Vasi foci

2010.03.31. 09:02

Benfica-Liverpool rangadó az Európa Ligában

A Benfica a Liverpoolt fogadja az Európa Liga negyeddöntőjének csütörtöki játéknapján.

MTI

A nyolc közé jutással története legnagyobb nemzetközi sikerét elérő londoniak korántsem esélytelenek riválisukkal szemben, a német gárda ugyanis rapszodikusan szerepel a hazai bajnokságában, jelenleg csak a kilencedik a Bundesligában. A főpróba ugyanakkor a vendégeknek sikerült jobban, ugyanis a hétvégén két góllal nyertek Mainzban, míg a Fulham ugyanilyen különbséggel kapott ki a Hull City vendégeként.

Érdekesnek ígérkezik a Benfica-Liverpool párharc is. Már csak azért is, mert a csalódást keltően szereplő szigetországiaknak ez a sorozat kínálja az egyetlen esélyt arra, hogy idén trófeát nyerjenek. Az Európa Ligába a Bajnokok Ligájából - a Debrecen csoportjából - átkerült Vörösök a Premier League-ben a BL-indulást jelentő negyedik helyért küzdenek, az FA Kupából pedig már korábban kiestek.

Nehéz megjósolni a Valencia-Atlético Madrid és a Hamburg-Standard Liege párharc kimenetelét is, de mindkét párosításban a csütörtökön hazai pályán kezdő alakulat számít valamivel esélyesebbnek.

Európa Liga, negyeddöntő, első mérkőzések:

Fulham (angol)-VfL Wolfsburg (német) 21:05 ó
Hamburger SV (német)-Standard Liege (belga) 21:05 ó
Valencia (spanyol)-Atlético Madrid (spanyol) 21:05 ó
Benfica (portugál)-FC Liverpool (angol) 21:05 ó

A visszavágókat április 8-án rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!