Vasi foci

2014.11.09. 19:05

Megye I.: Nem bírt a Kőszeggel a Répcelak

Pontot szerzett a Kőszeg a Répcelak ellen, 18 gólt vágott a Celldömölk a 13. fordulóban.

Bük - Celldömölk 0-18 (0-9). Bük, 30 néző, vezette: Hittaller.

Gól: Németh J. 4 (10., 31., 73., 76.), Enyingi Marcell 3 (14., 15., 40.), Virág 20., Szuh 2 (27., 45.), Pungor 36., Baranyai 56., Piri B. 3 (64., 66., 68.), Lőrincz 71. , Enyingi Márk 78.

Kiállítva: Karvalits (85.) második sárga lap után.

Bük: Ligeti Kocsis, Simon, Kondor, Karvalits, Kovács R. Horváth T., Sárközi, Bogdán, Németh M. Sifter. Edző: Stieber József

Celldömölk: Zseli Vajda, Varga J. (Lőrincz), Györkös, Lendvai Enyingi Marcell (Horváth D.), Enyingi Márk, Szuh (Baranyai), Virág Németh J., Pungor N. (Piri B.). Edző: Koman Vladimir.

Tíz percig bírta a lépést tartani a hazai csapat a celliekkel, aztán a minden szempontból jobb vendégek érvényesítették a fölényüket: Németh szabadrúgás gólja után még nyolc találat következett a szünetig. A félgőzzel játszó Celldömölk tetszés szerint növelte előnyét, gyakorlatilag macska-egér játék folyt a pályán, a hazaiak nem tudtak mit kezdeni a jóval erősebb látogatókkal. A vége aztán 18 lett, a Bük ezzel 100 kapott gól fölé került. A hazaiakat az utolsó két meccsen megbízott edző irányítja, Stieber József térdműtétje hiányzik a hátralévő találkozókról, helyette a pecöli ificsapatot is vezető Nagy József ül le a kispadra.

Körmend - Rábapaty 2-0 (0-0). Körmend, 60 néző, vezette: Gaál.

Gól: Makai 47., Sipos 71.

Körmend: Hajgató Kurucz, BALIKÓ, TAKÁCS, Cser Wágner, MAKAI, Török (Balogh), Kondor (Burka) Sipos, Osvald. Edző: ifj. Molnár Károly.

Rábapaty: KIRÁLY ZS. DOVÁNSZKI, Horváth, TŐKE, TOLDI Gosztolya, DUGOVICS, Piros (Németh Á.), Sipos (Fehér Z.) Fehér M., Király L. (Mendel). Megbízott edző: Enzsöl Gábor.

A vendégek a Kemenesalja elleni, múlt heti mérkőzés után (3-4) közös megegyezéssel szerződést bontottak edzőjükkel, Ádám Endrével, aki helyett Enzsöl Gábor irányítja a csapatot az őszi fordulókban, a klub pedig télen keres új trénert. A találkozó rögtön három hazai helyzettel indult, majd a mély talajú pályának köszönhetően inkább mezőnyjáték folyt a pályán. A Körmend nagy fölényben játszott, de gól nem született. A második félidőt jól kezdte a vendéglátó, egy szabadrúgás után Makai fejelt a kapuba, majd több kimaradt lehetőség után Sipos is eredményes volt akcióból. A több sebből vérző rábapatyiak lelkes és fegyelmezett játékot nyújtottak, de nem éppen kiemelkedő teljesítménnyel előrukkoló körmendiek így is megérdemelt győzelmet arattak.

Király - Jánosháza 1-0 (1-0). Szombathely, 100 néző, vezette: Vass I.

Gól: Pálfi 16.

Kiállítva: Ruzsa 57. második sárga lap után.

Király: Nagy G. KISS K., KISS B., SÁSDI, KOVÁCS Rácz (Fazekas), NÉMETH B. (Barcza) Pungor (László), VAD, Tóth M. Pálfi. Edző: Horváth Levente.

Jánosháza: Tóth A. Ruzsa, MEGYESI, Tóth L. (Csonka), Szabó M. HORVÁTH A., SÜLE (Fenyő), Orosz, BALHÁSI Á. Vánkos (Simon), Vágusz. Edző: Kelemen Kornél.

A Jánosháza kezdte jobban a mérkőzést, de aztán egy szögletrúgás után Pálfi fejesével vezetést szerzett a Király. Az előny megnyugtatta a hazaiakat, átvették a mérkőzés irányítását, de újabb találatot nem tudtak elérni.

