó, Balikó, VERMES (Pajor) – Szalai (Egyed), Dancs, Szemes (Vajda), Illés – Versegi, Kiricsi. Edző: Garics György.

A hazai csapat szerzett vezetést egy szép támadás végén a találkozó elején, de ettől nem ijedtek meg a vépiek, hamar fordították majd növelték az előnyüket. A hazaiak bajait tetézte, hogy 3-1 állásnál Somogyi megsérült, az egyetlen cserejátékos azonban időközben hazament, mert nem érezte túl jól magát, így tízen folytatták a bükiek.

A vendéglátók 1-6-ról kezdték a második félidőt, igyekeztek támadásokat vezetni, be is találtak, de aztán megint visszaállt az ötgólos különbség. A vépiek büntetőt is hibáztak, ám így is biztosan nyertek a lelkes hazaiak ellen.

A celldömölki Németh J. (középen) támadja a körmendi Csert (balra), a háttérben Balikó. A rangadót a hazai csapat nyerte 3-1-re. Fotó: Unger Tamás

Tabak1 Szentgotthárd –Tápláni KSK 3-1 (0-0).

Szentgotthárd, 100 néző, vezette: Szabó III.

Gól: Csákvári 53., Bellovics 90., Nyári 91. illetve Borbás 66.

Szentgotthárd: Tóth A. – CSÁKVÁRI, BELLOVICS, Balázs, Hercegh (Támis) – Horváth R. (Muszka), MERKLI, NYÁRI – Vass, Düh (Sütő). Edző: Kovács Csaba.

Táplán: Somogyi – Zséder, Badics, Schimmer, Balázs – Szilágiy, Schindler – Koronczai, Németh B., Muzsai (Borbás, Jobbágyi) – Rajzinger. Játékos-edző: Borbás János.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a vendégek többet birtokolták a labdát és jobban is játszottak, azonban egyik kapu előtt sem alakult ki igazi helyzet. A második játékrész aztán igazán mozgalmasra és izgalmasra sikeredett. Egy jobb oldali támadás végén Csákvári 22 méterről bombagólt lőtt a felső sarokba. A hazaiak támadásban maradtak, egy elhibázott ziccer után a vendégek időközben becserélt (majd később sérülés miatt kiálló) játékos-edzője egalizált.

A Gotthárd ismételten nekidurálta magát, egy szezonra való helyzetet hagyott ki, vagy a vendégek kapusa, vagy a kapufa mentett. A lefújás előtt a Táplán behúzhatta volna a meccset, Németh B. előbb a védőket, majd a kapust is kicselezte, néhány méterről nem a hálóba, hanem az üres kapu mellé gurított. Ezután a hazaiak a vezetést is megszerezték, majd a középkezdés után megkaparintott labdával harmadszor is betaláltak.  Megérdemelt szentgotthárdi siker született a jól játszó tápláni csapat ellen.

Jánosháza–Csepreg 3-1 (1-0).

Jánosháza, 150 néző, vezette: Horváth P.

Gól: Horváth A. 12., Fenyő, 56., Vánkos 66. illetve Farkas A. 80.

Kiállítva: Megyesi 84. – második sárga lap után.

Jánosháza: Tóth A. – Ruzsa (Süle), Tóth L., Megyesi, SZABÓ (Csonka) – HORVÁTH A. (Simon), Orosz, Pintér (FENYŐ), Balhási Á. (Balhási Sz.) – VÁNKOS, Vágusz. Edző: Kelemen Kornél.

Csepreg: PIKÁCS – GÖNCZÖL, SASS, ILLÉS, Kis-Nemes Máté – Büki, Varga Zs. KIS-NEMES-MILÁN, FARKAS A. – Kovács B., Pócza (Györe). Edző: Sass Dezső.

A 2. percben a hazai csapat egy kapufával jelezte, hogy a múlt heti répcelaki győzelem után ismét nyerni szeretne. Tíz perc múlva vezetett is a házigazda, Vánkos tette vissza az alapvonalról a labdát a tizenegyes pontra, az érkező Horváth A. pedig a kapus mellett a hálóba lőtt. A vendégek szervezetten védekeztek, a kontráik veszélyesnek bizonyultak. A játékot uralta a Jánosháza, több gól azonban nem született az első 45 percben.

