Vasi foci

2014.11.13. 17:25

Megyei foci - Rangadók a 14. fordulóban: Kőszeg - Csepreg, Táplánszentkereszt - Spari, Rádóc - Szecsőd

Körkép - A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportjában is.

Tóth Gábor

Megyei I.

Nem maradnak rangadók nélkül a nézők az osztályban, a második helyezett Répcelakhoz a harmadik helyen álló Király látogat. A két csapat összecsapása több szempontból érdekes, a hazaiak 9, a vendégek mindössze 8 gólt kaptak. A Király jól játssza a kontrákat, a Répcelaknak pedig fiatal, gyors támadói vannak, így aztán nehéz megjósolni, hogy mire jutnak egymással a felek szombat kora délután. Tavaly októberben találkoztak egymással, ekkor a Répcelak veretlenül, mindössze egy döntetlennel állt, a Király azonban Kovács Szabolcs találatával elvitte a három pontot.

A Megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Grafika: Kelemen Attila

Jó meccs várható Szentgotthárdon is, ahol a hazaiak a múlt héten helyi derbit nyerő Kemenesmagasit fogadják. A látogatók a tavaszi mélyrepülés után jól teljesítenek, még azt is elbírták, hogy az U18-as csapatuk ki nem állása miatt a szövetség hátrébb tessékelte őket a tabellán a kiszabott büntetőpontokkal. A hazaiak múlt héten nyertek Uraiújfaluban, és ezúttal sem szeretnének pont nélkül maradni.

A Kőszeg–Csepreg összecsapás is a rangadók közé tartozik, a hazaiak kilenc meccsen mindössze három gólt kaptak, a vendégek pedig múlt héten négy góllal szomorították a Táplánt idegenben. Ráadásul a vendéglátóknál négy csepregi játékos is szerepel.

– Szervezettek vagyunk és igyekszünk hátul kevés hibával játszani – mondta el érdeklődésünkre Táncsics András, a kőszegiek játékos-edzője –, ez a siker záloga. A Csepreg ellen nagyon nehéz meccsre számítok, megnéztem őket, dinamikusan futballoznak, azonnal visszatámadnak labdavesztés után. Természetesen győzelemre törünk, de nem lesz egyszerű dolgunk, viszont bízom a fiúkban, tudom, nem kell őket külön motiválni. Vannak hiányzóink, köztük a Jánosházán arccsonttörést szenvedett Tompek Attila, akit szerencsére nem kellett műteni.

– Győzni szeretnénk – jelentette ki Sass Dezső, a Csepreg mestere –, a múlt heti győzelem lendületet adott, jó passzban vagyunk, teljes kerettel tudunk kiállni, hajtós, küzdős, de sportszerű mérkőzést várok.

14. forduló, szombat, 13:00: Körmend–Kemenesalja (Magyar), Répcelak–Király (Takács R.), Celldömölk–Uraiújfalu (Tóth R.), Tabak1 Szentgotthárd–Kemenesmagasi (Vass), Bük–Vasvár (Bazsó), Kőszeg–Csepreg (Derdák). Vasárnap, 13:00: Rábapaty–Tápláni KSK (Ábrahám), Jánosháza–Vép (Boda).

Megyei II.

A Szombathelyi-csoport rangadóját Táplánban rendezik: az éllovas, veretlen Táplánszentkereszt a harmadik Sparit fogadja – a felek között mindössze három pont a különbség. A találkozó eredményét bizonyára érdeklődve várják Lukácsházán is, ha ugyanis a Táplán nem nyer, a második Lukácsháza pedig begyűjti a győzelmet Vasszécsenyben – amire a papírforma alapján azért jó esély van –, akkor a Lukácsháza áll a dobogó élére. Igaz, a Táplán egy meccsel kevesebbet játszott üldözőinél.

Szombathelyi-csoport, 14. forduló vasárnap, 13.00: Zanat–Balogunyom (Mónos), Torony–Gyöngyöshermán (Újházi), Honvéd Sé–Ják (Egyed), Vasszécseny–Schott Lukácsháza (Bereczky), Újperint–Tanakajd (Vámos), Szentpéterfa–Felsőcsatár (Elek), Söpte–Herény-Alfavill (Sipos), Táplánszentkereszt–Elektormol Spari (Gergye).

A Körmendi-csoportban a listavezető, már őszi bajnok Egyházasrádóc ütőképes ellenfelet fogad a Magyarszecsőd „személyében". Remek meccsre van kilátás Horvátnádalján is: a negyedik, jó formába lendült Körmend VSE látja vendégül a második helyen álló Szarvaskendet (utóbbi előnye mindössze egy pont a házigazda előtt).

Körmendi-csoport, 14. forduló, szombat, 13.00: Bajánsenye–Rábatótfalu (Makai), Tuti Textil Körmend VSE–Szarvaskend (Cser). Vasárnap, 13.00: Szakonyfalu–Viszák (Szabó III. Z.), Ivánc–Csörötnek (Rohács), Őriszentpéter–Körmendi Téglagyár Sport36 (Giczi), Autó Egyed Vasalja–Rábagyarmat (Csuk), Egyházasrádóc–Magyarszecsőd (Szabó Zs.), Nádasd–Csákánydoroszló (Kovács Zs.).

A Sárvári-csoport 14. fordulójában az éllovasok ezúttal elkerülik egymást, így a tabellán elfoglalt hely alapján komoly rangadóra nem lesz kilátás. Miközben a listavezető Rum Sitkét látja vendégül, addig az őt közvetlen üldöző Pecöl szabadnapos, a harmadik helyezett Kenyeri pedig szintén odahaza játszik, a Jákfa lesz az ellenfele. A negyedik helyezett Gérce alakulata Szergénybe utazik, a tabella ötödik helyét elfoglaló Ikervár pedig Merseváttal mérkőzik meg pályaválasztóként. Ha az éllovasoktól eltekintünk, akkor a Püspökmolnári–Rábahídvég találkozó jelenti a nagy összecsapást az ősz utolsó előtti fordulójában: a két újonc első ízben mérkőzik meg egymással a csoportban.

Sárvári-csoport szombat, 13 óra: Szergény–Gérce-Vásárosmiske (Kedves R.), Kenyeri–Jákfa (Horváth Á.). Vasárnap, 13 óra: Ikervár–Mersevát (Finta Zs.), Püspökmolnári–Rábahídvég (Vincze Gy.), Ölbő–Simaság (Hérincs Cs.), Rum–Sitke (Horváth P.), Szeleste-Pósfa–Csénye (Kovács B.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!