Vasi foci

2015.05.17. 16:37

A Viktória hazai pályán meglepetésre 2-0-ra kikapott az Újpest együttesétől

Szombathely - Az Újpest elleni 2-0-s vereséggel zárta a női labdarúgó NB I. alsóházi rájátszását a Viktória-Trend Optika FC. Ferencsikék a Feminával játszanak az 5-6. helyért.

Pum András

Viktória-Trend Optika FC – Újpesti TE 0-2 (0-0)

Szombathely, Király Sportlétesítmény, 60 néző, női alsóházi labdarúgó-mérkőzés, 6. forduló, vezette: Kártyás

Viktória: Dömsödi – Kun, Ferencsik, Balogh, Magyar (Kopcsándi, 80.) – Szakonyi (Magyarics, 50.), MANHART, HARSÁNYI – CSIDEI, Siklér (Kiss Zs., 65.), Dénes. Edző: Bánfalvi Attila.

Újpest: Bíró – DURKÓ, Szennai, KISS F., Ács – Popovics, MÁTYÁS, Várkonyi (Véglás, 86.) – Nagy Sz., Olasz, KISS K. (Galszter, 90.). Edző: Oroszi Sándor.

Harsányi Andrea rengeteget dolgozott a mérkőzésen. Fotó: Unger Tamás

A mindkét csapat számára tét nélküli összecsapáson a szombathelyi csapat végig meddő mezőnyfölényben futballozott. A vasiak azonban hiába domináltak, csak egy-két helyzetet tudtak kidolgozni az újpesti kapu előtt, komoly ziccerbe nem kerültek. A szervezetten védekező vendégek az első félidőben kontráig sem jutottak el, fordulás után aztán egy ellentámadásból hamar megszerezték a vezetést. Ezután bátrabban futballoztak a fővárosiak, helyzeteket dolgoztak ki és a hajrában egy szöglet utáni fejesből bebiztosították győzelmüket.

A lassan, pontatlanul körülményesen futballozó Viktória ezúttal nem érdemelt többet. Az alsóházi rájátszás végének tétnélkülisége a szombathelyi együttes számára ezen a találkozón csúcsosodott ki. Gólszerzők: Kiss K. (58.), Durkó (77.).

Bánfalvi Attila: – A koncentráció és fegyelmezettség hiánya okozta megérdemelt vereségünket. Nem kesergünk, hétvégén javítunk a Femina ellen.

A másik mérkőzésen: Femina–Szegedi Boszorkányok 6-0.

A Viktória az 5-6. helyért a Feminával mérkőzik, a párharc két nyert találkozóig tart. Az Újpest a 7-8. helyért a Szegeddel vív két nyert meccsig tartó párharcot. Utóbbi győztese az NB II. másodikjával játszik osztályozót, a vesztes kiesik az NB I-ből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!