Vasi foci

2014.05.18. 19:05

Megyei I.: Vasárnapi vízilabda Vasváron

Vas megye - Mindkét éllovas hozta a kötelező győzelmet a 27. fordulóban, így tovább tart versenyfutásuk.

Török Tibor

Haladás–Uraiújfalu 2-0 (2-0)

Szombathely, 50 néző, vezette: Gaál.

Gól: Takács, Ódor.

Haladás: Horváth B. – Töreki, Németh B., Rózsa, Balogh – Balikó, KUN, Campos (Néemth D.), BARANYAI M. (Baranyai D.) – TAKÁCS P. (Gáspár), ÓDOR (Subicz). Edző: Takács Gábor.

Uraiújfalu: Pap – Nagy T. (Hegyi K.), Varga Pál, Sándor K., Balhási (Tömböly) – SZÉLES, Gallen A. (Maróti), Gallen I. (Király), Keszei – Gönczöl, Varga Péter (Tóth Zs.). Edző: Csákvári Zsolt.

A Haladás a meccs elején gólt szerzett, és ez meg is határozta a találkozót. A zöld-fehér fiatalok a héten tudták meg, hogy az egyesület nem kért megyei I-es indulási engedélyt a következő szezonra, így jelen állás szerint nem indulnak az új bajnokságban ebben az osztályban. A csapat ennek ellenére jól futballozott, helyzeteket dolgozott ki, és kétgólos előnnyel mehetett pihenőre.

A második játékrészben a vezetés birtokában taktikusan futballozott a Haladás, sokat tartották és járatták a labdát. A vendégcsapat kapura veszélytelenül játszott, így nem tudta megakadályozni a hazai győzelmet.

 

Kőszeg–Répcelak 0-8 (0-5)

Kőszeg, 100 néző, vezette: Vass I.

Gól: Devecsery 3 (14., 28., 40.), Csordás 2 (37., 44.), Tamási 52.p., Kovács Zs. 61., Pungor N. 63.

Kőszeg: Ipsits (Bán) – Lintner, őry, Molnár Z. Tóth R. – Turáni (Szilvágyi), Horváth, Pop, Weltler (Réti) – Molnár Z., Varga B. Edző: Őry Gábor.

Répcelak: Kovács V. – Baranyai (Orbán), KONCZ, Balassa (Horváth M.), Fazekas (Pungor N., Dulicz) – TÓTH D., Kovács Zs. – Tamási, CSORDÁS, Tóth Zs. – DEVECSERY. Játékos-edző: Balassa Péter.

A tavaly bajnok Kőszeg és az idei bajnokjelölt találkozója nem a gigászok harcáról szólt, a sok sebből vérző hazaiak a bent maradásért küzdenek, míg a vendégeknek hibátlanul kell lehozniuk a hátralévő meccsüket, hogy megszerezzék az aranyérmet.

Ahogy az az erőviszonyok alapján várható volt, a Répcelak dominált a kezdéstől, a hazaiak negyedórán keresztül bírták a nyomást és azt, hogy gyakorlatilag csak az ő térfelükön folyt a játék. Az első gól után még egy ideig tartotta magát a házigazda, de aztán a szünetre minden lényegi kérdés eldőlt: öttel vezetett a bajnokaspiráns.

A szünet után sem változott a játék képe, a látogatók annyit adtak ki magukból amennyi éppen szükséges volt, azonban még így növelni tudták az előnyüket.

 

Bük–Kemenesmagasi 3-0 (2-0)

Bük, 50 néző, vezette: Boda.

Gól: Kiss G. 18., Györe 2 (40., 58.).

Bük: Antoni – CSONKA R., Töldi, KOVÁCS R., Somogyi Sárközi, Kovács Roland I., Csonka A., Kovács Roland II., Kiss G. – GYÖRE. Edző: Kovács Z.

Kemenesmagasi: Biró – CSISZLÉR, Molnár, DODÁNY, ROSTA – Kovács, Őri, Döbrönte, Kalamár – Velencei, Birkás. Játékos-edző: Dobány Gábor.

A rengeteg eső miatt a műfüves pályán rendezték meg a találkozót. A 11 játékossal érkező vendégcsapat 10 perc után emberhátrányba került, egyik futballista ugyanis megsérült, nem tudta folytatni a játékot. A Bük egy szöglet utáni kavarodásból talált a hálóba, azonban ez nem törte meg a vendégeket, mentek előre, hajtottak, jól futballoztak emberhátrányban. A szünet előtt azonban újabb gólt szerzett a Bük, ez a találat már sok volt a Kemenesmagasinak.

