Vasi foci

2016.03.28. 17:20

Megyei I.: Öt meccsen egyetlen találat döntött - Megint a végére hagyta a döntést a Rádóc

Megyei körkép - Ilyen is régen fordult elő: a 19. forduló mind a nyolc meccsén csak az egyik csapat szerzett gólt. Mutatjuk a részleteket.

Török Tibor

Jánosháza-Kiswire Szentgotthárd 1-0 (1-0).

Jánosháza, 200 néző, vezette: Horváth P.
Gól: Vágusz A. 8.
Kiállítva: Simon 89. (második sárga lap után).
Jánosháza: Gadavics - KOVÁCS D., TÓTH L., Szabó M., MEGYESI - Laczi (Lendvai), OROSZ, Pintér, DÉNES - Nagy K. (Simon), VÁGUSZ A. Edző: Kelemen Kornél.
Szentgotthárd: Szabó G. - KOVÁCS P., Támis, BELLOVICS, Dancsecz - KOVÁCS T. (Vass G.), VASS R. (Csákvári) - Merkli (Nagy O.), Sipos, Nyári (Bugán) - Düh (Muszka). Edző: Heiter László.

Bátran kezdett a Szentgotthárd, le is támadta a hazaiakat, ám a Jánosháza is felpörgött. Egy rosszul felpasszolt labdára Vágusz A. csapott le, és éles éles szögből kilőtte a hosszú sarkot. A hazai vezetés után kiegyenlítettebb lett a játék, helyzetek nem igazán alakultak ki. A második játékrészt nagy elánnal kezdte a Jánosháza, majd feljöttek a vendégek, de a hazai védelem és a középpálya jól szűrte meg a gotthárdi akciókat. Tipikus egygólos találkozón a meccs elején szerzett találattal a házigazda begyűjtötte a három pontot.

Répcelak-Király 2-0 (2-0).

Répcelak, 200 néző, vezette: Magyar P.
Gól: Pungor 2., Jordán 31.
Répcelak: NÉMETH G. I. - Balogh, Németh G. II., Baranyai, Barcza - TAMÁSI, TÓTH DOMINIK, Horváth T., JORDÁN (Kiss T.) - Csordás (Tóth Dávid), PUNGOR (Ligeti). Játékos-edző: Balassa Péter.
Király: Stéber - Hujber B., Jazsó Zs. SÁSDI, Kádár - TÓTH MILÁN, Németh B. (SZABÓ Z.) - Kiss K. (Csonka), Oláh (Varga P.), Hegedűs (Farkas) - Pócza. Edző: Hajmási Milán.

A Répcelak jól kezdte a meccset, egy labdaszerzés után Pungor kapott jó labdát, és higgadtan lőtt a hálóba. A korai találat jó időre megfogta a Királyt, a hazaiak sorra alakították ki a helyzeteket, de végül pontrúgás után tudták növelni előnyüket: a szöglet után egy lecsorgó labdát Jordán vágott közelről a kapuba. Utána akár el is dönthette volna a mérkőzést a házigazda, azonban kimaradtak a lehetőségek. A második játékrészre teljesen más Király jött, a vendégek sorra vezették a támadásokat, míg a hazaiak a kontrákra építettek. A látogatók fel is zárkózhattak volna, azonban Németh kapus ziccert hárított, utána pedig a Répcelak már taktikusan tartotta az eredményt, és a jó iramú, ellentétes félidőket hozó mérkőzésen rászolgált a három pontra.

Kőszeg-Vép 1-0 (0-0).

Kőszeg, 150 néző, vezette: Vass I.
Gól: Kovács A. 83.
Kiállítva: Dancs 89. (második sárga lap)
Kőszeg: Táncsics - MOLNÁR Z., ŐRI G., Gőcze - TOLDI S., RÁCZ - HANKÓ, KOVÁCS A. (Biegner), Weltler (Prán) - Molnár Cs. (Sándor T.), Dévai (Réti). Játékos-edző: Táncsics András.
Vép: Bezdi - VARGA, TAKÁCS CS., Balikó, Vermes - DANCS, Szalai (Őri Á.) - Illés D. , Illés Á. (Beke K.), Vajda (Beke P.) - Szemes (Czegédi). Játékos-edző: Takács Csaba.

Széllel szemben kezdett a hazai csapat, így nehezen tudta felépíteni a támadásait, a Vép pedig szabadrúgásokkal próbálkozott, de igazi helyzet egyik oldalon sem alakult ki. A második félidőben a Kőszeg elkezdett futballozni, a hazaiak fegyelmezett védekezésből vezették a kontrákat. Ezek a hajrában jártak eredménnyel: Molnár Z. felívelését Őri tette Kovács elé, aki jobbról, éles szögből lőtt a kapuba. Klasszikus egygólos találkozón a jól küzdő hazai csapatnak sikerült megszerezni a három pontot jelentő találatot.