A szünet után a vendéglátó hátrébb húzódott, átadta a területet a Jánosházának, és veszélyes kontrákat vezetett. A tíz főre fogyatkozó vendégek ellen aztán uralta a játékot a házigazda, és bár újabb gólt nem szerzett, minimális előnyét biztosan megőrizve megérdemelten nyerte meg a találkozót.

Kemenesalja - Kemenesmagasi 1-3 (0-1). Vönöck, 250 néző, vezette: Kovács B.

Gól: Horváth Zs. 84. illetve Páli 11., Velencei 2 (51., 72.).

Kemenesalja: Szíjártó Erdélyi, Veszprémi Á., Horváth Zs., Károly Kóbor (Kiss), Kovács Kristóf, Dénes, Kovács Krisztián (Iker) Kiszlinger, Németh R. (Regős). Edző: Haraszti Zsolt.

Kemenesmagasi: BÍRÓ CSISZLÉR, VERASZTÓ, OROVECZ, PRINCZES PÁLI (KOVÁCS B.), DÖBRÖNTE, BELEGRAI, BARANOV (ŐRI), ROSTA (MOLNÁR) VELENCEI. Játékos-edző: Dobány Gábor.

Felfokozott hangulatban kezdődött a várva várt helyi rangadó, amelyen a hazaiak kapkodva, idegesen kezdték a játékot. A sokkal higgadtabban futballozó vendégek egy védelmi hiba után vezetést szereztek, majd ezt követően további helyzeteket alakítottak ki, azonban ekkor még nem tudták kihasználni a kínálkozó lehetőségeket ha kicsit pontosabban céloznak, akkor hamar eldönthették volna a találkozót.

A második félidő elején Kemenesalja rendesen nekidurálta magát, hogy megfordítsa az eredményt az első negyvenöt perc sikertelensége után. A hazaiak igyekeztek támadni, azonban a taktikusan futballozó vendégek két kontrából további gólokat szereztek, így a házigazda csak futott az eredmény után.

A motiváltabb, a győzelmet jobban akaró látogatók megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Vép - Vasvár 0-0. Vép, 80 néző, vezette: Magyar P.

Kiállítva: Kőműves 83. második sárga lap után.

Vép: Bezdi Mester (Hóbor), WÁGNER, Takács, Vermes Kányási, Szalai (Balikó), DANCS, Szemes (Vajda) Illés (Kiricsi), Versegi. Edző: Garics György.

Vasvár: Smolczer Osvald, HAJAS (Rumi), Bíró, Vincze RÉFI, SCHERMANN Robán, Horváth (Pasics), Kőműves Bertók (Tausz). Játékos-edzők: Smolczer Róbert, Bíró Zoltán.

Felejthető első félidőt produkált a hazai csapat, a vendégek azonban majdnem vezetést szereztek, azonban csak a kapufát találták el. A folytatás aztán már fogyaszthatóbbra sikerült a házigazdának: a Vép gyakorlatilag végigtámadta a második félidőt. Szalai szólója és lövése után egészen közel jártak a hazaiak a gólhoz, sőt, még két helyzetet is összehoztak a hajrában. A vendégek a lefújás előtt hibáztak óriási gólhelyzetben a kapu torkában, így maradt a döntetlen. A jól küzdő Vasvár megérdemelten szerzett pontot a góllövés ellen hetek óta beoltott Vép ellen.

Uraiújfalu - Tabak1 Szentgotthárd 1-3 (1-0). Uraiújfalu 80 néző, vezette: Horváth P.

Gól: Lónai 7. illetve Vass 2 (59., 66.), Düh 76.

Kiállítva: Szár 61. törlesztésért.

Uraiújfalu: Csontos Szár, Sándor, Gallen A., Nagy T. (Pető) Kiss, Gallen I., Sarang, MOLNÁR Lónai, Szabó (Tóth). Edző: Csákvári Zsolt.

Szentgotthárd: Fábián Balázs (Bugán), HORVÁTH GY., BELLOVICS, HERCZEG Kovács G., Polly (Düh) Horváth R. (Csákvári), Kovács T., Támis (Sütő) VASS G. (Muszka). Edző: Kovács Csaba.

Kapufával és helyzetekkel kezdte az Uraiújfalu a mérkőzést, aztán a vezetést is megszerezte. A gól után mezőnyben gyömöszölték egymást a csapatok, különösebb helyzet nélkül, így egygólos vezetéssel tértek pihenőre a felek.

