Vasi foci

2015.09.23. 17:48

Kiesett a Magyar Kupából a Celldömölk és a Vép

Körkép - A három vasi csapat közül csak a Haladás vette sikerrel a labdarúgó Magyar Kupa főtáblájának 2. fordulóját. A CVSE és a Vép kiesett - előbbi eredménye papírforma, utóbbié viszont nagyon fájó.

Pum András

Celldömölki VSE (megyei I.)–Újpest FC (NB I.) 0-9 (0-5).

Celldömölk, 1000 néző, Magyar Kupa, labdarúgó-mérkőzés, vezette: Molnár A.

CVSE: Heiner – Vajda, BODOR, VARGA J., Györkös – Manganelli, Szuh (Sinka, 45.), Enyingi Márk (Enyingi Marcell, 35.), VIRÁG – NÉMETH J. (Piri 57.), SZÉP. Edző: Koman Vladimir.

Újpest: Kovács – Nagy T. (Gubacsi, 77.), Heris, Kecskés, Forró – Sankovic (Sallói, 60.), Bardhi, Filkor (Balázs, 60.), Cseke – Nagy G., Kabát. Edző: Nebojsa Vignjevic.

Gól: Kabát 4 (11., 25., 44., 85.), Cseke (13.), Nagy G. 2 (32., 75.), Balázs (81.), Bardhi (88.).

Megilletődötten kezdett a hazai csapat, túlságosan tisztelte ellenfelét, gólokkal ajándékozta meg. A folytatásban próbálta rendezni sorait a házigazda, de így sem tudta útját állni az újpesti rohamoknak. Az eredmény hűen tükrözi a három osztálynyi különbséget a csapatok között.

Koman Vladimir: – Várható volt, hogy az Újpest jut tovább. Sajnálom, hogy az első 20-25 perc ilyen gyengére sikeredett. Megtettünk mindent, ami tudtunk – ennyire futotta.

Vép VSE (megyei I.)–Mezőhegyesi SE (megyei I.) 0-2 (0-0).

Vép, 150 néző, Magyar Kupa, labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kiss N.

Vép: Bezdi – Mester, Wágner, Joó, Vermes – Jordán (Hóbor, 80.), Vajda (Szemes, 82.), Őri, Török – Illés (Szalai, 68.), Versegi. Megbízott edző: Takács Csaba.

Gól: Nagy Sz. (62.), Ács (85.).

Nagy iramban kezdtek a csapatok, az első lehetőség a hazaiak előtt adódott. A vendégek gyorsan, jól járatták a labdát, a hazaiak kontrára építettek. Élvezhető első félidőt láthattak a szurkolók. A második félidő már a Mezőhegyesé volt. A vendégek többet birtokolták a labdát, többet támadtak, Bezdi kapusnak akadt dolga bőven, egyszer a kapufa is kisegítette.  Kétszer  azonban  így is a  vépi  hálóba  került  a labda.

Takács Csaba: – A gyorsabban futballozó, jobban passzoló vendégek megérdemelten nyertek. Egy álommal szegényebb maradt a vépi csapat...

Pénzügyőr SE (NB III.)– Szombathelyi Swietelsky-Haladás (NB I.) 1-3 (0-1).

Budapest, 400 néző, Magyar Kupa, labdarúgó-mérkőzés, vezette: Berger.

Haladás: Rózsa – Schimmer, FEHÉR, Jagodics, Jánvári – Batarelo (SZŐKE, 82.), ISZLAI – Gosztonyi (Németh M., 66.), Medgyes, Gaál – Popin (Garda, 72.). Edző: Mészöly Géza.

Gól: Luczek (51.), illetve Iszlai (40. 11-esből), Gaál 57., Szőke (92.) Kiállítva: Kovács D. (Pénzügyőr, 38.).

A vasiak futballoztak fölényben, de főleg mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A 38. percben Medgyes jobb oldali beadását Gaál átvette az ötösön, amikor Kovács felrúgta – tizenegyes és kiállítás. A büntetőt Iszlai a jobb felső sarokba rúgta (0-1). A második félidőben mindkét csapat próbálkozott, ment előre. Az 51. percben Luczek lépett ki középen, és 12 méterről a bal sarokba lőtt (1-1). Megélénkült a játék, itt is, ott is adódtak ziccerek. Az 57. percben Medgyes jobb oldali beadását Popin fejelte kapura, a kapus védett, a kipattanót Gaál három méterről a hálóba bólintotta (1-2). A vasiak ezután már nyugodtan járatták a labdát. A 92. percben Németh passzolt a jobb szélen Szőkéhez, aki egy csellel elfektette a kapust, majd a hálóba gurított (1-3) A hazai együttes nagyot küzdött, nem adta olcsón a bőrét, de a Haladás továbbjutása megérdemelt.

Mészöly Géza: – Örülök a továbbjutásnak, annak is, hogy három gólt szereztünk – még akkor is, ha NB III-as gárda volt az ellenfél. Miután egy-két játékosom korábban kevesebbet játszott, kellett némi idő, mire felvették a ritmust, de helytálltak a srácok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!