Vasi foci

2010.03.31. 21:01

Bajnokok Ligája: kétgólos hátrányból állt talpra az Arsenal - Minimális Inter-siker

A címvédő Barcelona kétgólos előnyt leadva döntetlent játszott az Arsenal vendégeként, míg az Internazionale hazai pályán minimális különbséggel verte a CSZKA Moszkvát szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntős párharcainak első mérkőzésein.

MTI

A Barcelona rögtön a találkozó elején a kapujához szögezte londoni riválisát, Almuniának nyolcszor is hárítania kellett az első negyedórában, s főként Ibrahimovic járt élen a helyzetek elpuskázásában. Az Arsenal első kísérletére a 23. percig kellett várni, majd a félidőig két kényszerű csere borzolta az angol szurkolók kedélyét: előbb Arsavin, majd Gallas vált harcképtelenné. 

A második félidő vendéggóllal kezdődött: egy jobb oldali kiugratást követően Ibrahimovic látványos mozdulattal emelt át a kapus fölött, majd a svéd sztár 13 perccel később hasonló helyzetből a rövid felső sarokba bombázott. Tíz perc elteltével a frissen becserélt Walcott lépett ki a védők közül, és szépített. A hajrában vitatott büntetőhöz jutottak a hazaiak - Puyol pedig piros lapot kapott -, amelyet Fabregas értékesített, így döntetlennel végződött a derbi.
Milánóban végig a házigazdák játszottak fölényben, az olasz bajnok mégis csak egygólos előnyt harcolt ki a visszavágóra. Milito találata mellett az Inter sok helyzetet kihagyott, néhányszor pedig az oroszok a kapus Akinfejev lélekjelenlétének köszönhették, hogy nem lett nagyobb a különbség. A túloldalon Julio Cesarnak mindössze egy-két védenivalója akadt.

BL, negyeddöntő, első mérkőzések:

Arsenal (angol)-FC Barcelona (spanyol) 2-2 (0-0)
gól: Walcott (69.), Fabregas (85. - 11-esből), illetve Ibrahimovic (46., 59.)
kiállítva: Puyol (Barcelona, 84.)


 Internazionale (olasz)-CSZKA Moszkva (orosz) 1-0 (0-0)
g: Milito (65.)

A visszavágókra jövő kedden kerül sor.
    
kedden játszották:
Bayern München (német)-Manchester United (angol) 2-1 (0-1)
gól: Ribéry (77.), Olic (92.), illetve Rooney (2.)

Olympique Lyon (francia)-Girondins Bordeaux (francia) 3-1 (2-1)
gól: Lopez (10., 77. - utóbbit 11-esből), Bastos (32.), illetve Chamakh (14.)

A visszavágókra jövő szerdán kerül sor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!