Vasi foci

2014.02.26. 07:55

A hétvégén folytatódik a megyei I. és II. osztályú bajnokság

A hétvégén a elrajtol a megyei I-es és a megyei II-es labdarúgó-bajnokságok tavaszi idénye a megyei III-as csapatok később kezdik a szezont. Az MLSZ Vas Megyei Igazgatósága készen áll a rajtra.

Tóth Gábor

– A tavaszi szezont a megyei I. osztálytól kezdve a megyei III-ig bezárólag 112 csapat kezdi meg Vas megyében – árulta el a Magyar Labdarúgó Szövetség Vas Megyei Igazgatóság versenybizottságának az elnöke, Gerencsér Tibor. – Azért csak ennyi, mert a megyei III. Szombathely Dél csoportban stabil középcsapatnak számító Rábatöttös nagy meglepetésünkre bejelentette a visszalépését. A klubvezetők a létszámhiányra hivatkozva hozták meg a döntésüket. Mást nem tehetünk, sajnálattal, de tudomásul vesszük, és alkalmazkodunk a helyzethez. A Rábatöttös ellenfelei szabadnaposak lesznek, a 3 pontot 3-0-s gólkülönbséggel kapják meg – vagyis a sorsolás nem változik. Tavasszal az időjárás, a felázott pályák miatt mindig nehéz a kezdés. Idén talán szerencsénk lesz, és nem kelle egyetlen mérkőzést sem elhalasztanunk – azért mondom ezt, mert kollégáim tájékozódtak a klubvezetőknél.

- A megyei I. osztályból csak a Vasvár jelezte, hogy vizes a pályája, de ott is rohamosan javul a helyzet. A megyei II. Szombathelyi-, Sárvári-csoportban minden pálya játékra alkalmas. A Körmendi-csoportban akad néhány kérdőjel, de a hét végéig talán ott is elhárul minden probléma. Ami a lényeg: nem szeretnénk mérkőzést halasztani, valamint egy-két elmaradt meccs miatt nem fogjuk az egész fordulót törölni. Azok a csapatok, akik most nem tudnak játszani, március 12-én pótolják a 16. fordulót. Az MLSZ versenykiírása értelmében a megyei I. osztályt legkésőbb június 8-ig, a megyei II. osztályt pedig június 15-ig be kell fejezni. Felkészültünk a legrosszabbra, van még időpontunk pótlásra, de remélem, hogy ezekre a napokra nem lesz szükségünk.

- Hétközi mérkőzések ugyanis így is várnak a Magyar Kupában a csapatokra – még 16 gárda van versenyben a sorozatban, Vas megye négy csapatot ad az országos főtáblára, vagyis két fordulóra biztosan szükség lesz. Ezeket a mérkőzéseket május közepén, végén tervezzük lebonyolítani, ekkor ugyanis már kicsit később is lehet meccset kezdeni. Érdekesség, hogy idén először osztályozó vár a megyei I. bajnokára. Egy másik megyei bajnokkal kell oda-vissza megvívnia az NB III-as tagságért. Az viszont egyelőre még nem tudjuk, hogy melyik megye adja az ellenfelet. Az osztályozóra rögtön a bajnokság befejezése után kerül sor. Sajnos így sűrűre sikeredett a nyári menetrend, hiszen július 5-án már nevezni kell a 2014/2015-ös szezonra. Érdekességképpen még elmondom, hogy megyén belül a téli átigazolási szezonban közel 450 játékos váltott csapatot. Ez a szám megfelel az elmúlt évek átlagának. Véleményem szerint az igazgatóság készen áll a tavaszi szezonra, a kollégáimmal együtt bármilyen ügyben szívesen állunk a csapatvezetők rendelkezésére, segítségére – zárta szavait Gerencsér Tibor.

A sorsolások már hetek óta készen vannak, az időrend is ismert. Márciusban minden osztály, minden csapat belekezd a tavaszba (Grafika: Kelemen Attila)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!