A második játékrészt uralta a Bük, fölényben játszott a kedvüket veszítő látogatók ellen, a harmadik gól már biztossá tette a hazai győzelmet.

 

Kemenesalja–Jánosháza 1-3 (1-1)

Vönöck, 80 néző, vezette: Ábrahám.

Gól: Horváth T. 4.p. illetve Vágusz 7., Vánkos 2 (55., 62.).

Kemenesalja: Lampért – Németh P., Veszprémi Á., ERDÉLYI, BELEGRAI – Kovács Kristóf, Kóbor, Németh R., HORVÁTH T. – Iker (Károly M.), Horváth Zs. Edző: Haraszti Zsolt.

Jánosháza: TÓTH A. – Mészáros, TÓTH L., Smidéliusz, Szabó M. – Ruzsa (Kiss T.) , VAD, Pintér, Balhási Á. – Vágusz (Balhási Sz.), Vánkos. Edző: Kelemen Kornél.

Gyors gólváltással kezdődött az első játékrész, a hazai csapat hamar megszerezte a vezetést, a vendégek pedig egy szöglet után szinte azonnal válaszoltak. Ezután a Kemenesalja játszott fölényben, rengeteg helyzetet kidolgoztak a vendéglátók, azonban a kapuba nem tudtak betalálni – a látogatók kétszer is gólvonalról mentettek.

A második játékrészben is maradt a koreográfia, azonban bő tíz perc után egy kontrából megszerezte a vezetést a Jánosháza, majd nem sokkal később növelte is az előnyét. A hazaiak ezután beszorították a vendégeket, a védelmüket nem tudták feltörni, a mezőny legjobbjának bizonyuló Tóth kapus nem engedélyezett több találatot a házigazdának, így megérdemelten nyert a Jánosháza.

 

Vasvár–Rábapaty 4-3 (2-1)

Vasvár 50 néző, vezette: Takács Ryan.

Gól: Pasics 21., Bertók 25., Schermann 64., Hajas 77- illetve Fehér 55., Tausz 19. – öngól, Schermann 83. – öngól.

Kiállítva: Horváth B. 93. – szövegért

Vasvár: SMOLCZER – HAJAS (Kaposi), DANKA, Tausz, Horváth B. SCHERMANN, RÉFI, Bertók, Pasics (Osvald) – Döbör (Bősze), Birkás. Edző: Konrád Péter.

Rábapaty: Varga – DOVÁNSZKI, Csupor (TÓTH A.), HORVÁTH, Enzsöl – GOSZTOLYA, TŐKE (Nagy), dr. Tar, Toldi – Fehér (Bíró O.), Király. Edző: Ádám Endre.

Tartalékosan állt fel a találkozóra a hazai csapat, aztán a kezdésre az ég is leszakadt, zuhogó esőben játszották le a találkozót. A pálya a folyamatos játékra alkalmatlan volt, gyakorlatilag vízilabdázott a két együttes. Egy öngóllal a vendégek jutottak vezetéshez, a hazai gyorsan fordítottak a félidő derekán. A második játékrészben továbbra is az eső játszotta a főszerepet, futball helyett gyakorlatilag szerencsejátékot játszottak a felek, a gólváltásból a házigazda jött ki jobban, és a két öngól ellenére megnyerte a találkozót. A Vasvár zsinórban a nyolcadik találkozón maradt veretlen, a győzelemmel bebiztosította a hatodik helyet.

 

Vép–Szentgotthárd 1-1 (1-1)

Vép, 100 néző, vezette: Magyar P.

Gól: Wágner illetve Vass G.

Vép: Bezdi – Kányási, Wágner, Joó, Gombos – Pintér (Balázs), Dancs, Balikó (Vermes), SZEMES – Czeglédi (Beke K.), Szalai. Edző: Marton Róbert.

Szentgotthárd: TÓTH – BALÁZS, HORVÁTH, BELLOVICS, HERCEGH – KOVÁCS, NÁRICZA – POLLY (MERKLI), SIPOS, BOUTI – VASS G (MUSZKA). Edző: Kovács Csaba.

A találkozó később kezdődött, mert az újabb eső miatt a vépi pálya egyik oldalán állt a víz, a mérkőzést így az edzőpályán rendezték meg, ahol viszont korábban az U21-es meccset játszották le. A sáros és vizes talajon futballról és játékról szó sem lehetett, gyakorlatilag 90 perces iszapbirkózást mutattak be a csapatok. A Gotthárd szerzett vezetést egy előre vágott labda után, majd a Vép egyenlített szögletből. Küzdelmes mérkőzésen, futballra legkevésbé alkalmas pályán igazságos döntetlen született.

