Vasi foci

2015.09.15. 12:28

Megyei II.: A Sárvári-csoportban az Uraiújfalu és a Püspökmolnári is győzött

Körkép – A Megyei II. osztály Sárvári-csoportjának 5. fordulójában a listavezető Újfalu és Molnári is begyűjtötte a három pontot, a Gérce pedig továbbra sem akar leszakadni tőlük.

Kelemen Attila

Csénye–Uraiújfalu 0–4 (0–2).

Csénye, 50 néző, vezette: Fülöp Zoltán.

Gól: Tóth Zsolt (26.), Gallen István (45.), Szakál Márk (48.), Lónai Ákos (58.).

Csénye: Gazdag – Szitkay, Barkovics, Szabó, Vajda – Birkás, Pankaczi (Unszorg), Máhr, Pendli – Takács, Horváth (Fehér). Edző: Pankaczi Zoltán.

Uraiújfalu: CSONTOS (BAKOS) – GALLEN A. (LŐRINCZ), VERASZTÓ, GÖNCZÖL, P_RINCZES (SZÉLES) – BELEGRAI, GALLEN I., DÖBRÖNTE, SZAKÁL – TÓTH (LÓNAI), BARANOV. Edző: Dobány Gábor.

Az ezer sebből vérző hazai csapat 11 játékossal és az ifjúsági együttes keretébe be nem kerülő játékosokkal a padon tudott csak kiállni. Majd a huszadik percben sérülés miatt még tovább fogyatkozva, tisztesen helytállt az osztály egyik legjobb csapata ellen. Csodák sajnos nincsenek, győzött a kiemelkedő játékerőt képviselő Uraiújfalu.

Püspökmolnári–Ölbő 5–0 (3–0).

Püspökmolnári, 120 néző, vezette: Kedves Rudolf.

Gól: Elekes Dániel (17., 23., 35.), Horváth Szabolcs (62.), Sziffer István (82.).

Püspökmolnári: HORVÁTH T. – VARGA S., SIMON, VARGA M., KÓNYA – VARGA Á. (HORVÁTH Á.), SZIFFER I., HORVÁTH SZ. I (HORVÁTH SZ. II:), VARGA N. – SZIFFER K. (VIDOS), ELEKES. Játékos-edző: Idősebb Sziffer István.

Ölbő: Borsos – Nardai, Tóth Attila (Sági Kiss), Sipos, Tóth Alex – Balázs (Horváth), Péter (Koksa), Marton (Fehér), BAKSAY – TÓTH M., Csizmazia (Szele). Edző: Varga László.

A püspökmolnári csapat harminc perc alatt a volt ölbői játékos Elekes Dániel mesterhármasával hamar lerendezte a mérkőzést. A második félidőben is csak az volt a kérdés hogy a hazaiak hányszor találnak kapuba a sportszerűen játszó ölbői csapat ellen. Teljesen megérdemelt a molnáriak ilyen arányú győzelme, mindenkit dicséret illet a csapatból.

Simaság–Ikervár 1–0 (0–0).

Simaság, 60 néző, vezette: Horváth Árpád.

Gól: Szabó Sándor (59.).

Simaság: KISS – CSENÁR, NAGY, PUSKÁS, NÉMETH L. – NÉMETH I. (HOLLÓSI), MÉSZÁROS P. I., VARGA (SZTOJKA), KESZEI – MÉSZÁROS P. II., SZABÓ (NÉMETH J.). Edző: Szabó Sándor.

Ikervár: Hegedüs – Vincze Z., Varga Zs. (Varga B.), Tóth, Ódor – Hullmann (Vass J.), Vincze T., Németh, Varga M. (Vincze M.) – Vass P., Baumgartner. Edző: Horváth József.

A fegyelmezetten, taktikusan játszó hazai csapatban mindenki jól teljesített. A vendégek a bravúrt bravúrra halmozó kapusuknak köszönhetik, hogy nem lett nagyobb arányú a Simaság győzelme. A játék képe alapján megérdemelten tartotta otthon a három pontot a hazai gárda.

Pecöl–Gérce-Vásárosmiske 2–3 (1–3).

Pecöl, 200 néző, vezette: Szabó I. Zoltán.

Gól: Nagy István (39., 54.), illetve Poós Tamás (16., 18.), Máthé Martin (33.).

Kiállítva: Kovács Zoltán (64.).

Pecöl: TAKÁCS – SZEMES Z., Kovács, Czibók, Rudolics – Horváth, Nagy, Pálfi (Kopácsi), Őri P. (Őri K.) – Szemes E. (Szemes D.), ISZAK. Edző: Rudolics Norbert.

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi Z. – Komáromi A. (Sütő), Németh, FARKAS, Máthé – MÓROCZ, SALI Z., POÓS (Sali G.), Bagoly – NASZÁDOS, MAJOR. Edző: Haraszti István.

