Vasi foci

2009.07.28. 06:52

Bajnokok Ligája: ma utazik a Debrecen Tallinnba

Budapest - A Debrecen labdarúgócsapata kedden utazik el az észt fővárosba, ahol szerdán lép pályára a Levadia Tallin ellen, a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójában.

MTI

A magyar klub honlapja szerint kedden 18 órától vezényel edzést Herczeg András vezetőedző a mérkőzés helyszínén, a Kadrioru Stadionban. A szerdán 18 órakor kezdődő meccsen a portugál Bruno Miguel Duarte Palxao fújja majd a sípot, a magyarok közvetlenül a mérkőzés után hazaindulnak.
    
Noha a rivális észt klubot 1998-ban alapították, már hatszoros bajnoknak és ötszörös kupagyőztesnek vallhatja magát. Stadionja 4.700 néző befogadására alkalmas. A Levadia jelenleg jobb gólkülönbségével vezeti hazája bajnokságát, ráadásul két meccsel kevesebbet játszott elsőszámú vetélytársánál, a szintén 47 pontos JK Sillama:e Kalevnél.
    
A BL-selejtező 3. körének győztesei mindenképpen a főtáblán folytathatják vagy a BL-ben vagy az EL-ben. A negyedik, utolsó forduló továbbjutói ugyanis a BL 32-es főtáblájára lépnek, míg a vesztesek az Európa Liga 48 csapatot számláló csoportkörébe kapcsolódnak be. Az a csapat, amely a 3. fordulóban kikap, az Európa Liga-selejtező 4. körében javíthat.
    
A visszavágót jövő szerdán rendezik Debrecenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!