Vasi foci

2009.11.24. 11:44

Labdarúgó Bajnokok Ligája: elbukhat a Barcelona

A címvédő Barcelona akár már a csoportkör 5. fordulójában kieshet a Bajnokok Ligájában, amennyiben kedden vereséget szenved az Internazionalétól és a Rubin Kazany legyőzi a Dinamo Kijevet.

MTI

A katalánokat komoly sérüléshullám sújtotta a rendkívüli fontossággal bíró összecsapás előtt. Lionel Messi a szombati bajnoki találkozón szenvedett combizomhúzódást, de a vizsgálatok szerint nem olyan komoly a baj, mint az elsőre tűnt, így van remény a pályára lépésére. Zlatan Ibrahimovic, aki hasonló ok miatt kihagyta a bilbaói 1-1-es döntetlennel zárult összecsapást, valószínűleg visszatérhet, bár erőállapota korántsem tökéletes, ugyanis még vasárnap sem tudott együtt edzeni társaival. Eric Abidal és Yaya Toure pedig a H1N1 vírussal küzd, s úgy tűnt, hogy Rafael Marquez is az újvírussal fertőződött meg - de ezt a tesztek nem erősítették meg, így ő várhatóan pályára léphet.
 
A problémák ellenére Josep Guardiola vezetőedző nem keres kifogásokat:
- Ha bizonyos játékosok hiányoznak, akkor mások játszanak. Nem lehet nagy trófeákat nyerni 1-2 futballistával. Kedden az Interrel játszunk és ilyen fontos meccsen nem mondhatjuk, hogy ő sérült, ő pedig beteg. A stadion tele lesz, egyetlen szék sem marad szabadon, így  bármilyen felállásban a maximumot kell nyújtani.
 
A találkozó pikantériája, hogy az olaszok kameruni csatára, Samuel Eto"o visszatér korábbi sikerei helyszínére, a Nou Campba. José Mourinho vezetőedző elárulta, hogy a Barcelonától érkezett játékos mindenképpen kezdő lesz. Egyúttal annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az érte Barcelonához került Ibrahimovic is biztosan játszani fog.

 A csoportot jelenleg az Inter vezeti 6 ponttal, mögötte ötpontos a Rubin Kazany - amelynek jobb az egymás elleni mérlege a katalánokkal - és a Barcelona, de a negyedik Dinamo Kijevnek is 4 pontja van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!