Kemenesalja-Celldömölk 0-2 (0-0).

Vönöck, 150 néző, vezette: Derdák M.
Gól: Piri 51., Németh J. 70.
Kemenesalja: Bíró T. KOVÁCS KRISZTIÁN (Sütő), AMBRUS, Erdélyi, Németh P. (Bogdán) - Németh R., Kovács Kristóf, Kóbor T., Veszprémi Á. (Dobson K.), Dobson D. - Szomorkovics B. (Smidéliusz). Játékos-edző: Kovács Kristóf.
Celldömölk: Zseli - Enyingi Marcell, Vajda, Györkös, Virág - Bodor (Gorácz), SZUH, Szép, ZIMOMRJA - NÉMETH J. (Manganelli Zs.), PIRI (Horváth D.). Edző: Koman Vladimir.

Az első félidőben végig a Celldömölk akarata érvenyesült, a hazai védelem ekkor azonban jól szűrte meg a vendégek támadásait, helyzetek egyik oldalon sem alakultak ki. A második játékrészben aztán kétszer megingott a hazai csapat. Előbb egy labdavesztés után Pirit ugratták ki, és a csatár nem hibázta el a lehetőséget. Másodszor pedig egy hazai próbálkozást kontrázott meg a Cell, a vendégek ziccerig játszották a szituációt. Harcos, küzdelmes mérkőzésen a rutinosabb és erősebb vendégek jól használták ki a helyzeteiket és elvitték a három pontot.

Tápláni KSK-Rábapaty 1-0 (0-0).

Táplánszentkereszt, 150 néző, vezette: Fischer.
Gól: Schindler 86.
Tápláni KSK: Gyimesi - Koronczai, Badics, NÉMETH SZ., BALÁZS - KAJCSOS, Muzsai, SCHINDLER, Nyári (Fürdős) - Rajzinger (Mikovics), Czirók (Káldi). Játékos-edző: Borbás János.
Rábapaty: Varga D. - Király Zs. (Sebestyén), Csupor, Gallen, Tóth R. - Király L. (Dovánszki), VADÁSZ, Szabó A., SZABÓ D. - Balhási (Pákozdi), Dugovics. Edző: Enzsöl Gábor.

A hazaiaknak volt nagyobb a tét, így aztán alaposan megszervezték a védekezésüket, ebből igyekeztek kontrákat vezetni. A pálya közepén folyt a játék, meddő rábapatyi fölénnyel, igazi helyzetek nélkül.

A fordulás után sem változott sokat a felállás: a második félidő első tizenöt perce a Tápláné volt, aztán ismét a Patynál volt többet a labda. A döntés a végére maradt, ekkor Nyári lépett ki egy remek indítással, és a védők már csak szabálytalanul tudták megállítani a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Schindler lőtte be. A hátralévő időben a Rábapaty felívelésekkel próbálkozott, nem sok sikerrel, így azt eredmény már nem változott. A hazai csapat nagyon fegyelmezett játékkal, taktikusan futballozva megtette, ami ahhoz kellett, hogy megnyerje a tipikusan egygólos találkozót.

Vasvár-Körmend 0-1 (0-0).

Vasvár, 100 néző, vezette: Kovács B.
Gól: Németh B. 72
Vasvár: SMOLCZER - VINCZE, HAJAS, BÍRÓ, Dávid (Czövek), MOLNÁR - Robán (Horváth A.), Osvald (Kaposi), Zsigmond - Schermann, Tausz. Edző: Konrád Péter.
Körmend: Szabó Gy. - Varga, Balikó, KÓSIK, Takács M. - Czimber, Makai, TÖRÖK, Osvald (Horváth P.) - Niksz, NÉMETH B. (Burka). Edző: ifj. Molnár Károly.

A hazai csapatot kísértette az őszi 9-1-es vereség, így aztán alaposan megszervezett védelemmel lépett pályára a múlt héten rangadót nyerő Körmend ellen. A vasvár igyekezett lezárni a jóval nagyobb játékerőt képviselő és remekül futballozó vendégek előtt, akik főleg átlövésekkel próbálkoztak, és az első félidőben kétszer a kapufát is eltalálták.

A második félidő is hasonló koreográfia szerint zajlott, a Vasvár fegyelmezetten védekezett az egyénileg képzettebb és rendkívül szervezett látogatók ellen, egészen a játékrész közepéig: ekkor Németh Balázst találta meg egy védők mögé tett labda, és a csatár ki is használta a lehetőséget. A sportszerűen futballozó, az osztályból kiemelkedő Körmend ellen a Vasvár mindent megtett, azonban a két csapat közötti különbség az eredményben is megmutatkozott, a vendégek elvitték a három pontot.

Csepreg-Lukácsháza 0-3 (0-0).

