Vasi foci

2010.01.19. 18:05

Afrika Kupa: Ghána is negyeddöntős - Kigolyózták a mali válogatottat?

Ghána bejutott az Angolában zajló labdarúgó Afrika Kupa negyeddöntőjébe, miután kedden egygólos győzelmet aratott Burkina Faso csapata felett. Mali együttese ugyanakkor hivatalosan tiltakozott a hétfői Angola-Algéria (0:0) meccs miatt, mely a mali válogatott búcsúját jelentette.

MTI

Ebből a csoportból kizárták Togo válogatottját, amely a csapatot szállító busz ellen másfél hete végrehajtott merényletet követően nem állt ki az első mérkőzésén.

A negyeddöntőben Ghána a házigazda Angolával, míg a hármassá redukálódott csoportból már korábban továbbjutott Elefántcsontpart Algériával találkozik vasárnap.

 B csoport:

Ghána-Burkina Faso 1-0 (1-0)
gól
: Ayew (30.)
piros lap: Tall (66., Burkina Faso)

A csoport végeredménye: 1. Elefántcsontpart 4 pont, 2. Ghána 3, 3. Burkina Faso 1.

A hétfői, gólnélküli döntetlennel végződött Angola-Algéria mérkőzés kapcsán a mali illetékesek hivatalos tiltakozást nyújtottak be kedden az Afrikai Labdarúgó Szövetséghez (CAF), miután a végeredmény az ő válogatottjuk búcsúját - és a két érintett továbbjutását - jelentette a kontinensviadalon. 

A mali szövetség főtitkára, Boubacar Thiam azt írta a CAF-hoz eljuttatott levélben, hogy az ominózus meccs második félideje "a futball paródiája volt".
- Mindkét csapat úgy játszott, hogy maradjon a 0-0, amely mindkettőjüknek előnyös volt. Ez a viselkedés ellentétes a FIFA etikai és sportszerűségi kódexével, és elítélendő  - fogalmazott.

Mali hiába győzte le 3-1-re Malawit, a másik találkozón született "békés" döntetlen nyomán a házigazda Angola és Algéria jutott a negyeddöntőbe.
 
- Nem volt semmiféle megállapodás az angolaiakkal. Soha nem tennénk ilyet  - reagált a vádakra Rabah Saadane algériai tréner.
 
A CAF egyelőre nem kommentálta a maliak beadványát.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!