Vasi foci

2015.05.31. 14:51

Tizenegy találat a Viktória mérkőzésén

Szombathely - Gólzáporos meccsen győzött a Viktória-Trend Optika női labdarúgócsapata az NB I. 5 6. helyéért rendezett összecsapáson a Femina ellen. Heike Manhart öt gólt lőtt és piros lapot kapott.

Pum András

Viktória-Trend Optika FC–Femina 7-4 (4-1).

Szombathely, 50 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés az 5–6. helyért, vezette: Boda

Viktória: Dömsödi – Kun, Ferencsik, Balogh, Magyar – HARSÁNYI, MANHART, MAGYARICS (Kopcsándi, 88.) – SZAKONYI, Siklér (Dénes, 60.), CSIDEI (Kiss Zs., 74.). Edző: Bánfalvi Attila.

Femina: Lukács – BERNHARDT BERNADETT, SZEITL, Török, HORVÁTH H. – Gyögyösi, Jakus, Beke, Burján – BERNHARDT BARBARA (Boda, 74.), Görög. Edző: Herczku István.

Heike Manhart (elöl zöldben) volt a Viktória legjobbja, a hajrában azonban a bíró kiállította a szombathelyiek középpályását. Fotó: Cseh Gábor

Az első félidőben a fegyelmezetten, koncentráltan játszó, a tavasz legjobb 45 percét produkáló Viktória ellen nem tudott kibontakozni a Femina. A vasiak meggyőzően futballoztak, szép támadásokat vezettek, míg a vendégeknek szinte helyzetük sem akadt. Szünet után stílust váltottak az addig csak védekező fővárosiak, letámadták ellenfelüket és két gyors góllal 4-3-ra felzárkóztak. Negyedóra kellett, mire a vasiak alkalmazkodtak a vendégek játékához, rendezték soraikat és három gólt szerezve eldöntötték a mérkőzést. A 86. percben az ötgólos Manhart egy kapura tartó lövést kézzel hárított, ezért a játékvezető kiállította. A mérkőzés nagy részét kézben tartó Viktória megérdemelten győzött.

Gólszerzők: Manhart 5 (12., 32., 38., 68., 80.), Szakonyi 2 (27., 78.), illetve Bernhardt Barbara (30.), Bernhardt Bernadett (48.), Burján (66.), Horváth H. (87.). Kiállítva: Manhart (86.).

Bánfalvi Attila: – Az első félidei játékkal elégedett voltam, ám ezt majdnem sikerült lerombolni a második játékrész első negyedórájában. De még időben észbe kaptunk.

A két nyert meccsig tartó párharc állása 1-0 a Viktória javára. A második mérkőzést szombaton 15 órakor rendezik a Femina otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!