Vasi foci

2015.09.24. 13:53

Több rangadót rendeznek a hétvégén a megyei II. osztály csoportjaiban

A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportjában is.

Török Tibor

Megyei I.

A rangadók hétvégéje következik az osztályban, a csúcstalálkozónak számító Répcelak–Körmend mellett lesz helyi El Clásico is (Táplán–Vép), de érdekes meccsre van kilátás Jánosházán, ahol a Király szerepel

Répcelakon az eddig hibátlan és legkevesebb gólt kapó helyiek a legtöbb (37) találatot jegyző Körmendet fogadják.

– Magam is kíváncsi vagyok, mit hoz ez a felállás – mondta lapunknak Balassa Péter, a Répcelak játékos-edzője. – A rúgott gólokat tekintve a vendégek az esélyesebb tűnhetnek, de mi is ott leszünk a pályán. Molnár Károly, mint mindig, ezúttal is csapatot épített, a támadófutballra szavaz, bízom benne, mi jövünk ki jól az összecsapásból.

– A házigazda száz százalékos, gólt alig kapott, saját pályáján játszik – nyilatkozta Molnár Károly –, ezek nem mellettünk szólnak. De a futball nem az esélyekről szól, így aztán remélem, kedvező eredménnyel tudjuk megörvendeztetni szurkolóinkat.

Megyei I. osztály, 7. forduló, szombat, 16:30: Répcelak–Körmend, Kőszeg–Celldömölk, Kiswire Szentgotthárd–Schott Lukácsháza, Jánosháza–Király. Rábapaty–Kemenesalja, Egyházasrádóc–Vasvár, Tápláni KSK–Vép, Csepreg–Rum.

A Megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Grafika: Kelemen Attila

Megyei II.

A Szombathelyi-csoport rangadóján a tavaly a dobogóról az utolsó pillanatban lecsúszó, és az idén is éremért harcoló Söpte a címvédő Táplánszentkeresztet látja vendégül – két közvetlen rivális csatázik egymással, a győztes lépéselőnybe kerül. A harmadik helyen álló, kiegyenesedni látszó Spari a veszélyes vagy inkább kiszámíthatatlannak tűnő Bozsokot fogadja. Az éllovas Vasszécseny a Felsőcsatár vendégeként próbálja megőrizni előkelő pozícióját, míg az üldöző Ják hazai pályán, esélyesként meccsel a Gyöngyöshermánnal.

Szombathelyi-csoport, 7. forduló, menetrend, vasárnap, 16.30: Szentpéterfa–Arborétum Herény (Kocsis J.), Söpte–Táplánszentkereszt (Talabér N.), Újperint–Honvéd Sé (Samu Cs.), Elektromol-Spari–Bozsok (Papp J.), Felsőcsatár–Vasszécseny (Fülöp Z.), Tanakajd–Zanat (Németh L.), Ják–Gyöngyöshermán-Szentkirály (Mónos J.), Torony–Balogunyom (Kovács Zs.).

Idén már hetedszer lépnek pályára a csapatok. A kép az Ölbő–Simaság találkozón készült. Fotó: Unger Tamás


A Körmendi-csoport rangadóját Szakonyfaluban rendezik, ahol a tavaly ezüstérmes házigazda a masszív csapatnak tűnő, jó formában lévő, a dobogót megcélzó Körmend VSE gárdáját fogadja. Nem vitás, nagy csatára van kilátás, hiszen mindkét félnek szüksége van a pontokra. A második helyen álló Nádasdra Csörötneken – elvileg – kötelező mérkőzés vár. Számára kedvező eredmény esetén ráadásul átveheti a vezetést a tabellán, mivel az éllovas Körmendi Téglagyár ezúttal szabadnapos lesz. A Szarvaskendnek az Őriszentpéter, a Rábatótfalunak pedig a Csörötnek papíron nem okozhat problémát.

Körmendi-csoport, 7. forduló, menetrend, szombat, 16.30: Bajánsenye–Rábagyarmat (Kardos L.). Vasárnap, 16.30: Szarvaskend–Őriszentpéter (Újházi Zs.), Ivánc–Magyarszecsőd (Sály K.), Csákánydoroszló–Nádasd (Kiss P.), Viszák–Rábahídvég (Németh T.), Szakonyfalu–Tuti Textil-Körmend VSE (Hollósi G.), Csörötnek–Rábatótfalu (Vastag N.).

A Sárvári-csoportban a listavezető Uraiújfalu azon Mersevát otthonába látogat, amely a nyitóforduló óta veretlen. Ám mégsem ez a találkozó jelenti a forduló mérkőzését, hanem a Gérce-Vásárosmiske–Püspökmolnári derbi. A tabella második és harmadik helyén álló gárdák rendkívül erősen kezdték a szezont. Mindkét alakulat csupán egy vereséget jegyez az elmúlt hat fordulóban. A gérceiek még a nyitófordulóban kaptak ki az Ikervártól, a molnáriak pedig a legutóbbi mérkőzésükön maradtak alul a Büktől. Mindeközben mindkét csapat eleddig gólerősnek mutatkozott, így igazi „tűzijátékra" lehet számítani a rangadón. Az őket üldöző imént említett csapatok (Bük, Ikervár) idegenben bizonyíthatnak. Az alsóházi rangadót egyértelműen a Jákfa–Pecöl találkozó jelenti. A sereghajtók számára létfontosságú a három pont megszerzése. Csakúgy, mint a Kenyerinek, amelynek viszont nehezebb dolga lesz a Sitke vendégeként.

A Sárvári-csoport hétvégi menetrendje, vasárnap, 16:30: Csénye–Ölbő (Derdák Marcell), Simaság–Bük (Bagoly Gábor), Püspökmolnári–Gérce-Vásárosmiske (Héra Csanád), Jákfa–Pecöl (Horváth Zoltán), Mersevát–Uraiújfalu (Kondor Tamás), Szeleste-Pósfa–Ikervár (Molnár Tibor), Sitke–Kenyeri (Kedves Rudolf).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!