Vasi foci

2014.03.05. 15:20

Sárvár-Répcelak: Egy gól és két vitatott szituáció

Sárvár - Nagy csatát és vendéggyőzelmet hozott a Sárvár-Répcelak (0-1) találkozó. A megyei rangadó még napok múltával is szolgáltatott beszédtémát.

Török Tibor

Mindkét csapat egy-egy vitatott szituációt kért számon Boda játékvezetőn. A 23. percben a vendégek csatára, Devecsery indult meg a hazai kapu fele egyedül, amikor a hazaiak védője, Ambrus még a tizenhatos előtt utolérte. A támadó földre került, a répcelakiak lerántást – valamint piros lapot – reklamáltak. A Vas Népe által készített videofelvételen nem látszik ilyen jellegű mozdulat, a játékvezető nem volt messze az esettől, és tovább engedte a játékot.

A hazaiaknál a 30. percben esett nullára a sípmester tetszési indexe: ekkor egy keresztbe ívelt labdára a felfutó Csernák ugrott a védővel együtt, majd a kapuba bólintott a hosszú sarokba. Ennél az esetnél ár a fejes előtt szabálytalanságot látott a játékvezető és belefújt az akcióba. A helyi televíziósok a szünetben visszanézték a felvételt, szerintük a sárvári játékos szabályos gólt szerzett.

Játékvezető úr, esküszöm, hogy lerántották a játékosomat, Balassa Péter és Boda játékvezető kettőse a répcelaki csatár vitatott esete után. A két csapat edzője még napok múlva is másképpen látta a szituációt.

A megyei I. osztály rangadója kemény küzdelmet, párharcokat nagy taktikai küzdelmet és kevés futballt hozott. Fotók: Szendi Péter

A két csapatnál kedden értékelték a találkozót, megkérdeztük a két edzőt, hogyan látták a bajnoki arany sorsát erősen befolyásoló mérkőzést.

– Elsősorban arra kerestük a választ – kezdte Németh József, a hazaiak trénere -, hogy miért nem valósult meg az előre megbeszélt taktika. Azt terveztük ugyanis, hogy az elején letámadjuk a Répcelakot, hogy ne tudják járatni a labdát és ezzel lassítani a játékot. Nos, az derült ki az elmondottakból, hogy egyszer-kétszer megpróbálta ugyan a csapat, de csak ímmel-ámmal, utána pedig visszaállt. Sajnos, meghatározó játékosaim nem tudták hozni a jó formájukat, és se közepén, se pedig a széleken nem tudtuk megbontani a masszívan védekező vendégeket. Ami a játékvezetőt illeti, visszanéztük az összes kényes szituációt: Devecsery eseténél én nem láttam szabálytalanságot, míg Csernák fejese a megadható és a lefújható kategóriába is belefér. A gól előtti szituációt is kielemeztük, az elpasszolt labda után a rutinos Csordás jó érzékkel hozta helyzetbe a kilépő társát, hiába voltunk többen saját térfelünkön, rosszul reagáltunk. Tanulnunk kell a hibánkból, mert hétvégén újabb rangadó vár ránk Celldömölkön.

– Igazi csapatmunka volt a győzelmünk – mondta érdeklődésünkre Balassa Péter, a Répcelak játékos-edzője -, jól szűrtük a Sárvár próbálkozásait és kivárásra játszottunk azzal, hogy a középpályán szerzett labdákból meginduljunk. Nem akartuk teret hagyni a Sárvárnak és nagyon ügyeltünk a pontrúgásokra is. Ami a vitatott eseteket illeti, Devecsery lerántása nálam kiállítás, megnéztük többször, külső szemlélők szerint is szabálytalanul állították meg a gólhelyzetben kilépő játékost. Csernák fejesét én megadtam volna , hiszen együtt ugrott fel emberével fejelni, az ilyen test-test elleni küzdelemben szerintem a támadót kellene védenie a játékvezetőnek. Azt mondtam a csapatnak, hogy közvetlen riválisunkat kétszer is megvertük, gólt sem kaptunk tőle, ennek a ténynek pedig erőt kell adnia a csapatunknak a folytatásra. A Sárvár elleni meccset ezzel le is zártuk, innét kezdve történelem a szombati győzelmünk, a következő, a Haladás ellen meccsre koncentrálunk. Egyesével lépkedünk felfele a lépcsőfokokon ahhoz, hogy elérjük a célunkat, most sikeresen megtettük az első lépést.

Kapcsolódó cikkek:

Megye I.: A 16. forduló válogatottja

Balhé volt Jákon

Megye I.: Sárváron nyert a Répcelak

Gólgazdag nyitány a megye II-ben

Megye II.: Ismét pályán a focicsapatok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!