Vasi foci

2010.01.19. 18:44

Futsal Eb: magyar vereség a brazilos azeriek ellen

A magyar válogatott 3-1-re kikapott Azerbajdzsán csapatától a hazai rendezésű futsal Európa-bajnokság keddi nyitómérkőzésén, a Papp László Sportarénában.

MTI

A csoport:

Azerbajdzsán-Magyarország 3-1 (3-1)
Papp László Sportaréna, 6500 néző, v.:
Cumbo (olasz), Lamel (belga)
gól: Lódi (4.), illetve Biro Jade (1.), Serjao (12.), Alves (16.)

Magyarország: 1. sor: Balázs - Tóth Sz., Lódi, Madarász, Gyurcsányi
cserék: Reveland (kapus), Nagy G., Trencsényi, Lovas, Sivák, Dróth, Angyalos

Azerbajdzsán: 1. sor: Tverjankin - Serjao, Felipe, Farzaliejv, Biro Jade
cserék: Szaljanszki (kapus), Csujkov, Alves, Thiago, Mammadkarimov, Boriszov

Ugyan a szervezők tájékoztatása szerint minden jegy elkelt a magyar válogatott első mérkőzésére, mégis több üres szék is akadt a Papp László Sportarénában. Rövid, ám annál látványosabb megnyitó után pedig már kezdődhetett is a hazai rendezésű Európa-bajnokság első összecsapása, Azerbajdzsán ellen.

A magyarok gyakorlatilag még labdába sem értek, az azeri válogatott már vezetett, "természetesen" egy brazil góllal: Biro Jade egy berúgást lőtt kapásból Balázs hálójába. A kilenc honosított dél-amerikaival rendelkező azeriek jóval többet birtokolták a labdát, mégis Lódi góljával egyenlített a hazai csapat. A folytatásban is a vendégek játékában volt több fantázia, a magyarok többnyire csak védekeztek. Az azeriek a szünetre kétgólos előnyt szereztek, előbb Serjao vágott a hálóba egy kipattanót, majd Alves gurított pimaszul Balázs lábai között a kapuba. 

A második félidőre egy teljesen más felfogású magyar csapat jött ki, az azeriek alig lépték át a felezővonalat, ám a helyzeteket nem tudták értékesíteni a hazai játékosok. Kozma Mihály együttese gyakorlatilag futószalagon gyártotta a lehetőségeket, ám csak nem akart megszületni a második gól.
A szövetségi kapitány már négy perccel a vége előtt megpróbálkozott a vészkapus behozatalával, ám a jég továbbra sem tört meg és az eredmény már nem változott.

A magyar válogatott második csoportmérkőzésén, szombaton a csehekkel találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!