Vasi foci

2010.01.27. 12:02

Hatmillió forintért veszik a válogatottságot?

Helyi lapértesülés szerint súlyos kenőpénzt kell fizetniük a kínai labdarúgóknak, ha be akarnak kerülni hazájuk válogatottjába.

MTI

A sanghaji Oriental Morning Post e heti kiadása szerint az U20-as keretbe történő behívás 80 ezer jüanba (2,3 millió forint) kerül a játékosoknak, ugyanez a felnőtteknél 100 ezret (2,9 millió forint) kóstál. A nagyválogatottban való pályára lépés díja 200 ezer jüan (5,8 millió forint).
 
A "tarifarendszer" hátterében vélhetően az áll, hogy a nemzeti csapatban szereplő játékosok komolyabb anyagi igényeket támaszthatnak klubjaik felé, ráadásul megnő az esélyük a jövedelmező külföldi szerződésre. Az újságcikkből nem derül ki pontosan, hogy kinek kell befizetni az összegeket, a szerző ugyanakkor megjegyzi, hogy vélhetően ezért kerülnek gyengébb képességű futballisták a - világranglista 97. helyén szerénykedő - válogatottba.
 
A fogadási botrányoktól megrendült kínai szövetségben nemrég menesztették az elnököt, két vezetőt pedig őrizetbe vettek. Decemberben 20 klubalkalmazottat és játékost állítottak elő azzal a gyanúval, hogy pénzzel vagy fenyegetéssel befolyásolták a mérkőzések kimenetelét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!