Vasi foci

2014.03.11. 13:40

Az Illés Akadémia hétvégi eredménylistája

Három győzelem, egy döntetlen és két vereség az Illés Béla Football Akadémia együtteseinek hétvégi mérlege. Az U15-ös bajnokin Varga Kevin négy gólt vállalt csapata öt találatából.

Vas Népe

U14, I. osztály, Nyugat
Illés Akadémia–Sopron 6-2 (2-1)
Illés Akadémia, vezette: Mészáros.
Gól: Horváth K. 2 (18., 71.), Marton 2 (55., 80.) Szilágyi (24.), Winkler (59.).
Illés Akadémia: Soós (Viganó) – Szabó D. (MARTON), Vargovics, Latyák, Szalai – NYÁRI, Szilágyi, HERTELENDI – WINKLER, Horváth K., Kiss T. Edzők: Németh Szabolcs, Marton Róbert.

A hazaiak terve az volt, hogy saját, stílusos futballjukat játszva szerzik meg a győzelmet. A három pontot ugyan sikerült begyűjteniük, ám játékuk nem volt igazán folyamatos.

U15., I. osztály, Nyugat
Illés Akadémia–Sopron 5-3 (1-0)
Illés Akadémia, vezette: Görög.
Gól: Varga K. 4 (37., 42., 52., 67), Schafer (62.)
Illés Akadémia: Schener (Tóth K.) – Bontó, Németh D., Bolla, Tóth M. (Auer) – Szakály, SCHAFFER, KISS B. – Horváth M., VARGA K. (a mezőny legjobbja), Szalka (Schindler). Edzők: Bánfalvi Zsolt, Bánfalvi Attila.

Az első félidőben lassú, körülményes volt a szombathelyiek játéka, sok pontatlansággal, technikai hibákkal futballoztak. Szünet után aztán átvette az irányítást az Illés Akadémia, amely jól futballozott, sorozatban lőtte góljait, már 5-0-ra vezetett. Az utolsó negyedórában szétesett a vasiak védekezése, és három gólt kaptak. Küzdelmes mérkőzésen egy nagyon szervezetten és jól futballozó csapat ellen gyengébb játékkal, egy jó 25 percnek és Varga Kevinnek köszönhetően győzött a hazai csapat. A vasiak 12 nap alatt négy találkozót is játszottak, ráadásul sérülések és betegségek is sújtották az együttest.

U16., I. osztály
Illés Akadémia–Kaposvár 1-1 (0-0)
Illés Akadémia, vezette: Nedvesi.
Gól: Sipos (82.)
Illés Akadémia: Mester – Tóth G., Kiss K. (Bolboaca), Mészáros (Kretz), Szabó Á. – Molnár T., Kismárton, Mády (Tóvizi) – Szenczi (Sipos), Gönczö, Sály. Edzők: Koller Zoltán, Szenczi Imre.

Csupán az első 20-25 perc hozott színvonalas és jó játékot. Ezt követően visszaesett a szombathelyiek teljesítménye, akik gyakran rossz döntéseket hoztak, emellett a hozzállásuk sem volt az igazi. A hajrában a kaposváriak megszerezték vezetést, amit rövidesen kiegyenlítettek az akadémisták. A látottak alapján nagyjából reális döntetlen született egy, a bajnokság alsó régiójába tartozó együttes ellen.

 

U17. I. osztály
Kaposvár-Bene Akadémia-Illés Akadémia 3-1 (0-0)
Kaposvár, vezette: Bánfai.
Gól: Kovács Zs. (50.)
Illés Akadémia: GYÉCSEK – Horváth K. (Mészáros), Lempeg, Czingréber, Könczöl – Kretz , Kőris, Szőke (Héra), Garda – Kovács Zs., Jordán (Soós). Edző: Csordás Csaba, Szekeres Zoltán.

Az első percben ziccert hibázott a szombathelyi csapat, amely az első félidőben két védelmi hibából két gólt kapott. Szünet után szépítettek a vasiak, ám egy újabb védelmi bakiból ismét kétgólosra nőtt a kaposvári előny. Ezt követően a vendégek is kidolgoztak néhány helyzetet, de ha a kaposváriak jobban koncentrálnak – és Gyécsek Martin nem véd szenzációsan – 8-1 is lehetett volna a vége.

U18, I. osztály
Illés Akadémia–Kaposvár-Bene Akadémia 1-0 (0-0)
Illés Akadémia, vezette: Ákos.
Gól: Dedics (71.)
Illés Akadémia: Molnár D. – Szabó B., Markovics, HIRSCHLER (Milkó), Fodor – Schindler, TÓTH M. (Gorácz), DEDICS – Bölcsföldi (Tihanyi), Török, Szabó D. Edző: Farkas Péter.

A szombathelyiek végig fölényben futballoztak, de kevés helyzetet alakítottak ki, jobbára mezőnyjáték folyt a pályán. Az egygólos hazai siker megérdemelt.

U21, I. osztály
Kaposvár-Bene Akadémia–Illés Akadémia 1-0 (1-0)
Kaposvár, vezette: Nagy I.
Illés Akadémia: Gyurján M. – ANGYAL, Hirschler, Füredi, Bedi – JANCSÓ, Tóth M., Halmai – Grabant P., Rácz, Bölcsföldi (DEDICS). Edzők: Kuttor Attila, Tóth László.

A szombathelyiek játékkal igyekeztek kompenzálni a fizikai különbséget. Kevés helyzet adódott a meccsen, a kaposváriak belőtték egyetlen ziccerüket, míg a vasiak elhibázták. Kiegyenlített mérkőzésen a jobb helyzetkihasználás döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!