Vasi foci

2010.06.23. 08:31

Artner Tamás és a Haladás-légió remekelt Ajkán

Remek szezont futott, az előkelő negyedik helyen zárt az Ajka az NB II-es labdarúgó-bajnokság Nyugati-csoportjában. Nem árt tudni, hogy a gárdát a Haladás volt trénere, Artner Tamás edzi, és a keretben több volt zöld-fehér labdarúgó található. Úgy tűnik, hogy mindannyian jó munkát végeztek.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Artner Tamás nem is olyan régen még a Haladás kispadján ült - bajnoki címet is nyert a csapattal az NB II-ben, ám az MLSZ emlékezetes pontlevonása miatt maradt a gárda a második vonalban... -, ám már második évét töltötte az Ajka trénereként. Tavaly hatodikként, idén a negyedikként zárt az együttes. Artner Tamás egyébként több volt Haladás futballistának vezényelt edzést. A mögöttünk hagyott szezonban Grőber Ádám, Subicz Gábor, Manganelli Attila, Kaj András, Mihalecz Péter is az Ajkát erősítette. De a Rohonci úton tanulta a futball alapjait Pajor Norbert, Gaál Bálint, Horváth Ádám. Tovább Szabó Leventét sem kell bemutatni Vas megyében, főleg Celldömölkön.

 - Körülbelül 30 éve szerepelt ilyen eredményesen az Ajka, most sikerült megismételnünk a klub egykori legjobb eredményét - fogalmazott az Ajka trénere, egyben a Haladás VSE utánpótlás szakágának igazgatója, Artner Tamás. - De a siker nem csak az én érdemem, igazán jó szellemű, baráti, ráadásul sikerorientált táraság jött össze Ajkán. Remélem, hogy sikerül egyben tartani a keret meghatározó futballistáit. Ebben az esetben a 2010/2011-es szezonnak is komoly tervekkel futhatunk neki. Az én szerződésem is lejárt most nyáron, ám  egy esztendővel meghosszabbítottam a kontraktusomat.

Talán kevesen tudják, de Artner Tamás elvégezte az UEFA Pro-licenszes edzőképző tanfolyamát, ezzel a legmagasabban kvalifikált honi trénerek szűk táborába nyert bebocsátást.

- Az edzőkollégákkal egy éves, összesen 360 órás tanfolyamon vettünk részt. - folytatta a szakember. - Továbbá gyakorlati foglalkozásokat is látogattunk, külfüldi tanumányutakon vettünk részt. Én Ausztriában, a Sturm Graz gárdájánál vendégeskedtem. Összesen hat hetet töltöttem az osztrák klubnál, edzésket látogattam, mérkőzéseket néztem - amit aztán kielemeztünk. Továbbá a klub teljes felépítésével, irányítási mechanizmusával meg kellett ismerkednem, valamint a korosztályos csapatoknál zajló munkára is rápillanthattam. A véleményem az, hogy szükség volt erre a képzésre, szerintem jobb, érettebb, sokoldalúbb edző lettem azáltal, hogy elvégeztem a Pro-licenszet. Jól érzem magam Ajkán, de nem tagadom, vannak távlati terveim, szeretnék egyszer NB I-es gárda kispadján ülni.

- Ráadául a Rohonci úton is jól mennek a dolgok, nagyon örülök anak, hogy a Haladás-Illés U19-es csapata kiharcolta a feljutást az első osztályba. Így most már az U13-as, az U15-ös gárdánkon kívül az U17-es és az U19-es együttes is az országos kiemelt bajnopkságban kezdheti a 2010/2011-es szezon. Ez a siker jórészt annak köszönhető, hogy tökéletes volt az összhang a HVSE, az Akadémia, és a Haladás NB I-es csapata között - zárta szavait a HVSE utánpótlás szakágának igazgatója, az Ajkra vezetőedzője, Artner Tamás.

Visszatérve az Ajkára meg kell még említeni Mihalecz Péter nevét. A 31 esztendős korábbi Haladás-támadó 29 meccsen lépett pályára a mögöttünk hagyott idényben, és 19 gólt lőtt. Ezzel kiérdemelte a gólkirályi címet a Nyugati-csoportban. Egyébként az egész NB II-ben csupán egy játékos lőtt több gól a Rohonci úton csak Miciként emlegetett csatárnál: a REAC támadója, Nyerges Krisztián 22 gólig jutott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!