A második játékrész elejét megnyomta a házigazda, kétszer be is talált: Fenyő szépen csavart a védők között kapuba, illetve Szabó beadására Vánkos érkezett jó ütemben. A két találat láthatóan megrogyasztotta a vendégeket, azonban a hajrára magukhoz tértek. Előbb Farkas faragott a hátrányon, aztán Megyesi kiállítása után beszorult a tíz főre fogyatkozott Jánosháza. A vége izgalmas lett, a Csepregnek megvoltak a helyzetei, de a gól nem jött össze, így a jobb játékerőt képviselő hazai csapat megérdemelten nyert a lelkes vendégek ellen.

Répcelak–Kemenesalja 2-0 (1-0).

Répcelak, 200 néző, vezette: Vass I.

Gól: Tamási 20., Csordás 60.

Répcelak: Farkas – NÉMETH G., Koncz, Balassa, Fazekas – Tamási, TÓTH DOMINIK, HORVÁTH T., Csordás (Tóth Dávid), Balogh (Pungor) – Nyári (Takács P.). Játékos-edző: Balassa Péter.

Kemenesalja: SZÍJÁRTÓ – Horváth Zs., ERDÉLYI, VESZPRÉMI Á., Károly – Németh R. (Palotai), Kóbor , Dénes (Regős), KOVÁCS KRISTÓF – Kiszlinger, KISS G. Edző: Haraszti Zsolt.

A múlt heti hazai vereség után nagy kérdés volt, hogy a Répcelak képes lesz-e felállni. Nos, a vendéglátók kifejezetten jól játszottak a lestaktikára építő vendégek ellen – egészen az ellenfél védőharmadáig, ott viszont rendre elhibáztak a lehetőségeket. Egy kivétellel: a 20. percben Tamási kapott jó labdát a jobb oldalon, kicselezte a kapust is, majd a hálóba gurított. A találat érthetetlen módon görcsössé tette a répcelakiakat, ráadásul a vönöcki kontrák komoly veszélyt hordoztak: a félidő végén Kiss vihette egyedül a hazai kapusra a labdát, azonban Farkas hárította a ziccert.

A második félidőben 4-4-2-es játékrendre állt át a házigazda, hasonló forgatókönyv szerint folyt a játék: a Répcelak támadott, a Kemenesalja ellentámadásokra épített. A második hazai góllal aztán eldőlt a találkozó. A Répcelak megérdemelte a győzelmet, a helyzetkihasználással azonban változatlanul hadilábon áll Balassa Péter legénysége.

Rábapaty–Vasvár 0-6 (0-2).

Rábapaty, 110 néző, vezette: Gaál Á.

Gól: Kőműves 6., Bertók 14., Zsigmond 59., Smolczer 62., Hajas 83., Birkás 89.

Rábapaty: Varga D. – Dovánszki, Csupor (Fehér Z.), Horváth Gy. (Sipos), Enzsöl (Németh Á.) – Bíró (Likaj), Tőke, Fehér M. Toldi – Király Zs., Király L. (Németh K.). Edző: Ádám Endre.

Vasvár: SMOLCZER – OSVALD, HAJAS, BÍRÓ, MOLNÁR – ZSIGMOND, HORVÁTH B. (UNGER), RÉFI (TAUSZ), ROBÁN – KŐMŰVES (SCHERMANN), BERTÓK (BIRKÁS). Játékos-edzők: Smolczer Róbert, Bíró Zoltán.

Az első percektől feltűnően lelkes, nagyot küzdő vendégek könyörtelenül kihasználták a hazaiak hibáit. Hamar kétgólos előnyre tettek szert, a hazaiak csak erőlködtek és csak futottak az eredmény után. Az első félidőben két ziccert is elhibázott a Rábapaty, a csapatnak ezen a napon semmi sem sikerült, a vendéglátó nem tudta megismételni a Celldömölk elleni bravúros játékot.

Uraiújfalu–Király SZE 2-2 (1-1).

Uraiújfalu, 100 néző, vezette Derdák.

Gól: Pető 23., Nagy 49. illetve Pálfi 18., Vad 83.

Kiállítva: Nagy T. 81.

Uraiújfalu: CSONTOS – VARGA P., VARGA G., GALLEN A., NAGY – KISS, SARANG, MOLNÁR, KESZEI – TÓTH (PETŐ), SZABÓ (SÁNDOR). Edző: Csákvári Zsolt.

