Vasi foci

2009.11.17. 10:10

Az izsákfaiak csatára nem foglalkozik a gólkirályi címmel

A tavalyi szezonban második helyen végzett a mesterlövészek versenyében az izsákfai Nyőgéri Norbert, most ősszel viszont ő bizonyult a legeredményesebb góllövőnek a megyei III. osztály Sárvári-csoportjában.

Pum András

A Veszprém megyéből származó, 29 éves Nyőgéri Norbert pályafutása alatt már jónéhány csapatban  - többek között az NB II-es Ajkában is - megfordult, mielőtt 2008. júliusában leigazolta a megyei III-ban szereplő izsákfai labdarúgó-csapat. Hogy nem csináltak vele rossz vásárt a Celldömölk melletti falu vezetői azt mi sem bizonyítja jobban, hogy már az első esztendőben 36 gólt szerzett új csapatában, ezzel a simasági, 38 gólos Bencsik után a második legeredményesebb góllövőnek bizonyult a csoportban. Az idei bajnokságban féltvávnál viszont ő vezeti a góllövőlistát, 11 meccsen 18 gólt szerzett.

- Sajnos tavaly nem csak jómagam, hanem a csapat is a második helyen végzett, így lemaradtunk a feljutásról - mondta Nyőgéri Norbert. - Az idei szezont viszont jól kezdtük, sorra jöttek a győzelmek, jómagam is termeltem a gólokat, aztán az utolsó három fordulóban megtorpant a szekerünk. Egyszerűen elfogyott a szufla, fizikálisan nem bírtuk a hajrát. Ez nem csak az együttesre, hanem rám is elmondható, hiszen míg a szezon elején hármasával-négyesével, sőt, olykor ötösével rugdostam a gólokat, addig a végére csak ritkán találtam be. Így csak az ötödik helyen fordulhatunk a bajnokságba, ami számomra csalódás. Az őszi gólkirályi címem mit sem ér, ha a csapat nem eredményes - ugyanis utóbbi a legfontosabb. Persze nyilvánvaló: ha én jól játszom és sorozatban lövöm a gólokat, akkor az Izsákfának is jól megy. Az, hogy 18 gólt lőttem, csapattársaim érdeme is, hiszen rengeteg remek passzt kaptam tőlük - és remélem a jövőben is kiszolgálnak társaim. Feltéve ha maradok. Nyáron ugyanis több, magasabb osztályú csapattól - Kemenesmagasiból, a Sárvár FC-től - is megkerestek, ám a munkahelyem nem tette lehetővé, hogy a hétközi edzéseken is részt vegyek. Márpedig anélkül nem megy.

- Most már egyszerűbb a helyzetem, azaz ha megfelelő ajánlat érkezik, akkor nem elképzelhetetlen, hogy váltok - jelezte a csatár. -  Visszatérve jelenlegi csapatomra: ha a sérülések elkerülik az Izsákfát és a meghatározó emberek  maradnak, akkor hiszem, hogy akár a feljutást is megcélozható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!