Vasi foci

2015.11.17. 18:35

Megyei II.: az őszt értékelik a csapatok

A megyei II. osztály Sárvári-csoportjában múlt héten már lejátszották a záróforduló mérkőzéseit. Az első helyen a Gérce-Vásárosmiske alakulata végzett, ám a mezőny hátsó felében is nagy a küzdelem a kiesés elkerüléséért. Szezonösszefoglaló cikkünkben először a tabella második felében található csapatokat kértük fel az értékelésre.

Kelemen Attila

8. Mersevát 

– A középmezőny első felében szerettünk volna végezni, amit a 8. hellyel sikerült is elérnünk – tudtuk meg Nagy Csaba edzőtől. – Viszont csalódásnak számít a Jákfa és a Kenyeri elleni döntetlenünk. Az előző évhez képest a játékoskeretben történt változás: Nagy Szabolcs, Czigler Gábor és Kocsis Krisztián sérülés miatt befejezte a pályafutását, Horváth Gábor, Nagy Tibor, Török Tibor nem csatlakozott, míg Gáncs Péter el-igazolt. Ellenben érkezett Kóbor Gergő Kenyeriből. Összességében 13 mezőnyjátékossal kezdtük a bajnokságot, további sérülések, eltiltások és hiányzások miatt csupán egy vagy két játékos ült a kispadon az ifistákkal kiegészülve. A házi gólkirályunk Kóbor Gergő és Horváth Tamás lett 5-5 találattal. Továbbra is kevés a rúgott gól, míg a szezon második felében sokat kaptunk az ellenfeleinktől. A tavaszi idényre szeretnénk a középpályánkat megerősíteni, és az ifiből két játékost is felhozni a nagy csapatba. 

9. Pecöl 

– A szezont a Pecöl a Bozsik egyesületi programban U7, 9, 11, 13, 14 megyei bajnokság, valamint U19 (ifi) és felnőtt csapattal kezdte meg – kezdte beszámolóját Rudolics Norbert. – A felnőtt csapatnak a tervek szerint a 6-8. hely megszerzése volt kitűzve célul, de mivel az első hat mérkőzést nulla ponttal zártuk, ez a terv kezdett szertefoszlani. Az ötödik forduló után beadtam lemondási szándékomat, mivel emberi és szakmai téren is ezt láttam helyesnek, de ezt a vezetőség nem fogadta el: ismét megkaptam a bizalmukat. Eleinte létszámhiány miatt több alkalommal nekem is pályára kellett lépnem, majd idővel a csapat játéka kezdett feljavulni. Azok a húzóemberek, akik mérkőzést képesek eldönteni, egyre jobban belelendültek a játékba, és az utolsó hét fordulóból öt mérkőzést sikerült is megnyernünk. A feneketlen gödörből a szurkolók, a vezetők és a csapategység segítségével másztunk ki! Tavasszal mindenképpen előrébb szeretnénk lépni a tabellán.

A tavalyi ötödik helyezett Pecöl a szezon elejére nem tudta átörökíteni a remek formáját. Az idei első pontokra egészen a hetedik fordulóig várnia kellett a csapatnak. Ám azóta újabb négy győzelmet könyvelhettek el, így az utolsó helyről egészen a 9. pozícióig léptek előre. Sokat elárul a gárda feltámadásáról az is, hogy míg az első hat mérkőzésükön hét gólig jutottak, addig a legutóbbi hét találkozón 30-szor vették be az ellenfelek kapuit. A képen az Ölbő elleni augusztusi mérkőzésen Szemes Ernő (13) talál Matyej Attila hálójába
Fotó: Unger Tamás


10. Ölbő 

– Egy erős középcsapatot szerettem volna felépíteni, ami sajnos nem sikerült – kezdte a szezonértékelést Varga László tréner. – Igaz, az új érkezők jól beilleszkedtek a csapatba, a közösségbe szakmailag és emberileg egyaránt. Ám az eredményességet nehezítette a csapaton belüli olykor nem megfelelő morál, aminek a megoldása komoly feladat volt a vezetőségnek. Sok volt a sérülés, a meghatározó játékosok hiánya nagyban befolyásolja a csapat tabellán elfoglalt helyét! Véleményem szerint a tudás megfelelő ahhoz, hogy Ölbőn újra egy erős csapat legyen! A jövőre nézve komoly változások kellenek ahhoz, hogy az ölbői szurkolók újra büszkék lehessenek szeretett csapatukra! És lesznek is változások! 