 

Celldömölk–Király SZE 2-2 (1-0)

Celldömölk, 150 néző, vezette: Szabó II.

Gól: Németh J. 39., Bodor 54. illetve Tóth Milán 60., Sásdi 89.

Celldömölk: Heiner - Vajda, BODOR, Györkös, Virág (Lendvai) – Szuh, Manganelli (Megyesi), Baranyai (Enyingi Márk) – KLAUZER, NÉMETH J. (Boda), Gaál (Enyingi Marcell). Edző: Hegyi László.

Király: NAGY G. – KISS K., KISS B., Németh M., Németh B. – TÓTH MARTIN, SÁSDI – Pungor D. (Pusker), Hajmási, TÓTH MILÁN - Pálfi. Edző: Horváth Levente.

A mérkőzés előtt hatalmas eső zúdult Celldömölkre, az U21-es mérkőzést az edzőpályán félbe kellett szakítani. A centerpályán azonban jó körülmények fogadták a csapatokat, így jó iram kezdődött a találkozó.

A hazaiak kezdeményeztek többet az első félidőben, a Király főleg kontrákból igyekezett veszélyeztetni. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, a hazai oldalon Németh J. egyet értékesített a helyzetek közül

A második félidőben Bodor szöglet utáni szép fejesével tovább nőtt az celldömölki előny, eldőlni látszott a találkozó. A Király azonban másképp gondolta, előbb szépített, majd egy védelmi megingást kihasználva egyenlített, így lelkes játékkal pontot tudott szerezni a Celldömölk otthonában.

Sárvári tízes a Szecsőd ellen

Sárvár–Magyarszecsőd 10-0 (5-0)

Sárvár, 150 néző, vezette: Derdák.

Gól: Szabó P. 3., Osvald Márió 3 (11., 53., 58.), Sinka 2 (13., 60), Nagy D. 78., Nagy A. (77., 86., 90.)

Sárvár: Osvald Márkó – Csákvári (Csernák), HORVÁTH, VARGA, PUPP (Likaj) – Szbaó (Szemes), Tancsics (Nagy D.), MÁTHÉ, Ambrus – OSVALD MÁRIÓ, Sinka (NAGY A.). Edző: Németh József.

Magyarszecsőd: Marton Z. – Vass D., Takács Á., Nagy R., Gudics (Hajba) – TAKÁCS M., Szakly, Zsigmond, Boldizsár – Nagy B., Horváth N. Játékos-edző: Sátori Barnabás.

Ellentétes célkitűzéssel lépett pályára a két csapat: a hazaiaknak mindenképpen be kellett húzniuk a találkozót, hiszen kitartóan üldözik az első helyezett Répcelakot. A Magyarszecsődnek a tisztességes helytállás volt a cél, Sátori Barnabás együttesének a tavasz nem igazán sikerült, azonban múlt héten jó játékkal szereztek pontot a Vasvár ellen, így az edző joggal bizakodhatott abban, hogy 3 ifistával felálló gárdájára nem szabnak méretes zakót.

Nos, a szecsődi terv egészen pontosan 13 perc alatt omlott össze, ennyi idő alatt három gólt rámolt be a felszabadultan és a kezdő sípszótól erőteljesen támadó Sárvár. Utána rendezték a sorokat a vendégek, kiegyenlített lett a játék, a hazaiak továbbra is helyzeteket alakítottak ki, azonban kevésbé voltak hatékonyak.

A második játékrész megint sárvári villámrajttal indult, a hétperces csapás újabb három gólt eredményezett, és ettől megrogytak a vendégek, fejben fel is adták találkozót. A vendéglátó nem állt le, futószalagon vezette a támadásokat, látványos akcióból további találatokat ért el. A vége tíz lett, ami azért meglepő, mert a télen meggyengülő Magyarszecsődre abszolút nem volt jellemző, hogy nagyarányú vereségbe szalad be.

Németh József: – Gratulálok a csapatomnak, felszabadultan játszottak a srácok, a támadófutballunk pedig a gólkülönbségben is megmutatkozott. Örülök, hogy több játékosom is jó teljesítményt nyújtott.

Sátori Barnabás: – Szégyellem magam a nagy vereség miatt, remélem, a játékosom is így éreznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!