Csepreg, 100 néző, vezette: Németh T.
Gól: Szalai Sz. 64., Szentkúti 85., Virág 88.
Csepreg: Pikács - Molnár B., Sass G. (Illés), Baranyai, Kis-Nemes Milán - Horváth P. (Varga Zs.), Varga B. (Németh G.), Kis-Nemes Máté, Kovács B. (Horváth M.) - Keszthelyi, Polgár B. Edző: Sass Dezső.
Lukácsháza: SZALAY - Szentkúti, Kovács D., GUGCSÓ, Baranyai - SZABÓ CH. (Varga D.), Németh P. (Németh Cs.), Komálovics Á., Gombás R. (Németh R.) - SZALAI SZ. (Bárdics), Virág B. (TAR MÁTÉ). Edző: Bezdi István.

Az első félidő a felejthető kategóriába tartozott, a csapatok nem éppen csúcsformában futballoztak, igazi helyzetig el sem jutottak, így gyakorlatilag eseménytelen negyvenöt percet produkáltak.

A második játékrészben aztán akadtak feljegyeznivaló megmozdulások. A hazaiak bánatára egy bal oldalon futó támadás végén a középre lőtt labdára jó ütemben érkezett Szalai, és vezetést szerzett a vendégeknek. A Csepreg egyenlíthetett volna, de a ziccer kimaradt, illetve egy tizenegyesgyanús szituációnál a játékvezető továbbot intett. A kitámadó hazaikat aztán lekontrázták a vendégek, és a hajrában szerzett két találattal lerendezték a mérkőzést - a Csepreg negyedik meccsét veszítette el zsinórban.

Kilencen sem voltak kevesen

Egyházasrádóc-Rum 1-0 (0-0).

Egyházasrádóc, 150 néző, vezette: Takács R.

Gól: Molnár L. 91.
Kiállítva Kazinczki 82. (szövegért), Balogh 83. (második sárga).

Egyházasrádóc: BALI - TAR, NÉMETH MARTIN, VILICS, KERTES - BUDAI, KAZINCZKI - KRAJZCÁR (BALOGH A.), MOLNÁR L. (TAKÁCS), LOIBENBECK (SIMON) - TÓTH J. (MOLNÁR I.). Edző: Simon Attila.

Rum: GALAVICS - Leitgeb, Koronczai, Székely - Kontics, Iker - Tóth Á. (Somogyi), Molnár R. (Kraft), Fehér K., Ivics (Horváth G.) - Bősze. Edző: Pup András, Somogyi Gábor.

A két újonc csatájában a hazaiak kezdtek jobbak, Németh Martin fejelt kapufát egy szöglet után. Mezőnyjáték következett, a vendégek ígéretes helyzetekből lőhettek szabadrúgásokat - eredmény nélkül. A hazai oldalaon Loibenbeck rontott 100 százalékos ziccert, majd Galavics védett parádésan egy újabb helyzetnél. A vendégek egy szabadrúgással veszélytettek, a lövést Bali tolta kapufára.

A második játékrészben főleg a mezőnyben birkóztak a csapatok, a hazaiaknak akadt több lehetőségük, de a rumiak kapusa állta a sarat. Aztán jött a hajrá és vele két kiállítás, az Egyházasrádóc egy perc alatt kilenc főre fogyatkozott, és nem tűnt úgy, hogy ezúttal is övék lesz a slusszpoén. De a vendéglátók tettek róla, hogy övék legyen a végjáték: a rumi támadások közepette kétszer is ziccerbe kerültek. Előbb Molnár I. vezette Galavicsra a labdát, de a párharcot a rumi kapuvédő nyerte. Másodszor Simon zseniális passzával Molnár L. lépett ki, ő már nem hibázott. Következett a hatperces ráadás, különösebb esemény nélkül, így a mérkőzés egészében jobban játszó és több helyzetet kidolgozó Rádóc megérdemelten nyert a mezőnyben jól játszó Rum ellen.

 

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Körmend 19 17 1 1 83 - 13 52
2. Celldömölk 19 16 2 1 66 - 15 50
3. Répcelak 19 16 1 2 48 - 13 49
4. Jánosháza 19 10 4 5 39 - 28 34
5. Király SZE 19 9 4 6 37 - 27 31
6. Vép 19 9 2 8 32 - 23 29
7. Rábapaty 19 9 2 8 26 - 21 29
8. Szentgotthárd 19 8 2 9 31 - 33 26
9. Tápláni KSK 19 5 5 9 21 - 38 20
10. Rum 19 6 1 12 33 - 46 19
11. Kemenesalja 19 6 1 12 14 - 44 19
12. Egyházasrád. 19 4 5 10 23 - 47 17
13. Lukácsháza 19 3 6 10 29 - 46 15
14. Vasvár 19 4 2 13 25 - 50 14
15. Csepreg 19 3 5 11 21 - 45 14
16. Kőszegi FC 19 3 5 11 13 - 52 14

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!