11. Sitke 

– Az idény előtt az első hat hely valamelyikét szemeltük ki, a célkitűzéseinket a hetedik fordulóig tartani is tudtuk. Akkor 13 szerzett ponttal a 4. helyen álltunk, ám a furcsa jákfai mérkőzést követően törésponthoz érkeztünk. Azóta képtelenek voltunk pontot szerezni, már alig vártuk, hogy vége legyen a szezonnak. A sérülések sem könnyítették meg a helyzetünket. Várakozás alatt teljesítettünk. A télen a keretünket szeretnénk megtartani, és további 2-3 főt igazolni. Vannak már kiszemelt játékosok! – számolt be lapunknak Komáromi Szabolcs edző. 

12. Simaság 

– Csapatunk a megerősített tavaszi bajnokságnak úgy vágott neki, hogy a középmezőny 8-10. hely egyikét szerezze meg, amihez számításaink szerint 13-15 pont kellett volna. 13 pontot sikerült is összegyűjteni, de ez csak a 12. helyhez lett elegendő – foglalt össze Csizmazia Gyula. – Nem csüggedünk, mert a 7. helytől csak három pont választ el bennünket, amit majd ősszel megpróbálunk kiharcolni. Játékosaink hullámzó teljesítményt nyújtottak. Voltak ki-emelkedő győztes meccseink, de sajnos becsúsztak olyan vereségek is, amikre nem igazán számítottunk. Az U19-es csapatunk a 2. helyen végzett, amihez gratulálunk nekik. Távozó játékosokról nem tudunk, érkezők azonban biztosan lesznek; négy játékossal tárgyalunk, hogy a bajnokság végére ne legyenek kiesési gondjaink.

13. Jákfa
– A nyári átigazolási szezon során nyolc játékos távozott a csapatból, közülük öten alapemberek voltak – szögezte le Prystupa Miklós, a Jákfa elnöke. – A teljesen átalakult kerettel a bentmaradás lett a célunk. Voltak is bíztató jelek, és az ősz folyamán egy kis szerencsével több győzelmünk is lehetett volna. Tavaszra természetesen a lehetőségeinkhez mérten erősíteni szeretnénk, hogy biztosan megőrizzük a megyei másodosztályú tagságunkat.

14. Kenyeri 

– Ha egy szóval kellene jellemezni az őszi szezont, akkor csak annyit mondanék: túlélés – összegzett Horváth Zoltán, a Kenyeri elnöke.

– Az évad előtt nem csak az edzőnk, hanem vele együtt tizenegy játékosunk is távozott a csapattól. Ilyen előzmények után nem csoda, hogy nem egy esetben nem tudtunk teljes létszámmal kiállni. Volt olyan mérkőzés, amikor idősebb, már visszavonul játékosokat kellett a csapatba invitálnunk, és olyan alkalom is volt, amikor jómagam is pályára kellett, hogy lépjek. Az ificsapatból szintén mozgósítani kellett pár játékost. Közülük volt, aki hamar be tudott illeszkedni a csapatba, és voltak olyan fiatalok is, akik kiegészítő játékosként váltak hasznunkra. A tél folyamán szeretnénk ezt a nagy nehezen egybetartott csapatot megőrizni, és kaptunk ígéretet felsőbb osztályú csapatoktól is, hogy játékosokat biztosítanak a számunkra. A jelenlegi edzőt úgyszintén meg szeretnénk tartani, és egy tisztességes helytállással, jobb játékkal előrukkolni a tavaszi szezonban. A játékosok közül Szántó Andrást és Németh Andort lehetne kiemelni, akik a vállukon vitték a csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!