Az első 20-25 percet lényegében átaludta a szép számú közönsége előtt a hazai csapat. Ezt követően azonban folyamatosan magára talált a Pecöl. Még a kiállítás sem tudta lelohasztani a Rudolics-csapat lelkesedését és elszántságát. Míg az első játékrész a gérceieké volt, addig a második félidőben a pecöliek vitézkedtek: a 0-3-as hátrányból csaknem sikerült a pontszerzés. Nagyon kellett volna a pont a sereghajtónak, ám a második félidőben mutatott játék és a mentalitás bizakodásra ad okot a folytatásban. A Gérce ezzel a győzelemmel továbbra is elsőszámú üldözője az Uraiújfalunak és a Püspökmolnárinak.

Szeleste-Pósfa–Kenyeri 6–0 (1–0).

Szeleste, 170 néző, vezette: Finta Zsolt.

Gól: Burkon Ádám (33.), Riba Roland (51.), Fülöp Marcell (52.), Kovács Tibor (65., 71., 89.).

Szeleste-Pósfa: KOVÁCS M. – BURKON (NÉMETH), TRITTREMMEL A., FÜLÖP, SZELE (HORVÁTH) – BARBALICS, TRITTREMMEL ZS., KOVÁCS, AMATICS – ROZMÁN, RIBA. Edző: Horváth Lajos. Szakosztályvezető: Rozmán Róbert.

Kenyeri: Pócza – Császár, Szántó, Szabó, Németh – Csiszár, Rajki, Rosta, Nemes – Koloszár, Kékesi. Edző: Ádám Endre.

A kezdeti nagy szelestei nyomás után kiegyenlítetté vált a játék. Mindkét térfélen adódtak lehetőségek. A szünet előtt megszerezte a vezetést a Szeleste, majd a második félidőben egy más mentalitású hazai csapatot láthatott a nagyszámú közönség. Megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Sitke–Mersevát 1–2 (1–0).

Sitke, 80 néző, vezette: Bagoly Gábor.

Gól: Papp Balázs (16.), illetve Kóbor Gergő (51.), Horváth András (88.).

Kiállítva: Németh Roland (89.), illetve Orbán György (89.).

Sitke: Viczmándi – Mórocz, Fülöp, Nagy B. (Nagy Z.), Papp – Magyar, Viszkeleti, Szűcs, Pap – Ruzsics (Pénzes), Németh. Edző: Komáromi Szabolcs.

Mersevát: TÓTH – GYÖRVÁRI, KÖVI, FŰZFA (PETHŐ), ORBÁN – KÓBOR, HORVÁTH T., SÜLECZ (DÉNES), MOLNÁR – NAGY, HORVÁTH A. Edző: Nagy Csaba.

Az első félidőben még úgy tűnt, hogy a hazai csapat simán hozza ezt a mérkőzést: előbb vezetéshez jutottak, majd egy vitatott szituációban nem jutottak büntetőrúgáshoz. Mindemellett több helyzetet is kialakítottak, ám csak egy gólos előnnyel vonultak a szünetre. A második játékrészben a Mersevát úgy érezte, hogy ez a mérkőzés nincs veszve: egyenlítettek, majd a mérkőzés hajrájában egy hazai védelmi hibát kihasználva megszerezték a győzelmet. A mérkőzés egészét nézve a döntetlen talán igazságosabb lett volna.

A Bük gólra törően játszott a Jákfa ellen. Kovács Zoltán (74) két találatig jutott, Ligeti Richárd (17) a csapata ötödik gólját szerezte. Fotó: Unger Tamás

Bük–Jákfa 7–2 (1–1).

Bük, 60 néző, vezette: Molnár Tibor.

Gól: Kovács Zoltán (42., 52.), Baranyai Krisztián (49., 88.), Szabó Roland (60., 78.), Ligeti Richárd Ferenc (69.), illetve Rövid József (30.), Vörös Attila (85.).

Bük: Büki – KOCSIS, NÉMETH, Szabó, Somlai (Tóth) – Kovács D. (Sárközi), KOVÁCS Z., Wágner (BARANYAI), Kovács R. I. (Kovács R. II.) – Ligeti, Nagy (Papp). Edző: Kiss István. Szakosztályvezető: Eső János.

Jákfa: Varga – Böröndy, Gyürü, Horváth B., Vörös – Horváth G., Nagy, Horváth R., Kulcsár (Rövid) – Kovács, Csete. Edző: Horváth István.

Az első játékrészben még, úgy ahogy tartani tudta a lépést a kontrákra berendezkedő Jákfa a hazaiakkal. Majd a szünetben használt az edzői fejmosás a büki csapatnál: a második játékrészben jobb helyzetkihasználással nagyobb arányú győzelmet arattak az egyre jobban elfáradó jákfaiakkal szemben. Figyelemreméltó, hogy a felnőtt büki csapatban ezen a mérkőzésen debütált a csaknem 16 éves Papp Erik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!