Vasi foci

2015.05.31. 06:56

A Felvidéken jártak a nemeskoltai öregfiúk

Körkép - A hagyományos hetényi vendéglátásnak tett eleget a nemeskoltai öregfiúk labdarúgócsapata.

Tóth Gábor

Évek óta tart a sportbarátság Nemeskolta öregfiúi és a szlovákiai magyarok lakta település, Hetény (Chotin) veterán labdarúgói között. A két öregfiúkcsapat minden évben játszik egymással egy oda-vissza meccset, tavasz-szal mindig Hetény a házigazda – ezúttal is így volt.

A nemeskoltai sportbarátok Dunaszerdahelyen, a DAC stadionjában álltak össze egy kép erejéig. Fotó: Nemeskoltai Öregfiúk

A nemeskoltaiak Farkas Imre polgármester és Palotai Zoltán főszervező vezetésével indultak a szokásos túrára. És a csapat a hagyományoknak megfelelően kulturális programot is beiktatott a menetrendjébe – járt már a társaság Révkomáromban, Ógyallán, Érsekújváron. Idén Csallóköz fővárosával, Dunaszerdahellyel ismerkedtek. A 16 tagú küldöttséget a város kulturális és sportirodájának vezetője, Takács Tímea fogadta nagy barátsággal, és kalauzolta a városban. Több nevezetességet is megtekintettek, így például a Szent György-templomot, a 48-as emlékparkot, a termálfürdőt, a Szent István parkot, a DAC-stadiont, és a DAC-szurkolók híres központját, a Csicsói kocsmát.

A várost maguk mögött hagyva indultak az öregfiúk Heténybe, ahol a házigazdák és Párkánynána veteránjai vártak rájuk. A házigazdáktól 3:2-re kikapott a Nemeskolta, Párkánynánával pedig 2:2-t játszott (pedig a félidőben még 2:0-ra vezetett). Így a villámtornán a harmadik hely jutott a nemeskoltaiaknak. A „harmadik félidő" kellemes beszélgetésekkel, vacsorával, koccintással folytatódott. Szeptemberben pedig Nemeskoltán találkoznak a csapatok. A sportküldöttség névsora: Farkas Imre, Palotai Zoltán, dr. Kövesdi Zoltán, Pék Ferenc, Pék Zoltán, Balázs Csaba, Gyöngyösi Gergő, Wanek Rudolf, Hőbér Laszló, Catomio János, Karda Zoltan, Pokmetz Norbert, Horváth Zsolt, Horváth Zoltán, Szanyi Gyula, Magyar János, Papp Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!