Vasi foci

2015.10.01. 14:02

Csúcsmeccs: Celldömölkön a Répcelak

A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportjában is.

Török Tibor

Megyei I.

 

Az osztály slágermeccsét Cellben rendezik, a hazaiak a 7/7-es mutatóval álló Répcelakot látják vendégül.

- Többen sérültek a csapatomban - árulta el érdeklődésünkre Koman Vladimir, a Celldömölk edzője , nem tudni, ki vállalja közülük a játékot. Az ősz meccse lesz, hiszen a Körmend mellett a Répcelak a nagy ellenfelünk, sokat erősödtek a tavaszhoz képest. Kollégáim többször megnézték őket, tudjuk, kikre kell készülnünk, szélen veszélyesek, és a pontrúgásaik okozhatnak gondot. De mi játszunk otthon, így a győzelem a célunk.

- Halmozzuk az élvezeteket - mondta Balassa Péter játékos-edző , a Körmend ellen teljesítményükre rá kell tenni még egy lapáttal, ha nyerni akarunk. Készülünk a meccsre, de görcsölünk rá, sok van még hátra a bajnokság végéig. A Celldömölk nagyon stabil csapat, így háromesélyes a találkozó, de azért a keretünk jóval erősebb, mint tavasszal. Kapus-elnökünket, Németh Gábort kiállították, és a védő Német is sérült, ők hiányoznak a rangadóról.

8. forduló: szombat 16:00 Celldömölk -Répcelak Vass I., Körmend -Csepreg (Magyar P.), Király -Kiswire- Szentgotthárd (Kovács B.). Vasárnap 16:00: Rábapaty -Schott Lukácsháza (Bazsó), Egyházasrádóc -Kemenesalja (Derdák), Vasvár- Kőszeg (Héra), Rum -Tápláni KSK (Boda), Vép- Jánosháza (Tóth R.)

Megyei Ii.

 

A Szombathelyi-csoport rangadóján a negyedik Vasszécseny a tabella második fokán álló Sparit fogadja. A Vasszécseny meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújt, de így is joggal pályázik a dobogóra, ráadásul hazai közönség előtt játszhat. A döcögős kezdés után a Spari legutóbbi három mérkőzését megnyerte, ráadásul mindannyiszor négy gólt rúgott ellenfelének vagyis jó formában várja a derbit. Az éllovas Ják Herényben folytathatja a menetelését, a harmadik Balogunyomra pedig egy veszélyes zanati kirándulás vár. A dobógóért küzdő, remek formában lévő Söpte a hazai pályán mindenkire veszélyes Sé pályájáról próbálja meg elhozni a három pontot, nem lesz könnyű.

Szombathelyi-csoport, 8. forduló, menetrend, szombat, 16.00: Gyöngyöshermán-Szentkirály -Tanakajd (Horváth F.). Vasárnap, 16.00: Zanat -Balogunyom (Sály K.), Felsőcsatár- Torony (Kovács B.), Vasszécseny -Elektromol-Spari (Gaál Á.), Bozsok -Újperint (Horváth P.), Honvéd Sé- Söpte (Kocsis J.), Táplánszentkereszt -Szentpéterfa (Marácz Z.), Arborétum Herény -Ják (Finta Zs.).

Rangadót rendeznek a Körmendi-csoportban is: az éllovas Nádasd az egy meccsel kevesebbet játszó, a tabella negyedik fokán álló, a mindössze hárompontos hátrányban lévő, a legutóbbi öt bajnokiját megnyerő Téglagyárt fogadja. Két jó csapat nagy csatájára van kilátás.

Érdekes meccset hozhat a Rábatótfalu -Szakonyfalu derbi is. Mindkét csapatnak nagy szüksége van a három pontra.

A Szarvaskend a Magyarszecsőd vendégeként próbálja megőrizni előkelő helyezését a tabellán. A Körmend VSE hazai pályán, a Viszák ellenében próbálja tartani a lépést a közvetlen élbollyal.

A megyei I. osztály legutóbbi fordulójában a fenti játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt Grafika: Kelemen Attila

Körmendi-csoport, 8. forduló, menetrend, szombat 16.00: Tuti Textil Körmend VSE- Viszák (Sipos Zs.). Vasárnap, 16.00: Rábahídvég- Csákánydoroszló (Újházi Zs.), Nádasd- Körmendi Téglagyár (Kovács Zs.), Magyarszecsőd -Szarvaskend (Bereczky Cs.), Őriszentpéter - Bajánsenye (Mónos J.), Rábagyarmat -Csörötnek (Mórocz Gy.), Rábatótfalu -Szakonyfalu (dr. Polgár T.).

A Sárvári-csoportban a bajnokság első három helyezettje rendre otthon játszik a nyolcadik fordulóban. A Gérce-Vásárosmiske azt a Simaságot fogadja, mely az előző fordulóban vereséget szenvedett a Büktől. Az Uraiújfalu az idén még nyeretlen Kenyerit látja vendégül, miközben a Bük az ölbői győzelemtől felbuzduló Csényével lép pályára. A forduló legizgalmasabb hatpontos mérkőzésének minden bizonnyal az Ikervár Mersevát találkozó ígérkezik, hiszen a két gárda egyaránt 12-12 ponttal rendelkezik, és aki itt nyerni tud, az felzárkózhat az élmezőnyhöz. A tabellán mögöttük lévő Szeleste-Pósfa és Ölbő is hasonló helyzetben lesz, ám az ő rangadójuk tétje az erős középmezőnybeli tagság bebiztosítása.

A múlt héten gólgazdag mérkőzésen első pontjait megszerző Pecöl az ötödik helyezett Püspökmolnárit, miközben a sereghajtó Jákfa a negyedik helyezett Sitkét fogadja.

A Sárvári-csoport hétvégi menetrendje, vasárnap,
16 óra: Jákfa Sitke (Harcsár Róbert), Pecöl -Püspökmolnári (Horváth Árpád), Gérce-Vásárosmiske- Simaság (Vastag Nándor), Bük -Csénye (Szabó Zsolt), Ölbő -Szeleste-Pósfa (Kedves Rudolf), Ikervár -Mersevát (Szabó I. Zoltán), Uraiújfalu -Kenyeri (Bagoly Gábor).

1. Répcelak 7 7 0 0 19 - 2 21

2. Celldömölk 7 6 1 0 29 - 7 19

3. Körmend 7 5 1 1 37 - 7 16

4. Vép 7 5 0 2 21 - 10 15

5. Király SZE. 7 4 2 1 14 - 9 14

6. Szentgotthárd 7 4 0 3 10 - 11 12

7. Jánosháza 7 3 3 1 12 - 9 12

8. Kemenesalja 7 3 0 4 7 - 18 9

9. Rábapaty. 7 2 2 3 8 - 9 8

10. Vasvár 7 2 1 4 11 - 25 7

11. Csepreg 7 1 2 4 9 - 13 5

12. Tápláni KSK 7 1 2 4 9 - 14 5

13. Kőszeg 7 1 2 4 4 - 23 5

14. Rum 7 1 1 5 13 - 21 4

15. Egyházasrád. 7 1 0 6 9 - 24 3

16. Lukácsháza 7 0 3 4 10 - 20 3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!