Vasi foci

2010.09.28. 07:06

Futsal NB II: nyolcgólos győzelemmel nyitott az Admirál-Haladás VSE

Telt ház előtt rendezték meg az Admirál-Haladás VSE NB II-es futsalcsapatának első mérkőzését, a szombathelyi csapat 8:0-ra lelépte a Dunaújvárosi Főiskola csapatát.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

ADMIRÁL-HALADÁS VSE - DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA 8:0 (3:0). - Szombathely, Haladás-csarnok, NB II-es futsal-mérkőzés, 500 néző.

ADMIRÁL-HALADÁS VSE: SIPOS GÁBOR, HALMOS MÁTÉ  - NÉMETH PÉTER ,  VARGA ATTILA,  BAGÓ GÁBOR. Csere: HEINRICH MÁRK,   HORVÁTH PÉTER, POLGÁR BÁLINT,  BÁNFALVI ATTILA,  DEMÉNY ZSOLT, JÁGER SÁNDOR,  CZEGLÉDI BALÁZS. Vezetőedző PÁLMAY TAMÁS


DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA: JUHÁSZ PÉTER -  BÉRES GERGŐ, NAGY ATTILA,  KOCSMÁRSZKI PÉTER, SAROK NORBERT  Csere:  SCHRANCZ LÁSZLÓ,  BALOGH PÉTER TAKÁCS ISTVÁN  PLETSER ZOLTÁN, PAPP KRISZTIÁN, MEGYESI ISTVÁN, KOVÁCS TAMÁS. Vezetőedző:  NAGY ATTILA

Egy formás VargaHalmos akció végén már az első percben az elmúlt szezont negyedik helyen záró újvárosiak kapujába került a labda. Jó volt az iram, a vendégek is veszélyeztettek, de a védelem remekül zárt, sok lövést blokkolt. A 9. percben Németh átadásával ismét Halmos villant, s 2:0-ra módosult az állás. Három perccel később a nagy kedvvel játszó Varga Attila egyéni szóló után talált be. De közben gyűlt a vasiak faultja, s a félidő finisében a vendégek (öt hazai szabálytalanság után) háromszor is büntetőt rúghattak. Igaz, a remekül védő Siposnak köszönhetően azok ki is maradtak.

 

Fordulás után három percen belül Németh és Demény 5:0-ra módosította az állást. Nemcsak eredményesen, szemre is tetszetősen játszottak a srácok, a nagyérdeműtől jött is a vastaps. Régen volt ilyen a Rohonci úton. Jáger, Varga és Halmos újabb góljai pedig a kiütéses győzelmet jelentették az újonc vasi csapat számára, amelyben nem volt gyenge láncszem.

Élénk érdeklődés nyilvánult meg a megyénkben először bemutatkozó sportág, a futsal iránt. S a közönségnek nem is kellett csalódnia: kimondottan jó mérkőzést láthatott, méghozzá magabiztoshazai győzelemmel. A szabályoknál még érződött, hogy a szombathelyi csapat az út elején jár, játékban viszont nem. Voltak egészen briliáns megoldások. Nem nehéz megjósolni: ez a csapat még sok szép percet szerez a vasi futsalbarátoknak.

Az eredmény alakulása:
 
1. perc: HALMOS MÁTÉ 1:0
9.perc: HALMOS MÁTÉ 2:0
12. perc: VARGA ATTILA 3:0
22. perc: NÉMETH PÉTER 4:0
24. perc DEMÉNY ZSOLT 5:0
30. perc JÁGER SÁNDOR 6:0
32. perc VARGA ATTILA 7:0
37. perc HALMOS MÁTÉ 8:0

 

- A látszattal ellentétben nem volt ennyire könnyű meccs, a Dunaújváros ugyanis tavaly a negyedik helyen végzett a bajnokságban, azaz nem rossz gárda ellen meccseltünk  - mondta Somfalvi Csaba, az Admiral-Haladás VSE szakmai igazgatója. - Kissé megilletődötten kezdtük a találkozót, de ahogy elkaptuk a fonalat és belelendültünk a játéka, már sorban jöttek a gólok. Persze a nagy győzelemhez kellettek a szurkolók segítsége is, tudtuk, hogy sokan kijönnek majd, de hogy ennyien, azt álmunkban sem gondoltuk. A fiúkat alaposan feldobta a nagy érdeklődés. Pozitívum volt még, hogy mindkét kapusunk - Sipos Gábor és Heinrich Márk - remekül védett, de Varga Attila és Halmos Máté trükkös futballja ugyancsak elismerést érdemelt. Igaz, akár egyesével végigmehetnék a komplett csapaton - nem volt ugyanis gyenge pontja a gárdának. A helyzetkihasználásunkra sem lehetett különsebb panasz, lehetőségeink 90 százalékát ugyanis belőttük. Miután ez volt az első bajnoki fustalmeccsünk, így egy-két dolgot természetesen még tanulnunk kell. Az egyik cserénél kisebb káosz uralkodott, és bár a pontrúgásokat követően öt figurával is készültünk, ezúttal nem igazán sikerült bemutatnunk ezeket.

 

Legközelebb október 4-én (jövő hétfőn), 19.30-kor a szintén NB II-es Tolna-Mörzs csapata ellen, Magyar Kupa meccsen lép pályára a szombathelyi csapat. A találkozó szintén a Haladás-csarnokban kerül megrendezésre. 

A MEGALAKULÁS

A Szilveszter-kupát követően a Casinó-Admirál vezetői: Bokor Zsolt, Pálmay Tamás és Somfalvi Csaba összedugták a fejüket, hogy milyen motivációt lehet még kitalálni a többszörös kupagyőztes csapat számára. Ekkor jött az ötlet, a futsal. Szervezkedésbe kezdtek, s szerencsére, a Haladás vezetői is vevők voltak az ötletre. Így jött össze ez az igencsak  közönségszórakoztató játék is Vasban. Ha így megy tovább, lassan bizony kicsinek bizonyul majd a Rohonci úti csarnok.


További eredmények:

Vasas-Fortuna Futsal II. - Rába ETO II.  2:4 
Érdi Asterix Futsal Club - Tolna-Mözs  8:5 
ELTE SE - Külker SC  5:5 
FTC-6x6 Taxi II. - MAFC BME  3:7 
Rákosmenti Futsal Club - Keszthelyi Haladás SC  6:3

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!