Vasi foci

2014.02.27. 15:45

Megye II.: rangadót rendeznek Csepregen és Körmenden is

Vas megye - A 16. játéknappal – szombaton és vasárnap – megkezdik a 2013/2014-es bajnokság tavaszi szezonját a megyei II. osztályú labdarúgó-csapatok.

A Szombathelyi-csoport óriási rangadóval nyit: az éllovas Csepreg a tőle mindössze egy ponttal lemaradó, második Vasszécsenyt fogadja. Ősszel hazai pályán biztosan nyert a Szécseny (2-0).

– Ellenfelünk keretének zöme régóta együtt játszik, masszív, összeszokott a társaság – kezdte az esélylatolgatást a csepregi tréner, Sass Dezső. – A Szécseny jól védekezik, szervezett focit játszik, erőnlétileg is mindig jó állapotban van – ráadásul képzett edző irányítja. Ennek ellenére hazai pályán győzni akarunk. Harsányira és Horváth Ferencre sérülés miatt nem számíthatok.

– A felkészülésünk nem úgy sikerült, ahogyan elterveztem, komolyabb hozzáállást vártam volna fiúktól – fogalmazott a Vasszécseny mestere, Iszak Gábor. – Éppen ezért még nem vagyunk csúcsformában, De ha már úgy alakult, hogy a listavezetvel kezdünk, akkor megpróbáljuk elhozni a három pontot. Messze még a vége, de fontos meccs vár a csapatokra. Velekei kivételével mindenkire számíthatok. Hajtós, harcos, kiélezett meccsre számítok, jó csapat a Csepreg.

 

A Körmendi-csoportban amúgy is szomszédvári derbi a VSE–Téglagyár csata, most azonban tét is nyomja a focisták vállát, hiszen a negyedik fogadja a másodikat. Ősszel nem bírtak egymással a felek (2-2).ú

– Hazai pályán több mint két éve veretlenek vagyunk, ezt a jó szokásunkat meg akarjuk tartani, de igazából csak a győzelemnek örülnék – árulta el Kutasi Tibor, a Tuti-Textil Körmend VSE szakvezetője. – Az ellenfelünk teszi a labdát, jó focit játszik, sok az ügyes játékos a keretben. Sajnos Nemes, Jóna és Molnár játékára nem számíthatok. A meccsnek némi pikantériát ad, hogy Esztergályos Zsoltot a téli szünetben éppen a Téglagyártól igazoltuk. Várjuk már a rangadót!

– Elégedett vagyok a fiúkkal, jól dolgoztak a felkészülési időszakban, hóban, fagyban is becsülettel tették a dolgukat – fogalmazott a Téglagyár edzője, Horváth Antal.– Az igazolásaink is jól sikerültek. Így remek állapotban futunk neki a tavasznak. Annak ellenére is győzni megyünk Horvátnádaljára, hogy Horváth Ádám, Sárközi és Gerencsér is hiányzik.

 

A Sárvári-csoportban az egy pont háránnyal rendelkező második helyezett Gérce-Vásárosmike alakulata a hetedik helyezett Herény vendége lesz. Az éllovas Ikervár szintén a középmezőnyből kapott ellenfelet az első fordulóban: Tanakajdra látogatnak. Ez utóbbi párosításnál az őszi nyitófordulóban ikervári siker született (1-0).

– Egyértelműen győzni akarunk. Két-három igazolásunk is volt a holtszezonban, fiatal játékosokkal bővítettünk. Őszintén remélem, hogy ez a vérfrissítés kedvező hatással lesz a csapatomra. Ami a soron következő mérkőzést illeti: tény, hogy az Ikervár rutinosabb csapat, ám az akarás és a küzdeni tudás mifelénk billenti a mérleg nyelvét – árulta el Catalin Azoitei, a Tanakajd vezetőedzője.

Komáromi Szabolcs, az ÖTE Ikervár FC edzője is a győzelem reményében kel útra: – El szeretnénk hozni mind a három pontot. A Tanakajd nem rossz csapat, számos jó játékosuk van. A tavalyi mérkőzéshez képest mi is fiatalítottunk. Remélem bírni fogják a srácok mind a 90 percet. Véleményem szerint végül az erő fog dönteni. Bízom a sikerben.

Kapcsolódó cikkek:

A hétvégén folytatódik a megyei I. és II. osztályú bajnokság

Megye I.: a Répcelakot fogadja a Sárvár FC

Rajtol az NB III.: pályán a Haladás II. és a Körmend

Mind a három megyei II. osztályú bajnokságban kiélezett a pontvadászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!