Vasi foci

2015.07.21. 12:32

Gőzerővel készülnek a játékvezetők, az asszisztensek is a 2015/2016-os labdarúgó-bajnokságra

Körkép – A játékvezetők és az asszisztensek is alaposan felkészültek a 2015/2016-os labdarúgó-bajnokságra. A megyei keret tagjai augusztus 1-én, 2-án vizsgáznak.

Tóth Gábor

Az elmúlt hétvégi bajnoki rajt előtt, a felkészülés utolsó állomásaként a Testnevelési Egyetem pályáján fizikai felmérő teszten vettek részt az NB I-es, NB II-es játékvezetők és asszisztensek. A sípmestereknek a rövid távú vágtákat és a hosszabb távú lendületes futásokat meghatározott sorozatszámban és szintidőre kellett teljesíteniük. A 6x40 méteres sprintfutásokat követően a „vizsgázókra" az úgynevezett intervall futás várt – a 150 méteres, lendületes futásokat 50 méteres séta váltotta, mindezt hússzor kellett megismételniük a játékvezetőknek. Az országos keret tagjai dr. Sáfár Sándor erőnléti edző vezetésével végezték a gyakorlatokat, míg Puhl Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség játékvezető bizottságának az alelnöke felügyelte a vizsga lebonyolítását. A teszten résztvevő közel 90 játékvezető és asszisztens közül a szintidő túllépése miatt mindössze hárman kényszerültek pótfelmérőre. Az országos keret tagjai egyébként minden évben hat alkalommal tesznek tanúbizonyságot fizikai felkészültségükről.

Hérincs Csaba játékvezető tesz igazságot a rumi Horváth Gábor (balra) és a jákfai Varga Bálint között. Fotó: Szendi Péter

A vizsgán természetesen ott voltak a vasi játékvezetők, asszisztensek is. Az NB I-es játékvezetői keret tagjaként Pintér Csaba teljesített remekül. Bognár Tamás a teszt ideje alatt a görögországi U19-es Európa-bajnokságon bíráskodott – három meccset is vezetett, a döntőben pedig a tartalék játékvezető feladatát látta el –, ezért ő korábban vizsgázott. Az asszisztensek „mezőnyében" Király Krisztián, Huszár Balázs és Kóbor Péter teljesítette sikeresen a követelményeket. Az NB II-es játékvezetőknél pedig Kovács Gergely képviselte méltóképpen a vasi színeket.

– A fiúk felkészülten érkeztek a vizsgára, ennek megfelelő eredményeket értek el, elégedett vagyok a teljesítményükkel – árulta el Szarka Zoltán az MLSZ Vas Megyei Igazgatóság játékvezetői bizottságának az elnöke.

Továbbképzésen és elméleti vizsgán vettek részt az NB I-es, NB II-es ellenőrök is. Friss információ, hogy most már nem csak Szakra Zoltán az egyetlen vasi ellenőr a keretben, a jövőben ugyanis Molnár József munkájára is számítanak az MLSZ illetékesei.

Most hétvégén az NB III-as keret tagjaira vár vizsga. A játékvezetőknél Tuczai Miklós és Szvorda Melinda, míg az asszisztenseknél dr. Szabó Péter és Király Zsolt lesz ott a futópályán, az „iskolapadban".

Természetesen a megyei keret tagjai (megyei I., II., III. osztály) is felmérővel, vizsgával kezdik a 2015/2016-os szezont – az érintetteknek augusztus 1-én és 2-án kell számot adni az elméleti tudásukról, fizikai felkészültségükről. Szombaton délelőtt a Sugár úti Atlétikai Centrum ad otthont a futótesztnek. A folytatásban aztán a Nyugat-magyarországi Egyetem D épületében hallgatják meg a szakmai előadásokat, majd töltik ki az elméleti, írásbeli tesztet a vasi játékvezetők, asszisztensek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!