Vasi foci

2014.02.27. 16:35

Megye I.: a Répcelakot fogadja a Sárvár FC

Vas megye - Három hónap szünet után újra pályára lépnek a csapatok a megyei I-ben, és mindjárt a rajton rangadót rendeznek: Sárvárra látogat a Répcelak.

Az első helyezett házigazda edzője, Németh József szerint a felkészüléssel nem volt gond, mindössze két edzőmeccs maradt el. A találkozók eredményei széles skálán mozogtak, belefért a nagyarányú győzelem és vereség is. A csapat egyik alapembere, Kocsis Tamás szalagszakadást szenvedett, illetve a 14 gólos Osvald Márió több edzést is kihagyott betegsége miatt, vagyis vannak gondjai a trénernek.

– Meg akarjuk tartani előnyünket – mondta érdeklődésére –, vissza akarunk vágni az őszi vereségért, vagyis cél a győzelem a tavaszi nyitányon.

Sárvár – Király SZE találkozó ősszel. A listavezető közvetlen riválisát fogadja az első fordulóban. Fotó: Horváth Csaba

Felemásra értékelte a téli előkészületeket Balassa Péter, a Répcelak játékos-edzője, akinek csapatából ketten távoztak (Simon Attila és Nyírő Bálint). Mellettük több futballisták is csábítottak más együttesek, így a vezető által elképzelt csapatot nem igazán tudta kipróbálni. Ketten érkeztek a keretbe, Kovács Szabolcs a Királyból, a középpályás Horváth Márk Ugodról.

– Tudom, hogy akár bajnoki döntőnek is beillik a meccs, de nem kizárólag erre az egy találkozóra koncentrálunk – latolgatta az esélyeket Balassa Péter. – Győzelmet és jó hangulatot meccset várok a téli pihenő után Sárváron.

Az utolsó helyezett Tabak-1 Szentgotthárd a Magyarszecsőd ellen kezdi a nagy mentőakciót, öt pontról kell felküzdeni magukat biztos helyre. Kovács Tamás, a gotthárdiak elnöke elmondta, négy új igazolással (Náricza Róbert, Bellovics Gábor Ausztriából, Vass Gábor és Sipos Gábor Szlovéniából tért vissza) vágnak neki a küldetésnek. Simon Miklós helyett a Nárciza Róbert – Kovács Gábor kettős irányítja tavasszal a csapatot.

– Abban bízunk, hogy megerősödve benn maradunk a hátrányunk ellenére – foglalta össze a célokat az elnök -, kiváló az utánpótlás-képzésünk, nem szeretnénk másoknak játékosokat nevelni. Reméljük, megfordul az őszi tendencia, és nem csak félig nyerjük meg a meccseinket.

Magyarszecsődön is a jó kezdésben bízik Sátori Barnabás játékos-edző, aki szerint győzelemre játszanak a Gotthárd otthonában. Bódis Tamás, Kurucz Ádám és Cser Dániel Körmendre, Horváth Richárd Rábagyarmatra igazolt az újonctól. Az érkezők listáján Marton zoltán (Bük) és Boldizsár István (Ausztria szerepel).

A Kőszeg gyakorlatilag változatlan kerettel vág neki a tavasznak, fiatal visszatérők mellett egy érkezőről (Molnár Csaba – Csepreg), egy távozóról (Gugcsó Ákos – Ausztria) számolt be Neudl Gábor edző, aki szerint a feladat egyértelmű, az osztálytagság megtartása. A szakvezető szerint mindez nem teljesíthetetlen, azonban már a nyitányon azzal kell számolnia, hogy az ideális csapatból 3-4 játékos hiányzik eltiltás, elfoglaltság miatt. A Kemenesalja új edzővel, Haraszti Zsolttal kezdi a tavaszt. A vendégektől Pityer Ádám (Izsákfa), Dobány Gábor, Király Tibor (Kemenesmagasi), Pécz Károly (Sitke), Kovács László (Lébény) igazolt el. Helyükre Horváth Tamás (Ausztria), Sebestyén Szabolcs (Celldömölk), Horváth Zsolt (Mersevát) érkezett.

A Vasvár a középmezőny vette célba, három futballistával erősödtek. Danka Péter Szentgotthárdról, Bertók József és Hajas István Vasboldogasszonyról (megyei II.) igazolt hozzájuk. Távozóik: Tóth Tamás (Püspökmolnári, Toldi Dávid (Ikervár), Bíró Ottó (Rábapaty) A hét elején kétséges volt, hogy lehet-e játszani a vízzel borított pályán, de Konrád Péter edző szerint azóta sikerült javítani a helyzeten. A harmadik helyezett Celldömölknél nem volt nagy mozgás, Sebestyén mellett Győri Gergely szerepel a távozók listáján. Klauzer Ádám a Haladástól igazolt a celliekhez.

A Haladás – Király városi derbi szereplői közül az ősszel már egyszer átalakult zöld-fehérek kerete megint kicserélődött. Eligazolt: Simon Dániel, Németh Bálint Varga Attila (Ausztria), Klauzer Ádám (Celldömölk), Csire Ádám (FTC), Lukács László (Zala megye), Rajzinger Péter (Táplán), Wágner Bálint (Körmend). Az új játékosok: Baranyai Martin (Körmend), Szalay Csaba Király, Ódor Bálint (Csénye), Szieber Gergő (Tanakajd). A Királynál is távozóból volt több: a már említettek mellett Pokmecz Norbert, Varga Gábor (Ausztria), Szép Ákos (befejezte a futballt) hagyta el a klubot. Három érkezővel számolhat Horváth Levente tréner: Pungor Dávid (Ausztria), Lődi László (Sé), Tóth Martin (Újperint).

A Vép – Rábapaty éles alsóházi rangadónak ígérkezik, a hazaiak kiszámíthatatlanul szerepeltek ősszel, a vendégek jó rajt után csúsztak vissza az idény végére.

A Bük nagy őszi hajrájának köszönheti (öt forduló alatt 13 pont) köszönheti jó pozícióját, a csapatnál a téli szünetben nagy volt a mozgás. Jánosházán sem kell sok új nevet megtanulniuk a játékosoknak, elköszönő focista nem volt, Kovács Krisztián (Ausztria) érkezett Kelemen Kornél együttesébe.

Kemenesmagasiban Szép Tamástól a Vönöckről érkező Dobány Gábor vette a csapatot, a hazaiaknak a javításról szól a tavaszi szezon, miután az ősz nem igazán sikerült nekik. Ellenfelük, a Rábapaty az állandóságot képviseli: a csapatból Illés Gábor (Csepreg) igazolt el, Balhási Imre pedig új játékosként erősíti Csákvári Zsolt együttesét.

 

Kapcsolódó cikkek:

A hétvégén folytatódik a megyei I. és II. osztályú bajnokság

Megye II.: rangadót rendeznek Csepregen és Körmenden is

Rajtol az NB III.: pályán a Haladás II. és a Körmend

Mind a három megyei II. osztályú bajnokságban kiélezett a pontvadászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!