A második félidő aztán sajnálatos módon nem az Uraiújfalu elképzései szerint alakult . A vendégek előbb egyenlítettek majd a kiállítást követően jobb fizikai erőnlétüknek köszönhetően újabb találatokat szereztek és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Tápláni KSK - Csepreg 0-4 (0-1). Táplánszentkereszt, 70 néző, vezette: Takács R.

Gól: Varga 2 (29., 63.), Oláh 47., Horváth F. 92.

Tápláni KSK: Somogyi Zséder, Hujber, Schimmer, Balázs (Nagy A.) Muzsai (Koronczai), Szabó J. (Káldi M.), Szilágyi, Schindler Németh B., Rajzinger. Edző: Borbás János.

Csepreg: PIKÁCS KINCSE, ILLÉS, SASS G., BÜKI MOLNÁR (HORVÁTH F:), KIS_NEMES MÁTÉ, RAVADICH, OLÁH (GYÖRE) VARGA ZS: (KOVÁCS B.), FARKAS A. (GÖNCZÖL). Edző: Sass Dezső.

A hazai csapat a félidő elején a jobb oldalon néhányszor megbontottak a vendégek védelmét, azonban a kapu elé érkező beadások veszélytelennek bizonyultak. A biztonsági játékra berendezkedő Csepreg sikeresen kivette a játékból a táplániak veszélyes támadóit, aztán a látogatók ráéreztek arra, hogy van keresnivalójuk az enervált vendéglátó ellen. Az első félidő derekán a vezetést is megszerezték egy kipattanó lövés után, majd további helyzeteket dolgoztak ki.

A fordulás után egy eladott labda nyomán már kettővel vezetett a vendégcsapat, utána pedig egyértelmű fölénybe került a Csepreg, magabiztosan irányította a mérkőzést és még kétszer sikerült mattolnia a tápláni védelmet.

Mentalitásban óriási osztálykülönbség volt a két a csapat között, a Táplán egy percig sem tudta megnehezíteni a látogatók dolgát, így a vendégek megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Kőszeg–Répcelak 0-0

Kőszeg, 200 néző, vezette: Boda.

Kőszeg: TÁNCSICS – BIGNER (TOLDI), ŐRY, FEHÉR, PONGRÁCZ ZS – HORVÁTH Á. (KORÉNYI), MOLNÁR Z., SÁNDOR (SÁRDY), KERESZTES – MOLNÁR CS., KOVÁCS A. Játékos-edzők: Táncsics András, Őry Gábor.

Répcelak: Marton – Koncz, Balassa, Németh G. – Tóth Dominik, Horváth T. – Tamási, Csordás, Balog – Nyári (Horváth M.), Takács (Tóth Dávid). Játékos-edző: Balassa Péter.

A felázott, nehéz talajú pályán az első félidőben inkább a küzdelem dominált, mindkét csapat szabadrúgásból próbálkozott gólszerzéssel, a hazaiak lövése bizonyult veszélyesebbenek, Csordás lövése nem okozott gondot a hazai hálóőrnek. Több feljegyzésre érdemes esemény nem történt a játékrészben.A második félidőben aztán felpörögtek az események, az első negyedórát nagyon megnyomta a Répcelak, azonban a támadók nem tudtak túljárni Táncsics kapus eszén. A Kőszeg átvészelte a kritikus időszakot, és az utolsó húsz percben nagy versenyfutás kezdődött a győztes találatért. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, a hazaiak a kapufát is eltalálták, majd egy újabb lövéssel is próbára tették Marton kapust, aki azonban védett.A csattanó majdnem a répcelaki csapaté lett, Tamási egyedül vitte a labdát a kapusra, ám végül nem tudott a hálóba találni Táncsics mellett, így maradt a döntetlen a forduló egyik rangadóján.

Táncsics András: – Az egy pont nagyon értékes a Répcelak ellen, azonban hiányérzetem van, megnyerhettük volna a mérkőzést.

Balassa Péter: – Több mint egy éve nem fordult elő velünk, hogy nem rúgtunk gólt tétmeccsen. A lehetőségeink megvoltak, azonban nem tudtunk élni velük,.

Bükről Stieber József, Kőszegről Táncsics András, Szombathelyről Horváth Levente, Körmendről Szabó Tibor, Vönöckről Lampért Tibor, Táplánszentkeresztről Borbás János, Uraiújfaluból Gombás Béla, Vépről Németh Attila tudósított.

 Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!