Király Nagy – Kiss K., Kiss B., Sásdi, Kovács R. (Németh B.) – Rácz, HAJMÁSI – Barcza (László), VAD, Tóth Milán – Pálfi. Edző: Horváth Levente.

Uraiújfalui lehetőséggel indult a találkozó, aztán a Király futballozott mezőnyfölényben és egy jogos büntetőből vezetést is szerzett. A hazaiak egy fejes góllal egyenlítettek, így a második félidőnek ismét egálról vágtak neki a csapatok. A játékrész derekán a hazaiak vezetést szereztek, aztán kiállítás illetve sérülés miatt 9 főre fogyatkoztak. A vége előtt néhány perccel egyenlített a Király, ám a lelkesen küzdő hazaiak (és a nézők) nem emelnek szobrot Derdák játékvezetőnek.

Kemenesmagasi–Kőszeg 1-1 (0-0).

Kemenesmagasi, 100 néző, vezette: Boda Gy.

Gól: Páli 52. illetve Kovács A. 89.

Kemenesmagasi: Bíró T. – BELEGRAI, Csiszlér, Verasztó, Princzes – Páli (Molnár Zs.), Kovács B., DÖBRÖNTE, Dobány G. – Velencei, Baranov. Játékos-edző: Dobány Gábor.

Kőszeg: TÁNCSICS – Toldi (Pónácz), ŐRY, MOLNÁR Z., PONGRÁCZ ZS. – Horváth P. (Szűcs), SÁNDOR T. (Réti), Sárdy, Horváth Á. (Korényi) Molnár Cs., KOVÁCS A. Játékos-edzők: Táncsics András, Őry Gábor.

Az első félidőben csak gyömöszölték egymást a csapatok helyzet nélkül, aztán a második játékrészben vezetést szerzett a Magasi. A folytatásban hazaiak többször is betalálhattak volna, de Táncsics kapus bravúrral védett. A végén aztán a Kőszeg egy előre vágott labda után kiegyenlített.

Három celldömölki találat

Celldömölki VSE–Körmendi FC 3-1 ( 1-0 ).

Celldömölk 300 néző, vezette: Tuczai.

Gól: Szuh 18., Manganelli 61., Piri 77. illetve Takács 72.

CVSE: Heiner – Vajda, Varga J., Bodor (Lendvai), Györkös – Enyingi Marcell (Enyingi Márk), Manganelli, Szuh, Virág (Horváth D.) – Németh J. (Piri B.) , Pungor (Baranyai). Edző: Koman Vladimir.

Körmend: Hajgató – Cser, Balikó, Kósik, Takács – Wágner, Makai, Török (Osvald), Kondor – Sipos , Kurucz. Edző: ifj. Molnár Károly

Az első tíz percet a csapatok az „ismerkedéssel" töltötték, próbálták kifürkészni, hogy mit akar játszani a másik. Aztán tíz perc után magához ragadta a kezdeményezést a Cell és beszorította ellenfelét, több gólhelyzetet is kidolgozott, amelyekből egyet sikerült is kihasználni. Ezután sem lett bátrabb a Körmend, a játékot továbbra is a hazaiak irányították, volt több lehetőségük, de az eredmény nem változott.

A második félidőben sem lett más a koreográfia, a hazai támadásoknak az első negyedóra után meg is lett az eredménye, tovább növelte előnyét a Cell. Úgy nézett ki , hogy eldőlt a mérkőzés, de ekkor egy szöglet utáni védelmi hibát kihasznált a Körmend és szépített. A találat meghozta a vendégek támadó kedvét, így az utolsó húsz percre kiegyenlített lett a játék, a Körmendnek is voltak lehetőségei a gólszerzésre, ám a harmadik hazai találat végképp eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Összességében a mérkőzés nagy részét irányító , és több gólhelyzetet kidolgozó hazaiak megérdemelten tartották otthon a három pontot. Koman Vladimir: – A látottak alapján a mérkőzést a játékidő 80 százalékban mi irányítottuk, jól is játszottunk, így megérdemelten győztünk. Molnár Károly: – Az első félidőben a celliek a másodikban mi játszottunk jobban. Összességében egy picivel jobb volt a Celldömölk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!