Vasi foci

2010.01.20. 14:49

Féltucat Barcelona-játékos az álomcsapatban

A Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona játékosai uralják az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 2009-es álomcsapatát, amelyet az internetes szavazás után szerdán hozott nyilvánosságra a szervezet

MTI

Az aranylabdás, FIFA Év játékosa-díjat nyert argentin Lionel Messi mellett további öt jelenlegi barcelonai futballista található be az együttesben, ráadásul a képzeletbeli edzői posztot is a katalánok kapták Josep Guardiola révén.

A tizenegybe mindössze két olyan labdarúgó került be, aki nem Spanyolországban játszik: John Terry a Chelsea-ből, illetve Patrice Evra a Manchester Unitedből.

Az UEFA honlapján közzétett beszámoló szerint az álomcsapatra 320 ezer felhasználótól több mint négymillió szavazat érkezett.

A kapitánynak választott Carles Puyol 100 ezer euróról szóló csekket kap a szervezettől, amelyet a játékosok a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának ajánlanak fel.

Az UEFA 2009-es álomcsapata:

Iker Casillas (Real Madrid) - Daniel Alves (FC Barcelona), John Terry (Chelsea), Carles Puyol (FC Barcelona), Patrice Evra (Manchester United) - Cristiano Ronaldo (Manchester United/Real Madrid), Xavi Hernández (FC Barcelona), Kaká (AC Milan/Real Madrid), Andrés Iniesta (FC Barcelona) - Lionel Messi (FC Barcelona), Zlatan Ibrahimović (Internazionale/FC Barcelona). Edző: Josep Guardiola (FC Barcelona)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!