Vasi foci

2015.05.20. 14:35

MEFOB: Mindkét meccsén nyert a nagypályás focicsapat

Szombathely – A házigazda Nyugat-magyarországi Egyetem győzelmével ért véget a Magyar Egyetemi- Főiskolai Bajnokság nagypályás labdarúgó-döntője.

Tóth Gábor

A MEFOB fináléjába négy csapat kvalifikálta magát, a Pécsi Tudományegyetem (PTE), az egri Eszterházy Károly Főiskola (EKF), a Magyar Testnevelési Egyetem (TF) és a házigazda Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME). Az elődöntőknek kedden a Király Sportlétesítmény adott otthont, a bronzmeccset és a döntőt pedig szerdán a Rohonci úti stadionban rendezték.

NYME–Pécs 3-0 (1-0).

Újperint, 100 néző, elődöntő, vezette: Tóth R.

NYME: Bernáth – Lippai, GEREVICS, Kőfaragó, BALOGH (Barcza, 85.) – TÖRÖK (Rácz, 85.) – Sipos, SKRIBA, Velenczei (Bedi, 80.) – Tóth L, Schreiner. Edző: Sákovics Péter.

Gól: Sipos 2, Schreiner.

A végig mezőnyfölényben játszó szombathelyiek nehezen törték fel a Pécs védelmét. A küzdelmes meccs a hajrában dőlt el, amikor az ellenfél már kénytelen volt kitámadni.

A másik elődöntőben: Eger–TF 2-1 (1-1).

Bronzmérkőzés: Testnevelési Egyetem– Pécs 9-1 (4-0).

Az Nyugat-magyarországi Egyetem MEFOB-győztes labdarúgócsapata. Hátul balról Török Gergő, Kővágó Szilárd, Tóth László, Sákovics Péter (edző), Gerevics Gergő, László Dávid, Lippai Dávid, Horváth Elemér. Középen Barcza Attila, Mészáros Bálint, Bedi Noel, Skriba Máté, Sipos Bálint, Rácz Bence, Velenczei Balázs, Balogh Márk. Elöl Schöll Ádám, Schreiner Ádám, Bernáth Imre. Fotó: Unger Tamás

NYME-Eger 1-0 (0-0).

Szombathely, 200 néző, döntő, vezette: Boda.

NYME: Bernáth – Lippai, GEREVICS, Kőfaragó, BALOGH – László (Mészáros, 88.), TÖRÖK – Sipos (Barcza, 88.), SKRIBA (Bedi, 88.), Horváth E. (Velenczei, 60.) – Tóth L. (Scriener, 45.).

Gól: Schreiner.

Az Eger védekezett és próbált kontrázni. A hazaiak végigtámadták a meccset, de a helyzeteket elpuskázták – alig volt a labda a vendégeknél. Végül egy szépségdíjas átlövés döntötte el a találkozót. Teljesen megérdemelten nyert az NYME.

Végeredmény: 1. Nyugat-magyarországi Egyetem, 2. Eszterházy Károly Főiskola, 3. Magyar Testnevelési Egyetem, 4. Pécsi Tudományegyetem.

– Utoljára 2008-ban nyertünk MEFOB-döntőt a nagypályás férfi futballcsapatunkkal, tehát nagyon örül most mindenki – fogalmazott Sákovics Péter, az aranyérmes csapat edzője. – Az elmúlt években sem teljesítettünk rosszul, de az igazán nagy siker nem jött össze, az előző két évben például 11-esekkel buktuk el a döntőt. Jó csapatunk van, teljesen megérdemelten nyertünk. Ráadásul van jövő, potenciál a keretben, ugyanis még jövőre is együtt marad a társaság. A Haladás játékosait ezúttal nem is vettük igénybe. De nemcsak mint edző, hanem mint házigazda is büszke vagyok, hiszen intézményünk remekül szervezett tornát hozott tető alá – mint azt prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség elnöke is kiemelte.

Két különdíjat is kaptak a hazaiak: Skriba Máté lett a legjobb játékos, míg Sákovics Péter a legjobb edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!