Vasi foci

2009.11.03. 16:01

Megérkezett Firenzébe a Debrecen - az olaszokat nem érdekelte a magyar bajnok

Csupán magyar újságírók várták a szerda esti, Fiorentina elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre érkező hajdúsági különítményt a firenzei repülőtéren. A hazaiak két labdarúgója, Vargas és Jovetic szerint nem jelenthet gondot számukra a Debrecen együttese. A Loki hátvédje, Szélesi úgy látja, elöl és hátul is erősek a taljánok.

MTI

 A DVSC-TEVA honlapjának beszámolója szerint az Amerigo Vespucci repülőtéren csak magyar újságírók várták az együttest, a helyi médiától senki nem volt kíváncsi a hajdúságiak érkezésére. A csomagok felvétele után busz vitte a társaságot a szálláshelyre, a Hilton Gardenbe, amely alig tíz percnyire van a repülőtértől.
 A Fiorentina elleni szerdai mérkőzés előtt az utolsó edzés 19 órakor kezdődik az Stadio Artemio Franchiban.

Szélesi Zoltán
, a DVSC-TEVA válogatott védője szerint az egész együttesnek fejlődnie kell, s sokkal jobb teljesítményre van szüksége ahhoz, hogy megnehezítse a Fiorentina dolgát szerdán.
 - Nehéz összecsapás lesz a számunkra, mert az olaszok védelme nagyon jó, ezért gólt szerezni meglehetősen nehéz ellenük - mondta Szélesi. - Ráadásul szinte minden támadásuk gólveszélyt is jelent egyben, ahogyan azt a budapesti találkozón láthattuk."

Juan Vargas, a Fiorentina védője véleménye alapján az olasz csapat kényelmes játékkal is le tudja győzni a Debreceni VSC gárdáját a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének szerdai mérkőzésén.
- A Debrecen hozzánk hasonlóan jó erőkből áll - mondta kedden Vargas. - Mindazonáltal ha jól játszunk, akkor győzni fogunk, bár hazai környezetben másképp futballozunk, mint idegenben."
 Stevan Jovetic, a firenzeiek montenegrói csatára egyetértett csapattársával, és hozzátette, a sorsoláskor arra számítottak, hogy a Lyon és a Liverpool lesznek leginkább esélyesek a továbbjutásra.
- Miután legyőztük az angolokat, az egész sokkal nyíltabbá vált - fogalmazott Jovetic.

A firenzeiek két héttel ezelőtt 4-3-ra nyertek a Puskás Ferenc Stadionban, a hétvégén pedig 3-1-re verték a Catania csapatát a Serie A-ban. A Debrecen múlt pénteken hazai pályán 2-1-re kikapott az Újpest FC gárdájától.

Az E jelű BL-csoportot a francia Olympique Lyon vezeti százszázalékos mérleggel, kilenc ponttal, a hatpontos Fiorentina a második, míg a Liverpool három ponttal a harmadik. A DVSC egyelőre nem szerzett pontot, gólkülönbsége pedig 3-9.

A Fiorentina-Debrecen és a Lyon-Liverpool összecsapások szerdán 20:45 órakor kezdődnek.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!